Κέζε κούχεν (kaesekuchen)!Το Γερμανικό τυρογλυκό!

Το κέζε κούχεν είναι το τυρογλυκό της Γερμανίας.Πρόκειται για ένα γλυκό που θυμίζει chessecake.Φτιάχνεται απο το τυρί quark,το οποίο μοιάζει με ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο.Επειδή όμως στην Ελλάδα το τυρί αυτό δεν υπάρχει στη συνταγή αυτή χρησιμοποιούμε γιαούρτι.Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό που σίγουρα αξίζει την δοκιμή σας!

Yλικά:
Για την βάση
• 330γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 125γρ ζάχαρη
• 130γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 αυγά
• 1 φακελάκι μπέικιν
• 1 βανίλια
Για την γέμιση:
• 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
• 200-250γρ ζάχαρη
• 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
• 2 αυγά
• 125γρ γάλα
• Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση:
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατευούμε όλα τα υλικά για την βάση μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι
• Βουτυρώνουμε καλά μια αποσπώμενη φόρμα 28 εκ περίπου και στρώνουμε την βάση καλύπτοντας και τα πλαινά μέχρι επάνω
• Χτυπάμε με το μίξερ καλά τα υλικά της γέμισης και αδειάζουμε το μείγμα στο εσωτερικό της βάσης
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς,για 1 ωρα και 10 λεπτά
• Αφαιρούμε απο τον φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Leave a Reply