Μονακό Παιδιά και Σχολείο

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία     Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο       Χαρακτηριστικά

Πρώτη μέρα σχολείο για τα δίδυμα πριγκιπόπουλα του Μονακό | People & Style ΕιδήσειςΠαιδιά και καθημερινή ζωή

Πολλά παιδιά στο Μονακό μεγαλώνουν πολύγλωσσα, πράγμα αυτονόητο. Καθώς το Μονακό είναι πολύ μικρό και πυκνοδομημένο, δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί χώροι πρασίνου για να παίζουν τα παιδιά. Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, στο Μονακό δεν ζουν τόσο πολλά παιδιά. Μόνο δώδεκα στους 100 κατοίκους είναι κάτω των 14 ετών και μόνο δύο στους 100 είναι κάτω των πέντε ετών.

Τα παιδιά λαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό καλή ιατρική περίθαλψη, αλλά συχνά υπάρχει πρόβλημα με τα ναρκωτικά μεταξύ των νέων. Ακόμη και ο πλούτος δεν προστατεύει από αυτό.

Πρώτη ημέρα στο σχολείο για τα δίδυμα του Μονακό -Μαζί με τους γονείς τους, Αλβέρτο και Σαρλίν

Σε ποια σχολεία πηγαίνουν τα παιδιά στο Μονακό;

Η προσχολική εκπαίδευση (Écoles Maternelles) στο Μονακό αντιπροσωπεύεται από δύο τύπους ιδρυμάτων: παιδικούς σταθμούς και κέντρα ημερήσιας φροντίδας. Δέχονται παιδιά από την ηλικία των 3 ετών. Εκτός από τα μαθήματα με δασκάλους, ψυχολόγοι εργάζονται με τα παιδιά για την ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7 προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Μονακό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από αυτά είναι ιδιωτικά. Κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων προτιμώνται οι υπήκοοι και οι επί μακρόν διαμένοντες στο Μονακό.

Μόνο τα παιδιά που είναι τουλάχιστον 6 ετών κατά τη στιγμή της αίτησης ή θα είναι κατά την πρώτη σχολική περίοδο, μπορούν να εγγραφούν στο δημοτικό σχολείο. Σημειώστε ότι οι σχολικές τάξεις αριθμούνται με αντίστροφη σειρά. Έτσι, στην ηλικία των 6 ετών, τα παιδιά εισέρχονται στην 6η τάξη, η οποία θεωρείται προπαρασκευαστική, οι τάξεις 5 και 4 αποτελούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι τάξεις 3 και 2 θεωρούνται δευτεροβάθμια εκπαίδευση του δημοτικού σχολείου. Μετά την επιτυχή επιτυχία στις εξετάσεις, οι μαθητές μπορούν να περάσουν στο ενδιάμεσο στάδιο της εκπαίδευσης.

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελείται από δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο διαρκεί 4 χρόνια και ονομάζεται Κολλέγιο. Αυτή η περίοδος της ζωής είναι για να εμβαθύνουν οι μαθητές στις βασικές γνώσεις που απέκτησαν νωρίτερα. Το δεύτερο στάδιο διαρκεί 3 χρόνια και ονομάζεται Λύκειο. Και μόνο το πρώτο έτος στο Λύκειο είναι υποχρεωτικό, τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά και αποσκοπούν στον περαιτέρω επαγγελματικό προσανατολισμό.

Μια από τις ιδιαιτερότητες του τοπικού εκπαιδευτικού συστήματος είναι ότι πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της πλήρους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της εξειδικευμένης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας. Το κύριο εισόδημα της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Υπάρχουν μόνο 6 ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Πριγκιπάτο: το College Charles, το Lycée Albert, το Τεχνικό Λύκειο Monte-Carlo, 2 θρησκευτικά ιδιωτικά σχολεία και το Διεθνές Σχολείο του Μονακό. Στο τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι μαθητές μπορούν να διακόψουν τις σπουδές τους και να εργαστούν ή να πάνε στο πανεπιστήμιο.

Το απολυτήριο του Μονακό αναγνωρίζεται επίσης από τη Γαλλία, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του δικού τους πανεπιστημίου και ενός πανεπιστημίου στη Γαλλία.

Αφήστε μια απάντηση