Η ιστορία του Χάρη: Όταν δεν αισθάνομαι ασφαλής στο ίδιο μου το σπίτι

Όπως ακριβώς ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, με παρόμοιο τρόπο το οικογενειακό περιβάλλον είναι πολύ διαφορετικό για τον καθένα από εμάς. Μερικά παιδιά δεν αισθάνονται ασφαλή μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η ιστορία του Χάρη αφηγείται μια αληθινή ιστορία ενδο-οικογενειακής βίας μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού, και δημιουργήθηκε από την οργάνωση Hopespot – Κέντρο Ελπίδας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδω: https://www.hopespot.gr/index.php/2015-01-21-05-38-17/endooikogeneiaki-bia

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι το “Χαμόγελο του παιδιού” λειτουργεί την εθνική γραμμή SOS 1056 για τα παιδιά και ενήλικες, η οποία είναι διαθέσιμη πανελλαδικά. Η γραμμή 116111 είναι η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή γραμμή του “Χαμόγελου του παιδιού” που λειτουργεί με διερμηνείς Αραβικών και Φαρσί.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης η ύπαρξη των γραμμών αυτών στοχεύει στην αντιμετώπιση φαινομένων Βίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά (Σωματική, Σεξουαλική & Ψυχολογική Κακοποίηση, Παραμέληση, Bullying, Παράνομη διακίνηση & εμπορία).

Οι γραμμές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Οι κλήσεις είναι δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο, για κλήση από καρτοτηλέφωνο ΔΕΝ απαιτείται τηλεκάρτα, ενώ η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-thimata-vias:sos-1056/ για την Εθνική γραμμή SOS και https://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-thimata-vias:116111/ για την Ευρωπαϊκή. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά.

 

Αφήστε μια απάντηση