Μονακό Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο       Χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν φόροι

Στο Μονακό, οι κάτοικοι του Μονακό δεν υποχρεούνται να πληρώνουν φόρους. Μόνο οι Μονεγάσκοι, δηλαδή μόλις 8.000 άτομα. Ο κανόνας αυτός ισχύει από το 1869, έτος κατά το οποίο η οικογένεια Γκριμάλντι συνειδητοποίησε ότι το κράτος κέρδιζε τόσα πολλά χρήματα μόνο από το καζίνο που δεν χρειαζόταν να επιβάλει πρόσθετους φόρους και επομένως μπορούσε να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες του.

Σήμερα, όποιος καταφέρνει να μετεγκατασταθεί στο Μονακό και να αποκτήσει τη μοναγάσκικη υπηκοότητα εξακολουθεί να απαλλάσσεται από την καταβολή φόρων. Ωραία, τότε θα μετακομίσω στο Μονακό με την οικογένειά μου, θα μπορούσατε να πείτε. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, διότι υπάρχουν αρκετά αυστηροί όροι. Και τα χρήματα δεν είναι τόσο ασήμαντα. Οι γονείς σας θα πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσουν ή τουλάχιστον να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι στο Μονακό.

Αυτή η απόδειξη είναι σημαντική και ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό (δεν γνωρίζουμε το ακριβές ποσό) θα πρέπει οπωσδήποτε να κατατεθεί σε τράπεζα στο Μονακό. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να έχετε καλό ποινικό μητρώο. Οι γονείς σας θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλουν αυτοπροσώπως την αίτηση στον πρίγκιπα Αλβέρτο Β΄. Εκείνος θα αποφασίσει στο τέλος αν ισχύει ή όχι.

Monaco Full Year 2019: Mercedes, Audi, Porsche on top ...Αυτοκίνητα, αυτοκίνητα, αυτοκίνητα ...

Σχεδόν πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορείτε να συναντήσετε τόσα πολλά αριστοκρατικά και ακριβά αυτοκίνητα σε τόσο μικρό χώρο: ονομάζονται Bentley, Ferrari ή Lamborghini. Ίσως έχετε ξανακούσει τα ονόματα αυτά, τότε μάλλον είστε λάτρης των αυτοκινήτων. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για σπάνια και πάντα πολύ ακριβά αυτοκίνητα. Είτε γρήγορα είτε παλιά, άλλοτε γρήγορα και παλιά και άλλοτε καινούργια και γρήγορα. Αλλά για όλα ισχύει το ίδιο: ακριβά!

Το Γκραν Πρι του Μονακό

FORMULA 1 - Το Γκραν Πρι του Μονακό στην ΕΡΤ2 και στο ERTFLIX | 27-29.05.2022 - Γραφείο Τύπου ΕΡΤΤο Grand Prix του Μονακό είναι ο μοναδικός αγώνας της Formula 1 που διεξάγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και περνάει μέσα από το κέντρο μιας πυκνοδομημένης πόλης. Ο αγώνας αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα σχέδια του πρίγκιπα να μετατρέψει το Μονακό σε μια "πράσινη πόλη", χωρίς εκπομπές και ρύπους. Ίσως ο πρίγκιπας πρέπει ακόμη να δουλέψει λίγο πάνω στην "εικόνα" της πόλης.

Φεστιβάλ Τσίρκου Μονακό

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο δημιουργήθηκε το 1974 από τον Πρίγκιπα Rainier III. του Μονακό, και έχει γίνει το μεγαλύτερο και πιο διάσημο γεγονός τσίρκου στον κόσμο

ΕΡΤ - Πρόγραμμα Τηλεόρασης & Ραδιοφώνου

Leave a Reply