Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου, 2020
Γερμανικά λουκάνικα με καλαμπόκι και χαλούμι στα κάρβουνα
Μάρθα Χουρπουλιάδου
Υλικά
- 6 λουκάνικα
- 6 καλαμπόκια καθαρισμενα
- 1 χαλλούμι σε φέτες
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 6 φρατζολακια για hotdogs
- Αγαπημένες σως (bbq, mayo, mustard etc)
Εκτέλεση
45 λεπτά
- Ανάβουμε τα κάρβουνα ή ετοιμάζουμε τη σχάρα μας
- Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ενα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια και σωταρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε μια κουτάλια ζάχαρη και μια κουτάλια βαλσαμικο ξύδι. Ανακατεύουμε για ακομα 1-2 λεπτά και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά τα σιγοψηνουμε για 4-5 λεπτά μεχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε στη σχάρα τα καλαμπόκια και ψήνουμε για περιπου 15 λεπτά, γυρνώντας τα να ψηθούν σε όλες τις πλευρες
- Βάζουμε στη σχάρα τα λουκάνικα και τα χαράζουμε διαγώνια με ένα μαχαίρι. Τα ψήνουμε περιπου 12 λεπτά, γυρνώντας τα να ψηθούν από ολες τις πλευρές.
- Ψήνουμε στο τέλος και τις φέτες χαλλούμι για 4 λεπτά η κάθε πλευρά.
- Βάζουμε στο φρατζολακι λίγα κρεμμύδια, από πάνω το λουκάνικο και στο τέλος τις αγαπημένες μας σως!
Πρόσφατα σχόλια