Ο διάλογος μεταξύ δύο νέων για την ένταξη τους ή μη στην Ε.Ο.Ν.

Ο διάλογος μεταξύ δύο νέων για την ένταξη τους ή μη στην Ε.Ο.Ν.

-  Παύλο σκέφτομαι να ενταχτώ στην Ε.Ο.Ν. θα έρθεις και εσύ μαζί μου ;

- Γιώργο, δεν συμφωνώ με το με το καθεστώς της δικτατορίας οπότε δε θα σκεφτόμουν να ενταχθώ. Αλλά θα ήθελα να μου πεις τους λόγους που θέλεις εσύ να μπεις σε αυτό τον οργανισμό.

-  Δεν έχει τύχει να ακούσεις για το τι λέει ο ιδρυτικός νόμος της οργάνωσης; Ο Μεταξάς σκοπεύει να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε σωματικά και πνευματικά, να αναπτύξουμε το εθνικό μας φρόνημα και να ενισχύσουμε την πίστη μας στη θρησκεία. Θα μας μάθει να λειτουργούμε συνεργατικά και να έχουμε ένα πνεύμα αλληλεγγύης. Επίσης, θα μας ωθήσει στο να βρούμε τι είναι αυτό στο οποίο είμαστε καλοί επαγγελματικά. Όλα αυτά που θα μας προσφέρει, τα θεωρώ σπουδαία. Εσένα πώς σου ακούγονται;

- Εγώ πιστεύω πως δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εμάς τους νέους και ο μόνος στόχος του είναι να πάρει πολλά άτομα με το μέρος του. Θέλει να βρει υποστηρικτές, χωρίς να νοιάζεται για το καλό μας.

- Διαφωνώ απολύτως! Πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται στην εξουσία για να μας συγκροτήσει, να μας οργανώσει, να μας διδάξει την σπαρτιατική πειθαρχία, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όλους μας. Επιπλέον, θα αισθανόμαστε μια ομάδα με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, θα κάνουμε παρέες και θα περνάμε όμορφα.

- Έμαθα ότι θα φοράτε όλοι ίδιες στολές και αυτό δε μου αρέσει καθόλου σαν ιδέα. Γιατί να μην μπορεί να έχει ο καθένας την ελευθερία να ντυθεί και να εκφραστεί όπως επιθυμεί; Μάλλον επειδή ο Μεταξάς δε θέλει υποστηρικτές αλλά "δούλους".

- Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Ελπίζω να λογικευτείς και να έρθεις με το μέρος μας.

- Μάλλον θα αναγκαστώ να έρθω με το μέρος σας, διότι, αν και λένε πως δεν είναι υποχρεωτική η ένταξη μας στην ΕΟΝ, ουσιαστικά είναι.

 

 

Leave a Reply