Updated on April 28, 2020
Γερμανικά bratwurst με πιπεριές, κρεμμύδια και Sauerkraut (ξινολάχανο)
Wurst είναι το λουκάνικο και στη Γερμανία θα βρείτε πάνω από 1500 διαφορετικά είδη να σας περιμένουν να τα γευθείτε. Περπατώντας στους γερμανικούς δρόμους σίγουρα θα συναντήσετε πλανόδιους πωλητές. Το πιο γνωστό είναι το bratwurst, δηλαδή ψητό χοιρινό λουκάνικο, το καπνιστό και βραστό Wiener και το schwarzwurst, δηλαδή λουκάνικο από αίμα. Σε διαφορετικά μέρη της Γερμανίας θα συναντήσετε και διαφορετικά είδη λουκάνικου, όπως το currywurst με σάλτσα από κέτσαπ και κάρι στο Βερολίνο, το βαυαρέζικο λευκό weisswurst ή το ιδιαίτερο rostbratwurst από τη Νυρεμβέργη.
Υλικά
2 μερίδες
4 γερμανικά bratwurst (λουκάνικα)
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Sauerkraut (ξινολάχανο)
μουστάρδα
Εκτέλεση
-
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
Τρυπάμε κάθε λουκάνικο αρκετές φορές και τα τοποθετούμε επάνω στο μείγμα με τις πιπεριές, εναλλακτικά κόβουμε κάθε λουκάνικο σε 3-4 κομμάτια.
-
Ψήνουμε στους 190C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα λουκάνικα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
-
Σερβίρουμε με Sauerkraut (ξινολάχανο) και μουστάρδα και φυσικά με παγωμένη μπύρα !!.
Recent Comments