Στεφάνι Φρανκφούρτης

Συστατικά
Για το κέικ:

  • 200 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • το ξύσμα ενός λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 φακελάκι μπέικιν

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου για βράσιμο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. βούτυρο μαλακό

Θα χρειαστείτε ακόμη:

  • 13 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • κερασάκια γλασέ για το στόλισμα
Οδηγίες

1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ στρόγγυλη.

2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, το αλάτι, και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το μπέικιν και τα κοσκινίζουμε, έπειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

4. Βάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά (κάντε το τεστ με το μαχαίρι). Το αφήνουμε να κρυώσει.

5. Καθώς θα ψήνετε το γλυκό, φτιάχνουμε την κρέμα με το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και τα 100 γρ. ζάχαρης.

6. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

7. Το μαλακό βούτυρο (350 γρ.), το χτυπάμε στο μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την κρύα πλέον κρέμα.

8. Λιώνουμε το βούτυρο (13 γρ.) με την ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει, ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου, μεχρι να καλυφθούν από την καραμέλα.

9. Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν (αν ενωθούν μεταξύ τους τα σπάμε με τα χέρια ή το γουδί).

10. Κόψτε το γλυκό σε 2 μέρη έτσι ώστε να έχετε 3 παντεσπάνια.

11. Βάλτε λίγη από την κρέμα σε ένα κορνέ. Αλείψτε το πρώτο παντεσπάνι με κρέμα, βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι και απλώστε ακόμη μια φορά κρέμα.

12. Τέλος βάλτε και το τελευταίο παντεσπάνι και καλύψτε το κι αυτό με κρέμα. Όση κρέμα περισσέψει την αλείφουμε στο εξωτερικό μέρος του κέικ.

13. Στολίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και με το κορνέ κάνουμε ροζέτες τις οποίες στολίζουμε με τα κερασάκια γλασέ.

14. Αφήνουμε το γλυκό τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει.

Καλή σας επιτυχία!!!!

One Comment on “Στεφάνι Φρανκφούρτης

Leave a Reply