Structured Educational Visits to Schools/institutes & Training Seminars-Finland

1η κινητικότητα στη Φινλανδία

Στo πλαίσιo του προγράμματος ERASMUS KA1, οι εκπαιδευτικοί κ. Μπεκατώρου Δήμητρα και η κ. Σαρκατζή Αναστασία επισκέφτηκαν το Ελσίνκι της Φινλανδίας και το Ταλίν της Εσθονίας, από τις 6/10/19 έως τις 12/10/19.
Εκεί συμμετείχαν σε πολλά σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση της φιλοσοφίας και του τρόπου εφαρμογής του φινλανδικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στις διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, περιήγηση σε ιστορικά μνημεία και μουσεία της πόλης καθώς επίσης και επιμορφωτική επίσκεψη με τους εταίρους του προγράμματος στο ιστορικό Ταλίν της Εσθονίας.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση project που δημιούργησαν σε συνεργασία με εταίρους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών.
Η επαγγελματική εμπειρία των εκπαιδευτικών μας ήταν πολύ σημαντική καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να αποτελέσουν μέρος της μαθησιακής κινητικότητας και της συνεργασίας διακρατικών φορέων που ανήκουν στον χώρο της εκπαίδευσης, με στόχο την προώθηση, ανταλλαγή και διάχυση καινοτόμων πρακτικών, ιδεών και μεθοδολογικών εργαλείων.
Οι εκπαιδευτικοί
Δήμητρα Μπεκατώρου & Αναστασία Σαρκατζή

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Leave a Reply