« 3 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…! » της Κ. Νούσια

Στο θέμα για το άνοιγμα των σχολείων οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι πιστεύουν ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα ρίσκο που δεν πρέπει να παρθεί, ενώ άλλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, είναι της άποψης ότι το άνοιγμα των σχολείων θα αποδειχτεί ωφέλιμο. Ακόμα και κάποιοι από τους πιο αντίθετους σε αυτή την απόφαση έχουν πλέον αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι για γονείς και μαθητές, η επιστροφή στα σχολεία.
Αρχικά, η αλληλεπίδραση μαθητή- καθηγητή και ο διάλογος είναι κάτι σημαντικό για την πλήρη κατανόηση του μαθήματος, κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τα ηλεκτρονικά μαθήματα. Επίσης, το σχολείο είναι το μέρος που βοηθάει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν. Με την αλληλεπίδραση και την αλληλοβοήθεια τα παιδιά ωριμάζουν και μαθαίνουν να προσαρμόζονται σε μία κοινότητα. Με το άνοιγμα των σχολείων, η επικοινωνία και η συνάντηση με φίλους θα γίνει πάλι συστηματική.
Επόμενος στόχος του ανοίγματος των σχολείων είναι η κάλυψη της υπόλοιπης ύλης που είχε απομείνει. Σίγουρα, η αναπλήρωση στην αρχή της επόμενης χρονιάς θα ήταν μία λύση, αλλά μάλλον θα αποδεικνυόταν ότι δεν θα ήταν εφικτή, αφού οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να καλύψουν επίσης και την ύλη εκείνης της χρονιάς. Έτσι με κάποιες περικοπές και το άνοιγμα των σχολείων, θα μπορούσε να διδαχτεί το μεγαλύτερο μέρος της.
Ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ του ανοίγματος των σχολείων αφορά και τους γονείς. Η παύση των μαθημάτων αποτελεί ένα μείζον θέμα για τους εργαζόμενους γονείς, αφού τα παιδιά μένουν πλέον στο σπίτι και εκείνοι πρέπει να βρίσκονται εκεί για να τα φροντίζουν. Με το άνοιγμα των σχολείων, όμως, αυτό θα αλλάξει, αφού όλοι θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.
Συμπερασματικά, ο κοινωνικός, ο μαθησιακός και ο πρακτικός παράγοντας είναι κάποιοι που επηρεάζουν σημαντικά την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Γι΄αυτό τον λόγο, ας ανοίξουν τα σχολεία όσο το δυνατόν γρηγορότερο!

Leave a Reply