Το υπερτέλειο σχολείο του μέλλοντος, της Σοφίας Παπαγιάννη

Το σχολείο στις μέρες μας έχει πολλά θετικά αλλά και πολλά αρνητικά στοιχεία, που θα μπορούσαν μελλοντικά να αλλάξουν.
Ένα από τα ¨αγκάθια¨ του σημερινού σχολείου, που βασανίζει πραγματικά τους μαθητές, είναι το πρωινό ξύπνημα ή με άλλα λόγια το πρωινό βασανιστήριο. Στο σχολείο του μέλλοντος, όλα τα παιδιά θα ήταν ευτυχισμένα αν ξυπνούσαν αργότερα για να πάνε στο σχολείο.
Επιπλέον θα ήταν πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά να κάνουν το μάθημα μέσω μια ηλεκτρονικής συσκευής παρά με αυτά τα ατελείωτα βιβλία. Ακόμα θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον για όλους τους μαθητές αν υπήρχαν περισσότερα μαθήματα σχετικά με διάφορα θέματα γιατί έτσι δεν θα ¨βαριούνταν¨ να παρακολουθούν συνεχώς τα ίδια αντικείμενα.
Τέλος, κάτι πάρα πού ενδιαφέρον που θα βοηθούσε και τα παιδιά να μάθουν με έναν πιο ευχάριστο τρόπο, θα ήταν, όταν ο καιρός θα είναι καλός, τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα έξω από το σχολείο, σε ένα πιο όμορφο και ζωντανό περιβάλλον από αυτό της τάξης. Στα σημερινά σχολεία τα παιδιά, βρίσκονται κλεισμένα σε μια αίθουσα συνεχώς και γι’ αυτό πολλές φορές δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν και να συγκεντρωθούν στο μάθημα. Υπάρχουν στιγμές που οι δάσκαλοι τα σκουντάνε για να δουν αν είναι ξύπνια!
Τα σχολεία λοιπόν του μέλλοντος χωρούν πολλές αλλαγές και πολλές φρέσκιες ιδέες! Μακάρι πολλές από αυτές να πραγματοποιηθούν.

Leave a Reply