Πίσω στα θρανία; της Ο. Ράπτη

Πίσω στα θρανία;

Ακόμη και οι πιο ηλικιωμένοι και ευαίσθητοι σε θέματα υγείας συμπολίτες μας κατανοούν πλέον ότι η κρίσιμη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι σε ύφεση και σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες οι συνθήκες επιτρέπουν το άνοιγμα των σχολείων.
Εφόσον τα μέτρα προστασίας για απαγόρευση της κυκλοφορίας έχουν αρθεί και επανερχόμαστε στην κανονικότητα δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βγει στους δρόμους, ερχόμαστε σε επαφή με γνωστούς και φίλους και… μέχρι και διακοπές προγραμματίζουμε να πάμε αφού το άνοιγμα και των ξενοδοχείων πλησιάζει.
Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με νέες έρευνες, τα παιδιά δεν μολύνονται εύκολα από τον ιό και τον μεταδίδουν περιορισμένα .Εξάλλου , σε περίπτωση που νοσήσουν, τα συμπτώματα τους θα είναι ήπια και θα τον ξεπεράσουν σύντομα.α
Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας, σε όλες τις σχολικές μονάδες θα υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι μαθητές θα πηγαίνουν εκ περιτροπής έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ θα υπάρχουν αντισηπτικά σε όλους τους χώρους του σχολείου, μέτρα που θα επιβραδύνουν την μετάδοση του ιού ανάμεσα στους μαθητές.
Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι αφού η κατάσταση στη χώρα μας είναι ελεγχόμενη, η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί βασικό μέτρο για την επιστροφή της κοινωνίας στους κανονικούς της ρυθμούς.

Leave a Reply