ΤΖΙΖΚΕΙΚ

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση
  • 250 γραμ. μπισκότα digestive
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)
  • Για την κρέμα
  • 250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • Για τη σάλτσα βύσσινο
  • 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο

    Εκτέλεση

    Το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη κρέμα, μισκότα digestive και σάλτσα βύσσινο, μια συνταγή για εύκολο τσιζκεικ χωρίς ψήσιμο, διαφορετική από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό και δροσερό, με υφή εξαιρετική.

    Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

    Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

    Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

    Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

    Η κρέμα του τσιζκεικ

    Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει).

    Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.

    Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο.

    Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

    Η σάλτσα βύσσινο

    Στραγγίζουμε τα βύσσινα.

    Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄.

    Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα.

    Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκεικ.

    Παγώνουμε το cheesecake στο ψυγείο περίπου 30΄.

  • 1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Πέννες Φούρνου με γαλοπούλα τυριά και κρέμα γάλακτος

Πέννες Φούρνου με γαλοπούλα τυριά και κρέμα γάλακτος!!!😻😻🙃🙃🙃😋😋😋😍

 

Αυτό το φαγητό Είναι πραγματικά απίστευτο!!!Πεννες φουρνου με τυρια και κρέμα γάλακτος!!Υλικά 700γραμμάρια στήθος γαλοπούλας ψημένο σε κύβους 150γραμμάρια πεννες μικρές βρασμένες ,λαδομενες με 1κουταλιά τυς σούπας λάδι !75γραμμάρια βούτυρο 50γραμμάρια αλεύρι 800μλ ζωμος κοτας 1πρέζα μοσχοκάρυδο 1φυλλο δάφνης 300μλ κρέμα γάλακτος 150γραμμάρια γραβιέρα Άργους ξύσμα από 2λεμόνια 100γραμμάρια παρμεζάνα 1πρέζα αλάτι και πιπέρι!Οδηγίες!ΣΕ μια κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο ΚΑΙ πρόσθετετε το αλεύρι .Μαγειρεύετε για 2_3 λεπτά Και προσθέτετε τον ζωμό .Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό Και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο Και τη δάφνη  .Βράζετε ΓΙΑ 5_6λεπτά ακόμη .Απομακρύνετε Από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού.Πετατε το φύλλο δάφνης . Αναμιγνύεται τη σάλτσα Με τη γαλοπούλα και τις πέννες και αλατοπιπερονετε ανάλογα . Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζεται με τη γραβιέρα και την Παρμεζάνα.Ψηνετε στους 180 βαθμούς για 30λεπτα . Αφήνετε το φαγητό για 5, λεπτά νά κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε! Ήταν απίθανο!;

Cookies με κομματάκια σοκολάτας!

ΥΛΙΚΑ

  • 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 2 αυγά, large
  • 390 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 350 γρ. σταγόνες σοκολάτας

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και το αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder.
    • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια εκχύλισμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει λίγο το μείγμα.
    • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού.
    • Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε και τα δάκρυα σοκολάτας, συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
    • Παίρνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα και δημιουργούμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος κεφτέ και το τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη (αφήνουμε αρκετό κενό ανάμεσα στο κάθε μπισκότο γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος απλώνουν. Δε χρειάζεται να τα τοποθετήσουμε όλα σε ένα ταψί.)
    • Ψήνουμε για 8–10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα χρυσαφί χρώμα.
    • Μόλις ψηθούν, τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 2 λεπτά να ξεκουραστούν και τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα ώστε να κρυώσουν τελείως.
    • Μόλις κρυώσουν σερβίρουμε.
  •  
 

Cheesecake!(+βίντεο)

ΒΙΝΤΕΟ:

 

                                                    Συστατικά                                    

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα βρόμης
  • 100 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 700 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Για τη μαρμελάδα φράουλα

  • 400 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

                                                             Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt για να λιώσει.
Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο  και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.

Για την μαρμελάδα φράουλα

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη. Πιέζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να  πολτοποιήσουμε τις φράουλες και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό.
Κόβουμε ένα κομμάτι cheesecake. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε μαρμελάδα φράουλα, δυόσμο και σερβίρουμε.

Δροσιστικά ροφήματα!

Έρχεται το καλοκαίρι και αρχίζει η ζέστη!Εδώ μερικά δροσιστικά ροφήματα για να φτιάξεις όταν σκας και δεν αντέχεις άλλο!

       1.Βυσινάδα

         ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ώριμα βύσινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 χυμό λεμονιού

Βγάζουμε τα κοτσανάκια από τα βύσσινα και τα πλένουμε πολύ καλά. Άφησε τα να στραγγίσουν καλά και με το ειδικό εργαλείο βγάλε τα κουκούτσια τους. Σε μια λεκάνη τα στύβεις για να βγει ο χυμός τους. Πρόσεξε μην λερωθείς γιατί το βύσσινο λερώνει. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και στην φωτιά, μαζί με την ζάχαρη.spitiki vissinada

Μόλις δεις ότι έχουν δέσει τα υλικά σου, ρίξε και τον χυμό λεμονιού μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις . Έπειτα κατεβάζεις την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένεις να κρυώσει. Μόλις κρυώσει την βάζεις στο ποτήρι με παγωμένο νερό. Βάζεις 2 δάχτυλα βυσσινάδα κι όλο το υπόλοιπο νερό. Πρόσθεσε και παγάκια κι έτοιμο.

 

           2.Μιλκ σεικ

    Για μιλκ σέικ μπανάνα θα χρειαστείς:

  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 2 κούπες παγωμένο γάλα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κούπα παγωτό βανίλια
  • 4-5 παγάκια

Αν θέλετε να το φτιάξετε με φράουλα θα χρειαστείτε 10 ώριμες φράουλες, για το μανταρίνι 1 κούπα χυμού μανταρινιού και 1/4 ξύσμα μανταρινιού και για το ροδάκινο 1 μεγάλο ώριμο ροδάκινο καθαρισμένο κομμένο σε κομματάκια. Όλαspitiko milkshake τα υπόλοιπα υλικά είναι στις ίδιες δοσολογίες.

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στο μπλέντερ λίγο πριν τα σερβίρετε. Μοιράστε το μιλκ σέικ σε 5-6 ποτήρια και σέρβιρε το με καλαμάκι. Χτυπήστε τα με γάλα και παγωτό ή χτυπήστε τα μόνο με γάλα και σερβίρετε τα βάζοντας μια μπαλίτσα παγωτό σε κάθε ποτήρι

3.Χυμός Φράουλα

    Υλικά

  1. 15 φράουλες
  2. 1 κ.γ. Χυμό λεμόνι
  3. 2 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 πρέζα κανέλα
  5. 2 φλιτζάνια κρύο νερό
  6. Πάγο

   Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις φράουλες.

  2. Τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ΕΚΤΟΣ το νερό

  3. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.Βγες στο μπαλκόνι: για λεμονάδα με φράουλα | Άρθρα | Bostanistas ...

  4. Στο τέλος προσθέτουμε το νερό χτυπάμε λίγο ακόμα και σερβίρουμε με τριμμένο πάγο

  5. Αν δεν θέλετε τα σποράκια περάστε το πρώτα από το σουρωτήρι

Συνταγή για Τσιζκέικ ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα!!!


Συνταγές-για-Cheesecake-με-λεμόνι

Συνταγή για Τσιζκέικ ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα

Κατηγορία Συνταγής: Γλυκά Ψυγείου, Καλοκαιρινά γλυκά
Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες
Ποσότητα: 6-8 μερίδες
Για τη βάση
– 1 φάκελος τριμμένομπισκότο
– 90 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα του τσιζκέικ
– 400 γρ. τυρί κρέμα
– 400 γρ. κρέμα γάλακτος
– 125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
– 50 γρ. Φρουί Ζελέ λεμόνι

Για τη λεμονόκρεμα
– 150 ml φρέσκο χυμό
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
– 30 γρ. Φρουί Ζελέ λεμόνι
– 80 γρ. ζάχαρη
– 20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη λεμονόκρεμα βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει το μείγμα μια βράση αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί, τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε τη λεμονόκρεμα να κρυώσει.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέικ βάζοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση.

Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ και τη Λευκή Κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Βήμα 3: Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο, καλύπτουμε με αυτό τον πάτο μιας μέτριας ανοιγόμενης φόρμας, προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τη λεμονόκρεμα και αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να προσθέσουμε στη βάση τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
– Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με μαστίχα ή βανίλια
– Αν τα λεμόνια είναι πολύ ξινά ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης

Συνταγή για τσιζ κέικ λεμόνι με λευκή σοκολάτα

Κέικ με ταχινι! 📑📒🍴🍴🍴🍰

Υλικά για 6ατομα :μισο φλιτζάνι καβουρδισμένο σουσάμι 3/4καλης ποιότητας σπορελαιο, 1φλιτζανι ☕του τσαγιού ζάχαρη, 2φλιτζανια ☕τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μονο του 2/3φλιτζανιου ☕ χυμό πορτοκαλι 2κουταλακια του γλυκού ταχίνι 1καψουλα βανίλια και προερετικα 1κουταλακι του γλυκού ξύσμα 🍋🍋🍋 λεμονιού 🍋🍋🍋!Εκτέλεση : Ριχνετε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπατε για λίγο ,μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη .Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού ,τη βανίλια και το ταχίνι αφού διαλυσετε πρώτα σε λίγο ζεστό νερό και στη συνέχεια ανακατευετε με το χυμό πορτοκαλι !Κρατατε 1 κουτάλια απο το σουσάμι και το υπολοιπο το Ριχνετε στο μείγμα .Τέλος προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλη ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά !!!Αλειφετε μια μακρόστενη φόρμα με λίγο λάδι ,την πασπαλιζουμε με λίγο αλεύρι και αδιαζετε μέσα το μείγμα του κέικ!🍴🍸 Πασπαλιζετε την επιφάνεια με τό υπολοιπο σουσάμι και ψηνετε το κέικ στο φούρνο στους 170βαθμους για 50-60λεπτα .Το ξεφορμαρετε σε μια πιατέλα και καλή όρεξη!!

Τηγανίτες μήλου με μέλι

Τηγανίτες μήλου-featured_image

 Υλικά

  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη

        Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες μήλου, πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μέλι.

Αν θέλετε να δείτε την συνταγή από το σάιτ πατήστε εδώ

 

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ(και βίντεο),(εκ μέρους της Μαρίας)

  ΒΙΝΤΕΟ

                                 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
150 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 – 13 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κγ μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ κακάο σκόνη
  • 30 γρ θρυμματισμένα αμύγδαλα
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ΚΣ στραγγιστό γιαούρτι
  • 60 ml μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το θρυμματισμένο αμύγδαλο, το αλάτι και ανακατεύω. 
  2. Προσθέτω το ασπράδι αυγού, το εκχύλισμα βανίλιας και τα ενσωματώνω στο μίγμα.
  3. Συνεχίζω με το γιαούρτι και το μέλι ζυμώνοντας το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
  4. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα πλάθω μικρές μπαλίτσες και της βάζω σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170*C για 10 – 12 λεπτά.
  6. Βγάζω και τα αφήνω στο ταψί να κρυώσουν τελείως.
  7. Σερβίρω με γάλα ή γιαούρτι προσθέτοντας μαζί φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

 

    Συστατικά

  • 380 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 430 γρ. νερό
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο(εναλλακτικά: αμύγδαλο σε σκόνη ή τίποτα από τα δύο)
  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, κονσέρβα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τα 390 γρ. νερό.
  • Με το που πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ανακατεύουμε το κορν φλαόυρ με τα υπόλοιπα 40 γρ. νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα δοκιμάζοντας που και που για να δούμε ότι έχει φύγει το αλεύρι που μπορεί να έχει η κρέμα.
  • Όταν πήξει η κρέμα και πάρει ωραία καθαρή γεύση, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20Χ30 εκ. Φροντίζουμε να απλωθεί καλά.
  • Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με την φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι, η σαντιγύ θα είναι έτοιμη.
  • Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5-8 ώρες, μέχρι να δέσει.

                                                       Καλή όρεξη!!