Πρέπει ή όχι να ανοίξουν τα σχολεία; του Κ. Οικονόμου

Ειδικοί συζητάνε εδώ και καιρό για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και οι γονείς σκέφτονται αν πρέπει να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Αρκετοί πιστεύουν πως είναι ένα λάθος και δεν θέλουν να ρισκάρουν την υγεία των παιδιών τους ενώ πολλοί άλλοι  θεωρούμε πως είναι μια ευκαιρία να επιστρέψουν οι μαθητές σε έναν πιο κανονικό ρυθμό.

Αρχικά τα παιδιά θα μπορέσουν να ξεφύγουν για λίγο από τον ρυθμό της καραντίνας και να συναναστραφούν ξανά έστω από απόσταση με άτομα της ηλικίας τους. Επίσης θα ξαναβρούν τους φίλους τους και θα μιλήσουνε για ό,τι έκαναν κατά την διάρκεια της καραντίνας. Έτσι θα επιστρέψουν περίπου στην κανονική τους ζωή τηρώντας βέβαια και τα μέτρα ασφαλείας.

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι θα προχωρήσουν στην διδακτέα ύλη, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει μέσω τηλεδιασκέψεων και θα είναι σχεδόν έτοιμοι για την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον  τα παιδιά με την παραμονή τους στο σπίτι είχαν ασχολίες  κυρίως με τα  ηλεκτρονικά, κάτι το οποίο δεν τόσο καλό για ένα παιδί.

Συμπεραίνουμε πως το άνοιγμα των σχολείων θα βοηθούσε την ψυχολογία των παιδιών, αφού έχει επηρεαστεί αρνητικά τον τελευταίο καιρό με όσα έχουν συμβεί στην χώρα μας.

 

 

Leave a Reply