Βουλγαρία καθημερινή ζωή

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά         Χριστούγεννα

Η ζωή στα χωριά της Βουλγαρίας είναι διαφορετική από τη ζωή στην πόλη.

Ζώντας στη Βουλγαρία

Η φτώχεια και οι κακουχίες είναι μια πλευρά της καθημερινής ζωής στη Βουλγαρία που πολλοί Βούλγαροι γνωρίζουν καλά. Η συνοχή και η φιλοξενία είναι μια άλλη πλευρά που είναι επίσης μέρος της χώρας. Η οικογένεια είναι σημαντική για πολλούς ανθρώπους και τα Σαββατοκύριακα τα περνούν κάνοντας πράγματα μαζί.

Βλέπετε συχνά εγκαταλελειμμένα σπίτια στην ύπαιθρο. Οι κάτοικοί τους αναζητούν την τύχη τους είτε στην πόλη είτε στο εξωτερικό. Αυτό είναι επίσης μέρος της καθημερινής ζωής στη Βουλγαρία.

Επειδή δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας και οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, πολλοί νέοι Βούλγαροι φεύγουν στο εξωτερικό. Μερικές φορές οι γονείς μετακομίζουν επίσης σε άλλη χώρα. Συμβαίνει επίσης η μαμά και ο μπαμπάς να φεύγουν και να αφήνουν τα παιδιά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Δεν βλέπουν άλλη λύση για να ξεφύγουν από την οικονομική δυσπραγία.

Υπάρχουν πολλά απομονωμένα χωριά στην ύπαιθρο, όπου η ζωή είναι διαφορετική από εκείνη στην πόλη. Ο δικός τους κήπος είναι η πιο σημαντική πηγή τροφής στην ύπαιθρο. Σχεδόν κάθε οικογένεια καλλιεργεί ντομάτες, πιπεριές, πεπόνια, μπιζέλια και πατάτες. Τα οπωροφόρα δέντρα παρέχουν βερίκοκα και ροδάκινα. Όσο το δυνατόν περισσότερα διατηρούνται και κονσερβοποιούνται για το χειμώνα. Η θέρμανση στην ύπαιθρο γίνεται κυρίως με ξύλα. Μερικές φορές βλέπετε εγκαταλελειμμένα σπίτια των οποίων οι κάτοικοι έχουν μετακομίσει στην πόλη ή στο εξωτερικό.

Αυτή η γειτονιά της Σόφιας κατοικείται κυρίως από Ρομά.

Στις πόλεις, οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε προκατασκευασμένα κτίρια ή πολυκατοικίες. Οι άνθρωποι ψωνίζουν στην αγορά και σε μικρά ή μεγάλα καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να μάθετε τι αρέσει στους ανθρώπους στη Βουλγαρία να τρώνε στην ενότητα Φαγητό στη Βουλγαρία.

Η καθημερινή ζωή των Ρομά

Όπως σε όλες τις χώρες στις οποίες ζουν, οι Ρομά συχνά τα πηγαίνουν άσχημα. Βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Τους περιφρονούν και τους προσβάλλουν. Ζουν σε άθλιες συνθήκες. Λαμβάνουν φτωχότερη εκπαίδευση και δυσκολεύονται να βρουν εργασία από τους άλλους.

 

Συχνά εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη σύγχρονων μηχανημάτων στη γεωργία.
Οι Ρομά κυκλοφορούν στους δρόμους της Σόφιας με άμαξες που έλκονται από άλογα. Συλλέγουν δωρεάν τα ογκώδη απορρίμματα και στη συνέχεια τα ανακυκλώνουν.

 

 

Οι συνθήκες σε αυτές τις πολυκατοικίες είναι μάλλον κακές.
Έτσι μοιάζει ένα σπίτι στη βουλγαρική ύπαιθρο.
Κάπως έτσι μοιάζει το παλιό κέντρο της πόλης της Φιλιππούπολης.
Σπίτια στο Βέλικο

 

Leave a Reply