Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου, 2020
Γερμανικές βάφλες
Μάρθα Χουρπουλιάδου
- Υλικά
12-15 βάφλες
- 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
- Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ή το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι και τα αυγά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο προηγουμένως έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ, και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, μέχρι να προκύψει ένας αραιός χυλός.
- Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) ή ηλιέλαιο. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι ζύμη στη βαφλιέρα και την απλώνουνε γρήγορα. Κλείνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες για 3-5 λεπτά.
- Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και βγαίνουν εύκολα με ένα πιρούνι, είναι έτοιμες. Τις τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Πρόσφατα σχόλια