Ουγγαρία Παιδιά και Σχολείο

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική           Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Σχολείο στην Ουγγαρία

Η εκπαίδευση στην Ουγγαρία είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά ηλικίας 3 έως 16 ετών.

Ενώ ο βρεφονηπιακός σταθμός (στα ουγγρικά bölcsöde) είναι διαθέσιμος για παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών, τα παιδιά υποχρεούνται να εγγραφούν στο νηπιαγωγείο (óvoda) σε ηλικία 3 ετών, όπου λαμβάνουν επαγγελματική ημερήσια φροντίδα και βασική εκπαίδευση που τα προετοιμάζει για το σχολείο.

Στην Ουγγαρία, το σχολείο ξεκινά με τα "βασικά" σχολεία (általános iskola), τα οποία συνήθως καλύπτουν την πρωτοβάθμια και την κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τάξεις 1 έως 8. Οι μαθητές που αποφοιτούν από το βασικό σχολείο μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους για άλλα 4 χρόνια στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, είτε σε γενικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (gimnázium), είτε σε επαγγελματικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (szakközépiskola) είτε σε επαγγελματικά σχολεία (szakmunkásképző iskola). Υπάρχουν επίσης ορισμένα γενικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προσφέρουν μεγαλύτερα προγράμματα, ξεκινώντας από την 5η ή την 7η τάξη.

Μετά την ηλικία των 18 ετών, οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε προγράμματα δημόσιων ή ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή μπορούν επίσης να εγγραφούν σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

 

Ποια είναι τα ονόματα των παιδιών στην Ουγγαρία;

Τα δημοφιλή ονόματα για τα κορίτσια στην Ουγγαρία είναι Anna, Viktória, Vivien, Fanni, Réka, Zsófia, Boglárka, Petra, Eszter και Laura. Τα αγόρια ονομάζονται συχνά Bence, Máté, Levente, Dávid, Ádám, Balázs, Dániel, Tamás, Bálint ή Péter. Κάποια από αυτά πιθανώς τα γνωρίζετε, άλλα δεν θα τα βρείτε εδώ, όπως Boglárka ή Bálint. Τα Bence ή Réka είναι παλιά ουγγρικά ονόματα που έχουν επανέλθει στη μόδα.

Παρεμπιπτόντως, το πιο συνηθισμένο ουγγρικό επώνυμο είναι το Nagy. Αυτό σημαίνει "μεγάλος".

Τι αρέσει στα παιδιά στην Ουγγαρία;

Στα παιδιά στην Ουγγαρία πιθανόν να αρέσουν παρόμοια πράγματα με εσάς. Τους αρέσει να συναναστρέφονται με φίλους, να αθλούνται ή να μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο. Το τραγούδι και ο λαϊκός χορός είναι επίσης πολύ δημοφιλή - περισσότερο από ό,τι εδώ. Στις οικογένειες αρέσει να περνούν πολύ χρόνο μαζί. Τα παιδιά μένουν επίσης στο σπίτι περισσότερο απ' ό,τι συνηθίζεται εδώ.

Leave a Reply