Δημιουργώ το δικό μου συννεφόλεξο με την ιστοσελίδα www.wordart.com

Το συννεφόλεξο «Word Cloud» ή «Tag Cloud» είναι η δημιουργία μιας εικόνας (σύννεφου) στην οποία παρουσιάζονται οι λέξεις που εμφανίζονται σε ένα κείμενο! Μάλιστα αυτές που περιέχονται πιο συχνά στο κείμενο εμφανίζονται με μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς στην εικόνα σε σχέση με τις υπόλοιπες λέξεις.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για τη δημιουργία «Συννεφόλεξων». Αυτές που ξεχωρίζουν είναι το wordart.com και το tagxedo.com

Η Εφαρμογή WordArt

H εφαρμογή WordArt παρέχει ένα εύκολο και δωρεάν στη χρήση περιβάλλον. Δεν απαιτείται εγγραφή. Οι επιλογές που μας δίνονται για τροποποιήσεις είναι πολλές. Μπορούμε να εισαγάγουμε είτε κείμενο είτε μεμονωμένες λέξεις, όπως επίσης να επιλέξουμε αν οι λέξεις μας θα γράφονται με κεφαλαία ή μικρά γράμματα ή θα ξεκινούν όλες με κεφαλαίο. Επιπλέον, μας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξουμε το σχήμα που θα έχει το «συννεφόλεξο», τη γραμματοσειρά (δεν υποστηρίζουν όλες ελληνικά), τη διάταξη του σχεδίου μας, τα χρώματα των λέξεων και του φόντου.

Οδηγίες:

  1. Πληκτρολογήστε στη γραμμή διεύθυνσης ενός φυλλομετρητή το www.wordart.com
  2. Πατήστε στο πράσινο εικονίδιο «Create Now» για να δημιουργήσετε ένα δικό σας συννεφόλεξο

Σας ανοίγει ένα νέο παράθυρο όπου στα αριστερά μπορείτε να εισάγετε τις λέξεις ή φράσεις που θέλετε, τη μία κάτω από την άλλη σε διαφορετική γραμμή την καθεμία. Υπάρχουν ήδη 3 γραμμές, κάντε κλικ σε αυτές, σβήστε τις και γράψτε τις δικές σας. Μπορείτε να πατήσετε στη συνέχεια στο «Type an new word» για να εισάγετε μια νέα λέξη ή φράση.

  

Αφού εισάγετε όλες τις λέξεις- φράσεις, επιλέξτε το σχήμα που θα έχει το συννεφόλεξό σας πατώντας το “SHAPES”. Πατήστε στην κατηγορία Christmas και επιλέξτε ένα σχέδιο.

Αφού επιλέξατε το σχέδιο που θέλετε πατήστε στο κόκκινο πλήκτρο Visualize και δείτε το συννεφόλεξό σας να παίρνει μορφή.

Το «Συννεφόλεξο» που ετοιμάσαμε μπορούμε να το κοινοποιήσουμε, να το εκτυπώσουμε ή να το «κατεβάσουμε» σε μορφή εικόνας PNG ή JPEG. Οι επιλογές αυτές διατίθενται δωρεάν.  Για να αποθηκεύσουμε το συννεφόλεξό μας θα πρέπει να πατήσουμε στο DOWNLOAD και να επιλέξουμε Standard png ή Standard jpg. Αυτό κατεβαίνει και αποθηκεύεται στο φάκελο «λήψεις» ή όπου έχουμε ρυθμίσει να πηγαίνουν τα αρχεία που κατεβαίνουν.

 

 

Leave a Reply