Ελληνικά

Καρτόφελπουφα (Kartoffelpuffer)

Πρόκειται για πλακουτσωτές τηγανητές κροκέτες πατάτας. Φτιάχνονται από τριμμένη πατάτα, αυγό, κρεμμύδι και μπαχαρικά. Μπορείτε να τις απολαύσετε αλμυρές, δίπλα σε μια μερίδα κρέας ή ψάρι ή ακόμα και γλυκές με σος μήλου, μούρα, ζάχαρη και κανέλα.

Εάν σας άρεσε και θέλετε να το μαγειρέψετε,σας βρήκαμε τη συνταγή:

Υλικά

4-5 πατάτες
2 κρεμμύδια
3 αυγά
4-5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε κόκκους
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι μπεικεν παουντερ
13 κουταλιές της σούπας αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε από την χοντρή μεριά του τρίφτη.

  2. Τρίβουμε και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε με τις πατάτες.

  3. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το ζωμό σε κόκκους, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

  4. Ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπεικεν παουντερ, όσο πάρει να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ρίχνουμε μια μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας, το απλώνουμε στο τηγάνι σε μικρά στρόγγυλα πιτάκια.

  6. Αφού ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

    πηγή: