Η ανάγκη για το άνοιγμα των σχολείων, του Α. Σαούγκου

Ακόμα και οι πιο φοβισμένοι γονείς, κατάλαβαν ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι αναγκαίο για τα παιδιά και θα επιφέρει πολλά οφέλη στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.
Πρώτα από όλα, αν τα παιδιά δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν την τάξη στην οποία βρίσκονται (κυρίως γυμνάσια και λύκεια), τότε δεν θα αποκτήσουν την γνώση που θα τους προσφερόταν σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για πολλούς μαθητές, διότι αυτή η γνώση μπορεί να είναι πολύ σημαντική και να τους χρησιμεύσει στις πανελλήνιες εξετάσεις ή ακόμη και στις σπουδές τους.
Ένας περαιτέρω λόγος για τον οποίο πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία είναι ότι με την παραμονή των παιδιών στο σπίτι, η ενασχόλησή τους με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την τηλεόραση θα είναι συχνότερη με αποτέλεσμα να αναπτύξουν μια πιο ανθυγιεινή ζωή με ελάχιστη επαφή με τον «έξω» χώρο.
Εκτός από αυτά, όμως, το άνοιγμα των σχολείων θα συντελέσει στην επιστροφή των παιδιών στη κανονικότητα που είχαν χάσει μέχρι τότε και στην επανασύνδεσή τους με τους φίλους τους που είχαν να δουν από πολύ καιρό.
Συμπερασματικά, αυτοί είναι κάποιοι από τους σημαντικότερους παράγοντες για τους οποίους πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, βέβαια, με την μέγιστη προσοχή όλων των μαθητών ώστε να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Leave a Reply