Λευκορωσία Ζώα και Φυτά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα    Φαγητά           Παιδιά και σχολείο  

Τα μανιτάρια αναπτύσσονται επίσης στα δάση της Λευκορωσίας. Τι άλλο φυτρώνει στη φύση της Λευκορωσίας;

Φύση στη Λευκορωσία

Η φύση και το τοπίο της Λευκορωσίας αποτελείται κυρίως από έλη, λιβάδια και δάση. Τα δάση είναι κυρίως μικτά δάση - έτσι υπάρχουν τόσο φυλλοβόλα όσο και κωνοφόρα δέντρα. Υπάρχουν πολλά πεύκα, σημύδες, έλατα και σκλήθρα, και περισσότερα σφένδαμους, βελανιδιές, οξιές και φλαμουριές στα νότια.

Τα λιβάδια φιλοξενούν, για παράδειγμα, τα γλυκά χόρτα και τα σπαθόχορτα, τα οποία είναι ξινά χόρτα.

Στα σύνορα με την Πολωνία, στο ρείθρο Bialowieza, βρίσκεται το τελευταίο αρχέγονο πεδινό δάσος της Ευρώπης. Η περιοχή αυτή προστατεύεται από την ανθρώπινη παρέμβαση ως Εθνικό Πάρκο Bialowieza. Τα δύο τρίτα του εθνικού πάρκου βρίσκονται στο έδαφος της Λευκορωσίας και το ένα τρίτο στο έδαφος της Πολωνίας. Πολλά φυτά και μανιτάρια εξασφαλίζουν μεγάλη ποικιλία ειδών. Υπάρχουν πολυάριθμες βελανιδιές που θεωρούνται φυσικά μνημεία και έχουν υπέροχα ονόματα όπως "Βασιλιάς του Nieznanowo", "Τσαρική βελανιδιά" ή "Βαρελόβελανιδα".

Βίσονες στο Εθνικό Πάρκο Μπιαλοβιέζα στη Λευκορωσία

Ποια ζώα ζουν στη Λευκορωσία;

Τα ελάφια, τα αγριογούρουνα και οι κάστορες είναι μεταξύ των ζωικών κατοίκων της Λευκορωσίας. Υπάρχουν επίσης και πουλιά, φυσικά. Οι χήνες, οι πέρδικες και οι πάπιες είναι τα πιο συνηθισμένα, αλλά δρυοκολάπτες, αετοί και τσίχλες πετούν επίσης στη χώρα. Στα σπάνια είδη περιλαμβάνονται ο μαύρος πελαργός και ο ευρωπαϊκός ρόλος. Τα ποτάμια φιλοξενούν πολλά είδη ψαριών.

Βίσονες στο Εθνικό Πάρκο Bialowieza!

Οι βίσονες έχουν επανεισαχθεί με επιτυχία στο Εθνικό Πάρκο Bialowieza. Είναι επίσης γνωστοί ως ευρωπαϊκός βίσωνας. Μόνο στο Εθνικό Πάρκο Bialowieza (και από το 2013 στο Rothaargebirge) ζουν ακόμη ελεύθερα στην Ευρώπη. Στον πληθυσμό τους ανήκουν περίπου 450 ζώα.

Το εθνικό πάρκο αποτελεί επίσης καταφύγιο για πολλά είδη πουλιών. Εδώ ζουν τα προαναφερθέντα σπάνια είδη μαύρου πελαργού και Χαλκοκουρούνας. Εννέα είδη δρυοκολάπτη αναπαράγονται εδώ, συμπεριλαμβανομένου του τρυποκάρυδου. Οι στικταετοί και οι βραχύσωμοι αετοί αισθάνονται επίσης σαν στο σπίτι τους εδώ.

Ποιος κάθεται εκεί; Καμουφλαρισμένη με τη χειμερινή της γούνα, μια νυφίτσα κάθεται στο χιόνι της Λευκορωσίας!
Χαλκοκουρούνα
Αυτός ο σκίουρος βρέθηκε σε ένα πάρκο στην πόλη Homel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply