Updated on April 29, 2020
Pudding Brezel: Μπρέτσελ με κρέμα
Τα Pudding Brezel (πούτηνγκ-μπρέτσελ) είναι ένα αγαπημένο Γερμανικό γλυκό μου και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το Quark είναι γερμανικιά μυζήθρα.Στα Ελληνικά αφρόπηχτο ελληνικό γιαούρτι.Αφήστε τα Brezel 10 λεπτά να κρυώσουν,διαφορετικά ανοίγη ο πάτος.
Υλικά
-
Για την Ζύμη
-
300 γρ. Quark γερμανικιά μυζήθρα ή αφρόπηχτο ελληνικό γιαούρτι
-
3 αυγά
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι λάδι
-
1 βανίλια
-
2 φακελάκια μπέικιν
-
1 κιλό αλέυρι
-
Για την Κρέμα
-
250 γραμ. μαργαρίνη
-
8 κουταλιές αλέυρι
-
1 1/2 λίτρο γάλα περίπου
-
40 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο
-
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
2 κρόκους αυγά
-
Εναλακτική Κρέμα
-
3 φακ.κρέμα βανίλια ανθος αραβοσίτου
-
Για την Επικάλυψη
-
μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
-
Για την κρέμα, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλέυρι μας ανακατέυοντας με σύρμα. Προσθέτουμε το μισό γάλα, το πορτοκάλι χυμό και ξύσμα, την κρέμα βανίλιας και την ζάχαρη. Ανακατέυουμε και βάζουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατέυουμε έντονα.
-
Για την εναλλακτική κρέμα, απλώς φτιάχνουμε την κρέμα ακολουθόντας της οδηγίες τις συσκευασίας και αφήνουμε να κρυώσει.
-
Για την ζύμη μας, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέυουμε προσθέτοντας σιγά σιγά απο το αλέυρι μας. Φτιάχνουμε μια σφιχτή ζύμη.
-
Κόβουμε απο την ζύμη μπαλάκια ίσα με ένα αυγό και πλάθουμε ένα μεγάλο κορδόνι, πιάνουμε τις δύο άκρες και τις ενώνουμε στην μέση,δημιουργόντας τα Brezel. Αλευρώνουμε τα χέρια μας κάθε τόσο για να μην μας κολάει η ζύμη.
-
Τοποθετούμε τα Brezel σε ταψί με λαδόκολα και γεμίζουμε τις τρύπες τους με κρέμα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.
-
Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και μόλις βγάλουμε τα Brezel τα αλοίφουμε με αυτή. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθούν και έπειτα τα συντηρούμε σε τάπερ. Καλή Επιτυχία!
Recent Comments