Προετοιμασία: 40΄ | Αναμονή: 2 ώρες
Υλικά
(για 10 μικρές μερίδες)
• 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
• 170 γρ. πολτοποιημένες φράουλες (καθαρό βάρος) + μερικές ολόκληρες
για γαρνίρισμα
• 5 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 1 φύλλο των 5 γρ.
ή 2 των 2,5 γρ.)
• 100 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)
Εκτέλεση
1. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες, βάζοντάς τες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον πολτό φράουλας και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε.
3. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό πολτό και ανακατεύουμε για να λιώσουν.
4. Αδειάζουμε τον πολτό με τις ζελατίνες μέσα στον υπόλοιπο πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και το γιαούρτι.
5. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης).
6. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας ή σε μικρά μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.
Η φράουλα και τα μους είναι η αδυναμία μου! Θα το φτιάξω οπότε μπορέσω!!
Tέλεια!!!