Ουγγαρία ΟΙκονομία

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική          Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Ουγγαρία: Ένα παγκόσμιο κέντρο Αυτοκινητοβιομηχανίας

Αυτοκίνητα και μηχανήματα από την Ουγγαρία

Η οικονομία της Ουγγαρίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αρκετές ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν στην Ουγγαρία. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Audi, η Mercedes και η Opel. Οι εξαγωγές αυτών των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, καθώς και μηχανημάτων και ηλεκτρονικών ειδών, αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των συνολικών εσόδων από τις εξαγωγές. Ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ουγγαρίας είναι η Γερμανία. Περισσότερο από το ένα τέταρτο των ουγγρικών εξαγωγών κατευθύνεται στη Γερμανία.

Συνολικά, η βιομηχανία αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της συνολικής οικονομικής παραγωγής. Υπάρχουν επίσης εργοστάσια τροφίμων, φαρμάκων και χημικών προϊόντων. Εδώ βρίσκονται επίσης βιομηχανίες εξόρυξης και μεταλλουργίας. Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού εργάζεται στη βιομηχανία.

Ουγγαρία: Δωρεάν Ψηφιακή Ακαδημία για τη χρήση της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα

Γεωργία στην Ουγγαρία

Η γεωργία αντιπροσωπεύει μόνο το 3,9% της οικονομίας της Ουγγαρίας. Σε σύγκριση με άλλες χώρες όπως η Γερμανία, αυτό εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλο. Περίπου το 4,9 τοις εκατό των ανθρώπων απασχολούνται σε αυτόν τον τομέα.

Οι κύριες καλλιέργειες είναι το σιτάρι, το καλαμπόκι, ο ηλίανθος, οι πατάτες και τα ζαχαρότευτλα. Ως την κτηνοτροφία εκτρέφονται χοίροι, βοοειδή και κοτόπουλα. Οι περισσότεροι αγρότες έχουν μόνο μικρά κτήματα και είναι οικογενειακές επιχειρήσεις. Καλλιεργούν κυρίως φρούτα και λαχανικά. Μόνο το 3% του συνόλου των γεωργικών εκμεταλλεύσεων είναι μεγάλες, αλλά καλλιεργούν το ήμισυ της συνολικής γεωργικής γης. Καλλιεργούν κυρίως δημητριακά.

Σελένσκι ιαματικά λουτρά

Ο τουρισμός ως πηγή εισοδήματος

Η Βουδαπέστη και η λίμνη Μπάλατον είναι οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της Ουγγαρίας. Αλλά και οι ξένοι επισκέπτες έρχονται στην Puszta για να δουν αυτό το μοναδικό τοπίο. Η Ουγγαρία έχει επίσης όλο και περισσότερο τα 350 ιαματικά λουτρά της. Περίπου 15 εκατομμύρια τουρίστες από το εξωτερικό έρχονται στην Ουγγαρία κάθε χρόνο. Το 2018 ήταν ακόμη και 18 εκατομμύρια.

Μετά το τέλος της κομμουνιστικής κυριαρχίας το 1990, η Ουγγαρία πάλεψε με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Η ανεργία ήταν επίσης υψηλή. Η οικονομία της αγοράς αντικατέστησε τη σχεδιασμένη οικονομία. Η οικονομία ανακάμπτει από το 2010. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η κυβέρνηση παρεμβαίνει και πάλι όλο και περισσότερο στα οικονομικά ζητήματα. Εφαρμόστηκαν μεταρρυθμίσεις και η εγχώρια βιομηχανία επιδοτείται περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν. Ωστόσο, η Ουγγαρία παραμένει αγαπημένη τοποθεσία για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, καθώς οι φόροι εκεί είναι χαμηλοί.

 

Αφήστε μια απάντηση