Λευκορωσία Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα    Φαγητά           Παιδιά και σχολείο  

Φαγητό στη Λευκορωσία: Αυτό το πρωινό σερβιρίστηκε σε μια καφετέρια στο Μινσκ.

Τι τρώνε οι άνθρωποι στη Λευκορωσία;

Το κρέας και οι πατάτες χρησιμοποιούνται ευρέως στη λευκορωσική κουζίνα. Η σίκαλη και το κριθάρι είναι τα κύρια δημητριακά που χρησιμοποιούνται, καθώς το σιτάρι δεν αναπτύσσεται καλά σε αυτή την μάλλον δροσερή και υγρή χώρα. Το φαγόπυρο είναι επίσης αγαπημένο. Το Zuhr είναι μια σούπα που παρασκευάζεται από βρώμη. Έχει συνήθως ξινή γεύση.

Αγαπημένα λαχανικά είναι το λάχανο, ο αρακάς, τα φασόλια, τα καρότα και τα μανιτάρια. Η πολωνική, η ρωσική και η λιθουανική κουζίνα έχουν επίσης επηρεάσει τα πιάτα. Μπορείτε επίσης να βρείτε τυπικά ρωσικά πιάτα, όπως μπορς ή μπλίνι, σε εστιατόρια (βλ. Διατροφή στη Ρωσία). Τα φρούτα είναι κυρίως μούρα, μήλα και αχλάδια.

Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Λευκορωσία: πατάτες

Αυτή είναι η μπάμπκα. Προφανώς έχει καλή γεύση, επειδή έχει σχεδόν τελειώσει!

 

Οι πατάτες παρασκευάζονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στη Λευκορωσία. Οι ντράνικι, οι οποίοι είναι παρόμοιοι με τους δικούς μας πατατοκεφτέδες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Μπορούν επίσης να γεμιστούν με μανιτάρια, κρέας ή ψάρι και να καταναλωθούν με ξινή κρέμα. Ένα άλλο αγαπημένο φαγητό είναι η babka, μια κατσαρόλα που φτιάχνεται από τριμμένες πατάτες, κρεμμύδια, αυγά και μπέικον και ψήνεται στο φούρνο.

Αν, από την άλλη πλευρά, στο μενού υπάρχουν kalduny, πρόκειται για πατάτες με γέμιση κρέατος. Draschenij είναι το όνομα ενός πιάτου που παρασκευάζεται από πατάτες και μανιτάρια. Επειδή οι πατάτες είναι τόσο δημοφιλείς στη Λευκορωσία, ονομάζονται εκεί ακόμη και "δεύτερο ψωμί".

Τι είναι το bigos;

Το κρέας και το ξινολάχανο είναι τα πιο σημαντικά συστατικά στο bigos

Το Bigos είναι ένα άλλο δημοφιλές πιάτο στη Λευκορωσία. Πρόκειται για ένα στιφάδο που παρασκευάζεται από ξινολάχανο με διάφορα είδη κρέατος και λουκάνικου. Όλα μαγειρεύονται αργά σε χαμηλή φωτιά. Ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη συνταγή μπορούν να προστεθούν και άλλα συστατικά, για παράδειγμα μανιτάρια, ντομάτες, καρότα ή κρεμμύδια. Μπορεί να σερβιριστεί με ψωμί ή πατάτες. Το bigos τρώγεται επίσης στην Πολωνία, μπορείτε να βρείτε μια συνταγή για bigos εδώ!

 

Και τι είναι το syrok; Είναι μια μπάρα με τυρί που καλύπτεται από σοκολάτα. Θεωρείται μια λευκορωσική σπεσιαλιτέ.

 

 

Τα draniki είναι λευκορωσικές τηγανίτες πατάτας.
Αυτό το μπορς σερβιρίστηκε στη Λευκορωσία. Αυτή η σούπα παρασκευάζεται με παντζάρια και μια κουταλιά ξινή κρέμα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση