Αποθήκευση αρχείου στον υπολογιστή

Πού πάνε όλα αυτά που δημιουργούμε; Όταν φύγουμε από τον υπολογιστή μας ή τον κλείσουμε τι γίνεται με την τέλεια ζωγραφιά που φτιάξαμε στη ζωγραφική ή την εργασία για το σχολείο που κάναμε στον κειμενογράφο; Ο υπολογιστής μπορεί να κρατήσει στη μνήμη του για πάντα μόνο αυτά που θα του πούμε εμείς να κρατήσει. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να του δώσουμε την εντολή να τα αποθηκεύσει! Άρα η λέξη κλειδί που θα πρέπει πάντα να θυμάστε είναι ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.

Όταν αποθηκεύουμε κάτι που δημιουργήσαμε με τον υπολογιστή, αυτό τότε βρίσκεται σε ένα μέρος που ονομάζεται σκληρός δίσκος. Φανταστείτε ότι ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή είναι σαν μια αποθήκη όπου μέσα βάζουμε τα αγαπημένα μας πράγματα που θέλουμε να κρατήσουμε όπως τα ρούχα, τα παπούτσια, τα παιχνίδια κτλ. Για να μπορούμε όμως αργότερα να βρίσκουμε εύκολα αυτό που θέλουμε καλό θα είναι να βάζουμε σε άλλο συρτάρι τα ρούχα, σε άλλο συρτάρι τις πυτζάμες, σε άλλο ράφι τα παπούτσια και αλλού να έχουμε τα παιχνίδια μας.  Έτσι και στον υπολογιστή, έχω φακέλους όπου μέσα αποθηκεύω τις φωτογραφίες μου, άλλο φάκελο για τις εργασίες μου και άλλο φάκελο για τη μουσική μου.

Πως πιστεύεις ότι ονομάζεται ο φάκελος που περιέχει τις ζωγραφιές σου;…………………………………

Όταν αποθηκεύουμε ένα αρχείο πρέπει επίσης να προσέχουμε να το ονομάζουμε σωστά, με ένα όνομα σχετικό με αυτό (Δίνω όνομα που κάτι να θυμίζει!). Για παράδειγμα, αν έχουμε κάνει μια εργασία με θέμα την άνοιξη θα την ονομάσουμε «Άνοιξη». Αν κάνουμε μια ζωγραφιά με θέμα το καλοκαίρι πως θα την ονομάσουμε; ……………………………………………………

Άρα όταν θέλω να αποθηκεύσω κάτι που κάνω στον υπολογιστή προσέχω:

  1. Σε ποιο μέρος θα το βάλω (φάκελος)
  2. Τι όνομα θα του δώσω (όνομα αρχείου)

Πως όμως το κάνω αυτό; Για να αποθηκεύσω κάτι αρκεί να ψάξω και να βρω το εικονίδιο  ή να πάω από τις επιλογές του προγράμματος Αρχείο-Αποθήκευση.

Στο παράθυρο τότε που μου εμφανίζεται βρίσκω τον φάκελο που θέλω κάνοντας διπλό κλικ πάνω του και δίνοντας το όνομα που θέλω γράφοντάς το. Τέλος πατάω το κουμπάκι «Αποθήκευση»

Δείτε μια διαδραστική εφαρμογή για την αποθήκευση ενός αρχείου ΕΔΩ

Πηγή: https://nataliageorgitziki.blogspot.com

Leave a Reply