Γερμανικά λουκάνικα με καλαμπόκι και χαλούμι στα κάρβουνα

Μάρθα Χουρπουλιάδου

Υλικά

  1. 6 λουκάνικα
  2. 6 καλαμπόκια καθαρισμενα
  3. 1 χαλλούμι σε φέτες
  4. 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  5. 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
  6. 1 κουταλιά ζάχαρη
  7. 6 φρατζολακια για hotdogs
  8. Αγαπημένες σως (bbq, mayo, mustard etc)

Εκτέλεση

45 λεπτά

  1. Ανάβουμε τα κάρβουνα ή ετοιμάζουμε τη σχάρα μας
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ενα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια και σωταρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε μια κουτάλια ζάχαρη και μια κουτάλια βαλσαμικο ξύδι. Ανακατεύουμε για ακομα 1-2 λεπτά και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά τα σιγοψηνουμε για 4-5 λεπτά μεχρι να μαλακώσουν.
  3. Βάζουμε στη σχάρα τα καλαμπόκια και ψήνουμε για περιπου 15 λεπτά, γυρνώντας τα να ψηθούν σε όλες τις πλευρες

 

  1. Βάζουμε στη σχάρα τα λουκάνικα και τα χαράζουμε διαγώνια με ένα μαχαίρι. Τα ψήνουμε περιπου 12 λεπτά, γυρνώντας τα να ψηθούν από ολες τις πλευρές.
  2. Ψήνουμε στο τέλος και τις φέτες χαλλούμι για 4 λεπτά η κάθε πλευρά.

 

  1. Βάζουμε στο φρατζολακι λίγα κρεμμύδια, από πάνω το λουκάνικο και στο τέλος τις αγαπημένες μας σως!

Leave a Reply