Τα πρόσωπα συνομιλούν

 

*********************************

Ελλάδα: Καλά δεν ντρέπεστε; με έχετε καταστρέψει και οι δυο με τις αποφάσεις σας!

Χαρίλαος Τρικούπης: Έχεις δίκιο Ελλάδα, δεν έπρεπε να πάρω τόσα δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού. Πίστευα πως θα κατάφερνα να σε κάνω ένα κράτος σύγχρονο και οικονομικά αναπτυγμένο, όμως τελικά εξαιτίας μου οδηγήθηκες στην πτώχευση του ‘93. Τουλάχιστον όμως, εγώ επέβαλλα την αρχή της δεδηλωμένης και όσο ήμουν πρωθυπουργός, κατασκεύασα μεγάλα έργα υποδομής, θέσπισα αντικειμενικά μέτρα πρόσληψης των δημόσιων υπαλλήλων και ανασυγκρότησα τις ένοπλες δυνάμεις! Και παρόλα αυτά στις εκλογές του ’95, αντί να με ψηφίσουν, έστω σαν βουλευτή, τα χαϊβάνια ψηφίσανε τον Γουλιμή!

Θεόδωρος Δηλιγιάννης: Μην πας να βγάλεις την ουρά σου απ’ έξω Χαρίλαε. Μας κατέστρεψαν οι υψηλοί φόροι σου μιας και δεν έδινες δεκάρα για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Και όσο για τις ειρηνικές σχέσεις που επιδίωξες με την οθωμανική αυτοκρατορία, πφφ κουταμάρες, η μεγάλη ιδέα είναι πάνω απ’ όλα! Ελλάδα, εγώ αγαπούσα τον λαό σου, έκανα και τους ολυμπιακούς αγώνες του ’96 για να το αποδείξω. Τι φταίω εγώ αν ο μπαγλαμάς ο Κωνσταντίνος δεν μπόρεσε να οργανώσει καλά τον στρατό, έτσι ώστε να νικήσουμε στον ελληνοτουρκικό πόλεμο της Θεσσαλίας;

                                                                                                                                                                                                                   Μαργαρίτα

*********************************

Ελλάδα: Χαρίλαε και Θεόδωρε τι μου έχετε κάνει; Με έχετε καταστρέψει. Εσύ Χαρίλαε έκανες περισσότερο κακό πάρα καλό. Για να πετύχεις τους σκοπούς σου με έκανες φτωχή και δυσαρέστησες πολλούς συνανθρώπους σου. Εσύ Θεόδωρε χειροτέρεψες ακόμη περισσότερο την κατάσταση καθώς με εξευτέλισες.

Δηλιγιάννης: Αφήστε με δεν έκανα τίποτα κακό! Ο Τρικούπης φταίει που ευνοούσε τους ισχυρούς! Εγώ σε βοήθησα καθώς έκανα τους ολυμπιακούς αγώνες.

Τρικούπης: Εγώ τουλάχιστον βελτίωσα την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης. Εσύ από την άλλη ήθελες να διορίζεις τους οπαδούς σου!

Δημήτρης

*********************************

Leave a Reply