«Οι Μέρες του Πάσχα»

16/4/2022

«Η ημέρα του Λαζάρου»

Το πρωϊ του Λαζάρου σηκώθηκα νωρίς για να ετοιμαστώ στο φροντιστήριο που ήταν το τελευταίο μάθημα. Μετά  από λίγη ώρα εγώ και η κολλητή μου θα πηγαίναμε να τραγουδήσουμε τα κάλαντα σε σπίτια. Ήταν υπέροχα όχι μόνο αυτό αλλά και μαζέψαμε ελάχιστα λεφτά. Το μεσημέρι έπαιζα στον υπολογιστή για λιγάκι. Μετά από ώρα πήγα να πάρω έναν υπνάκο. Το απόγευμα βαριόμουν και πήρα κλήση την κολλητή μου την Έβα στο skype,για να περάσει η ώρα. Το βράδυ  κοιμήθηκα.

 

 

17/4/2022

«Η ημέρα των Βαίων»

Το πρωί πήγαμε στην εκκλησία και επειδή  δεν προλάβαμε καθίσαμε και στην δεύτερη θεία λειτουργία. Καθώς γυρνούσαμε σταματήσαμε να πάρουμε φαγητό για όλους μας. Το μεσημέρι βλέπαμε στο Youtube «Η Ιστόρια του Χριστού». Ήταν φανταστική αλλά την έχω δει πολλές φορές ,τέλως πάντων .΄Όσο βλέπανε οι άλλοι ,εγώ βοηθούσα την μαμά μου να ετοιμάσουμε το μεσημεριάνο . Όταν το τελειώσαμε καθίσαμε όλοι στο τραπέζι και απολαμβάναμε το φαγητό. Μετά από λίγο ,κάθισα στον καναπέ και βλέποντας τηλεόραση. Το απόγευμα θα τρώγαμε τελευταία μέρα κρέας γιατί αύριο πρέπει να νηστέψουμε και λοιπόν κάναμε κεφτέδες. Το βράδυ ,πριν κοιμηθούμε φτιάξαμε τα κρεβάτια μας και διάβασα το αγαπημένο μου βιβλίο, έπειτα κοιμήθηκα.

 

18/4/2022

«Μεγάλη Δευτέρα»

To πρωί ξυπνήσαμε χαλαρά και πήγαμε έξω στο μπαλκόνι να πάρουμε αέρα .Επίσης θα πηγαίναμε μία βόλτα αλλά βλέπω ότι ο καιρός δεν είναι και πολύ καλός τώρα τελευταία . Γενικά δεν με ένοιζε πολύ γιατί σήμερα θα πήγαινα στο φροντιστήριο να κάνω αγγλικά. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη. Όλο και όλο θα πάρω να ένα δώρο  για την καλύτερή  μου κολλητή!

Μετά από τα αγγλικά, γύρισα στο σπίτι με μεγάλο χαμόγελο.

Το μεσημέρι ,η μαμά έφτιαξε νηστίσιμο για τον μπαμπά και δεν μου άρεσε . Ύστερα από λίγο , πήρα έναν υπνάκο.

Κατά το απόγευμα, σηκώθηκα από τον καναπέ και σκούπισα  τα μάτια να δω καλύτερα .Μετά από λίγο έπαιζα στον υπολογιστή για λίγο. Τέλως το βράδυ πήγα για ύπνο.

 

 

19/4/2022

«Μεγάλη Τρίτη»

Το πρωί ξύπνησα με γεμάτη ενέργεια να ξεκινήσει η καινούργια μέρα κάνοντας αγγλικά. Μετά το σχόλασμα, έφαγα τα αγαπημένα μου νηστίσιμα μπισκότα από τον φούρνο. Το  μεσημέρι κάναμε τα κόκκινα αυγά και άλλα χρώματα όπως κίτρινο και πράσινο. Μετά πήγα να δω τηλεόραση.Βλέποντας τηλεόραση, ετοιμάστηκε φαγητό και ήταν μακαρόνια με γαρίδες . Για να πω την αλήθεια δεν πολύ μου αρέσει. Κάθισα στο γραφείο και έγραφα στο «Word» τις μέρες μου. Το απόγευμα, έβλεπα τηλεόραση που εγώ βαριόμουν. Το βράδυ πήγα για ύπνο.

 

20/4/2022

«Μεγάλη Τετάρτη»

Το πρωί ,  σηκώθηκα και έκανα τις δουλειές του σπιτιού μαζί με την μαμά μου. Μόλις τέλειωσα κάθισα και διάβαζα ένα βιβλίο. Το μεσημέρι ήρθε η νονά του αδερφού μου και του έδωσε την λαμπάδα και μερικά γλυκά που είχε αγοράσει. Εγώ περιμένω και εγώ να έρθει και η νονά μου που δεν την έχω δει για κάμποσες μέρες και είμαι ενθουσιασμένη! Έφαγα το αγαπημένο μου φαγητό φακή  με μία φέτα νηστίσιμο τυρί. Το απόγευμα, πέρασα λίγο χρόνο στον υπολογιστή γράφοντας στο ημερολόγιο .Το βράδυ είδαμε τα στρουμφάκια που ήταν προς το τέλως της ταινίας και με πήρε ο ύπνος.

 

21/4/2022

«Μεγάλη Πέμπτη»

Το πρωί σηκώθηκα να βοηθήσω την μαμά στις δουλειές και ο αδερφός μου έλεγε τα κάλαντα μαζί με τους φίλους του. Το μεσημέρι, φάγαμε φαγητό και κοιμηθήκαμε. Το απόγευμα, περιμέναμε τη νονά μου να έρθει ώσπου μετά έφτασε. Είχα να την δω κανένα μήνα και την αγκάλιασα σφιχτά .Εκείνη μου έδωσε την λαμπάδα και όταν το άνοιξα ήταν όμορφη μου έδωσε τα χρήματα και μερικά ρούχα από την κόρη της .Καθίσαμε μιλήσαμε για λίγο και έφυγε . Μετά πήγα στη εκκλησία και ήταν τα φώτα κλειστά . Το μόνο για φως ήταν το κερί . Δεν έμεινα πολύ και γύρισα σπίτι. Πήγα να κοιμηθώ.

 

22/4/2022

«Μεγάλη Παρασκευή»

Το πρωί πήγαμε στην εκκλησία και προσκυνήσαμε το Χριστό και καθίσαμε μέχρι το τέλος της  εκκλησίας. Το μεσημέρι καθαρίσαμε τα μπαλκόνια και αερίσαμε τα δωμάτια. Το απόγευμα στις 8:00 θα πήγαινα να δω τον Επιτάφιο και ήταν τέλειο! Eπίσης, ήμουνα μυροφόρα και πετούσα λουλούδια στον Επιτάφιο  . Γύρισα κουρασμένη όλο μου το κορμί ήταν κουρασμένο. Είδαμε την ταινία και με πήρε ο ύπνος.

23/4/2022

 «Μεγάλο Σάββατο»

Το πρωί ,σηκώθηκα και καθαρίσαμε το μπαλκόνι του παππού και ήταν διασκεδαστικό αν και όταν έβαζα τον κουβά με νερό είναι βαρύς. Το μεσημέρι , έκανα επανάληψη στα αγγλικά μου κα όταν τελείωσα , έφαγα φράουλες και ροδάκινο . Το απόγευμα ,  παίξαμε με τις κολλητές μου και συνεννοήθηκα με τη Εύα να συναντηθούμε στον Άγιο Κοσμά στις 11:00 και έτσι έγινε. Ετοίμασα τα ρούχα μου , πήρα την λαμπάδα μου και πήρα τον δρόμο για την εκκλησία . Δεν είχα ώρα να την δω και να την αγκαλιάσω διότι έχω πολύ καιρό να την δω από κοντά . Όταν έφτασα , κάθισα σε ένα σημείο και περίμενα μην τυχών και έρθει . Εγώ χάνοντας την ελπίδα μου ξαφνικά , είδα την Εύα μπροστά μου  και την αγκάλιασα σφιχτά από χαρά .  Μου σύστησε τους γονείς της και εγώ τους δικούς μου. Μετά μου είπε ότι δεν θα καθίσει για πολύ και μία μέρα να συναντηθούμε. Μετά την εκκλησία ,γυρίσαμε στο σπίτι και φτιάξαμε το τραπέζι  και  φάγαμε κοκορέτσι και αρνί . Ύστερα άλλαξα τα ρούχα μου και πήγα να κοιμηθώ.

24/4/2022

 «Η  Γιορτή του Αδερφού μου»

Το πρωί σηκώθηκα που θα πήγαινα εκκλησία για την γιορτή του μαζί με την αδερφή μου , πήγα στην εκκλησία  και είδα τον Δεσπότης και κάτι άλλοι ιερείς . Στο τέλως της λειτουργίας μας έδωσαν κόκκινα αυγά μαζι με το αντίδωρο . Έπειτα πήγαμε σε μια καφετέρια. Μου άρεσε γιατί εγώ και η αδερφή μου  φάγαμε παγωτό με διαφορετική γεύση . Επίσης η αδερφή με έβγαλε φωτογραφίες καθώς καθόμουνα στο βράχο και γυρίσαμε σπίτι . Το μεσημέρι , η μητέρα μου έφτιαξε την καλύτερη σαλάτα που είχε φτιάξει ποτέ . Όταν ετοιμάστηκε , καθίσαμε στο τραπέζι και φάγαμε το φαγητό .  Ύστερα βγάλαμε την τούρτα και κόψαμε κομμάτι ο καθένας. Το απόγευμα , στις 5:00 θα συναντηθούμε . Όταν συναντηθήκαμε την αγκάλιασα και περάσαμε υπέροχα . Στις 8:00 γύρισα στο σπίτι και έδωσα στην μαμά την κάρτα και είδα τηλεόραση. Όταν ήρθε το βράδυ πήγα να για ύπνο.

26/4/2022

Το πρωί η μαμά μας σήκωσε διότι σήμερα θα πάμε στο χωριό μας και έτσι έγινε. Ο Δημητράκης έχει και μόλις τελειώσει  ,Θα ετοιμαστούμε να  φύγουμε. Αργήσαμε  διότι  είχαμε ένα θεματάκη και φτάσαμε  κατά το μεσημέρι . Το μεσημέρι , μας έχει λείψει από τις διακοπές και μείναμε για 1 ημέρα . Καθίσαμε να ξεκουραστούμε από το πολύ ταξίδι , στο αυτοκίνητο . Καθώς περνούσε η ώρα , η αδερφή μου  έπαιζε βόλεϊ με τον μικρό αδερφό που έκαναν φασαρία . Τους είπα να σταματήσουνε να το κάνουνε , αλλά εκείνοι προσπαθούσαν να μην κάνουν τόσο θόρυβο. Έπειτα με ρώτησε αν ήθελα να παίξω μαζί της κάτω και εγώ συμφώνησα. Το απόγευμα , βγήκαμε έξω εγώ και τα αδέρφια μου στην παιδική χαρά και πήραμε παγωτό .  Βέβαια μου άρεσε πολύ όταν ο Ήλιος δύει και εμφανίζονται τα χρώματα του ουράνιου τόξου . Εμείς καθίσαμε και, παραγγείλαμε «club  sandwich» για εμάς και περιμέναμε . Παρατηρούσα πόσο  όμορφα είναι τα αστέρια και η θάλασσα. Ύστερα από λίγο , ήρθε και μου είπε η αδερφή μου να το φάω όλο πιεστηκά . Στις 11:00 γυρίσαμε σπίτι πολύ κουρασμένη ειδικά εγώ που  δεν θα ξαναφάω πολύ και πήγαμε για ύπνο .

27/4/2022

Το πρωί σηκωθήκαμε να ετοιμάσουμε τα πράγματα να φύγουμε .  Μετά πήραμε πρωινό και αρχίσαμε το ταξίδι .  Καθώς του ταξιδιού με πήρε ο ύπνος . Όταν γυρίσαμε δεν πήρα  χαμπάρι ότι είχαμε ήδει φτάσει . Πακετάραμε τα πράγματα και αυτή τη στιγμή γράφω στο  «Word» . Το μεσημέρι , η μαμά μου ετοίμασε φαί να  φάω . Το απόγευμα κάθισα στο γραφείο μου να διαβάσω αγγλικά.  Το βράδυ πήγα για ύπνο.

 

28/4/2022

Το πρωί , σηκώθηκα και έπλυνα τα μούτρα μου να ξυπνήσω καλά και πήρα πρωινό . Καθώς περνούσε η ώρα ξαφνικά χτύπησε το κουδούνι και δεν είχα την παραμικρή  ιδέα ποιος ήταν. Τότε , η θεια Βάσω ήρθε να μας επισκεφθεί !! Τις προσφέραμε ένα γλυκό και μας έφερε ένα σοκολατένιο αυγό για τον Δημητράκη  . Μετά ήρθε η ώρα να φύγει και την αποχαιρετήσαμε . Το μεσημέρι , η  μαμά έφτιαξε μανέστρα με κοκκινιστό αρνί και επειδή δεν ήθελα να μου βάλει κρέας , μου ‘βαλε άσπρο τυρί ! Κατά το απόγευμα , έκανα επανάληψη διότι αύριο θα έχω μαθημα αγγλικών . Όταν τελείωσα , άκουσα μία από τις αγαπημένες μου μουσικές από το «Spotify» με τα ακουστικά . Το βράδυ , αποφασίσαμε να παραγγείλουμε κάτι από απ’ξω. Όταν ήρθε καθίσαμε και απολαύσαμε το φαγητό . Το απόγευμα , έγραφα  τις μέρες μου και το βράδυ το έκλεισα και πήγα να κοιμηθώ .

 

29/4/2022

Το πρωί , σηκώθηκα και σήμερα θα πήγαινα φροντιστήριο για να είμαι έτοιμη για την Τρίτη. Το μεσημέρι , η μαμά μαγείρεψε μακαρόνια με κιμά και δεν είχα όρεξη να φάω , ίσως όταν γυρίσω θα φάω . Στις 2:30 πήγα με τα πόδια στο φροντιστήριο. Όταν τέλειωσα κατά στις 5 ακριβώς γύρισα στο σπίτι . Βόλεψα τα πράγματά μου και κάθισα στον καναπέ . Τότε ήρθε η μαμά μου και μου είπε ότι θα πάμε να επισκεφτούμε την νονά μου! Έτσι πήγαμε να πάρουμε γλυκά και αυγά σε ένα καλάθι. Όταν φτάσαμε είδαμε τα δύο σκυλάκια το ένα είναι του νονού μου και το άλλο  δεν είναι καθενός είναι πολύ καλό σκύλος ! Μετά μπήκαμε μέσα και αγκάλιασα την νονά  μου. Καθίσαμε στην κουζίνα και, πρόσφερε την μαμά μου γλυκό του κουταλιού και σε εμένα μου έκανα φράουλες !! Μιλήσαμε και όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε χαιρέτησα την νονά και φύγαμε . Το βράδυ , πήγαμε για ύπνο.

 

 Συγνώμη που δεν πρόσθεσα τις άλλες μέρες γιατί το ξέχασα.  Εννοώ τις δύο προηγούμενες 

Visits: 25

Leave a Reply