Το άνοιγμα των σχολείων, της Σ. Παπαμιχαήλ

 

Ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί και φοβισμένοι συμπολίτες μας κατανοούν ότι το άνοιγμα των σχολείων και η επιστροφή μας στις τάξεις είναι απαραίτητη.
Εφόσον όλα τα μέτρα προστασίας, όπως η ύπαρξη αντισηπτικών σε όλες τις τάξεις, έχουν παρθεί και η υγεία μαθητών και καθηγητών δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, η παύση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, θα επιτρέψει την παράδοση του μαθήματος με πιο άμεσο τρόπο,που θα είναι κάτι πολύ ωφέλιμο για παιδιά και καθηγητές.
Αρχικά θα επιτρέψει να διδαχτεί ένα μεγαλύτερο μέρος της ύλης, που θα είχε χαθεί σε αντίθετη περίπτωση. Έτσι τα παιδιά θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την τάξη στην οποία βρίσκονται, χωρίς μεγάλες ελλείψεις.
Επιπλέον,θα μπορέσει να γίνει μια μικρή προετοιμασία για την επόμενη χρονιά, έτσι ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι αν δυστυχώς συμβεί κάτι ανάλογο. Τα μέτρα που επιβάλλονται στα σχολεία θα έχουν δοκιμαστεί και θα μπορούμε να κρίνουμε ορθότερα αν αυτά θα μπορέσουν σε μια πιο δύσκολη κατάσταση να μας κρατήσουν ασφαλείς.
Τέλος, ακόμα και τα παιδιά τα οποία παλαιότερα πανηγύριζα,ν όταν έκλεισαν τα σχολεία, δεν θα ήθελαν να λήξει έτσι άδοξα η χρονιά χωρίς να προλάβουν να πουν αντίο στους φίλους και τους καθηγητές τους. Το άνοιγμα των σχολείων θα είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να συναναστραφούμε ξανά με αγαπημένους και γενικά με κόσμο μετά τη λήξη της καραντίνας.

Leave a Reply