Μονακό Καθημερινή ζωή

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία     Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο       Χαρακτηριστικά

Αγορά στην πλατεία Marché de la Condamine

Ζουν και "κανονικοί" άνθρωποι στο Μονακό;

Ακόμη και στο Μονακό, υπάρχουν δουλειές που πρέπει να γίνουν επειγόντως. Υπάρχει ανάγκη για καθαρισμό των δρόμων, αποκομιδή σκουπιδιών, καθαριστές, ανθρώπους που εξυπηρετούν στην αγορά και πωλητές στα πολλά καταστήματα.

Υπάρχει μια αγορά κάθε πρωί στην πλατεία Marché de la Condamine, όπου οι έμποροι από τη γύρω περιοχή προσφέρουν τα συνηθισμένα αγαθά: Εδώ πωλούνται φρούτα όπως λεμόνια, μιραμπέλια και πορτοκάλια, λαχανικά όπως αγκινάρες και κολοκύθες. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά εδώ, χωρίς τουρίστες και χωρίς υπερπλούσιους. Οι άνθρωποι που δεν ανήκουν στους υπερπλούσιους εργάζονται επίσης στους βοτανικούς κήπους, στο παλάτι και στα καζίνο.

Πολλοί εργάζονται στο Μονακό αλλά ζουν στη γύρω περιοχή.

Αλλά πολλοί από αυτούς εργάζονται εδώ και ζουν αλλού. Διασχίζουν τα σύνορα κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Το ίδιο ισχύει και για τους πολλούς οικοδόμους, γιατί στο Μονακό χτίζεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Είναι δύσκολο να χτίσεις σε πλάτος, απλώς και μόνο επειδή υπάρχει τόσο λίγος χώρος. Δεν έχουν καμία πιθανότητα να βρουν διαμέρισμα στο Μονακό σε προσιτή τιμή και επομένως πρέπει να μετακινούνται κάθε μέρα.

Leave a Reply