Οι πληγέντες της Καρδίτσας μας χρειάζονται ακόμα!

Ποιά είναι η κατάσταση..

Τα σημάδια της καταστροφής που πέρασε από την πόλη της Καρδίτσας μήνες μετά είναι ακόμα νωπά. Οι κάτοικοι, που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, προσπαθούν τώρα να προσαρμοστούν στις νέες δύσκολες  συνθήκες και να ξαναχτίσουν όσα είχαν αποκτήσει με τους κόπους μιας ζωής.  Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι ίδιοι οι άνθρωποι μας είπαν ότι χρειάζονται από όποιον επιθυμεί να τους στηρίξει είναι το λάδι, κάτι τόσο απλό, αλλά τόσο σημαντικό. Συνήθως, σε οποιαδήποτε κρίση, τις πρώτες ημέρες οι πληγέντες κατακλύζονται από τη βοήθεια, τη στήριξη και την αγάπη όλων μας, κάτι που είναι άκρως σημαντικό.

Τι γίνεται όμως όταν οι μήνες περνούν και κάποιες πληγές δεν έχουν κλείσει ακόμη;

Οι καταστροφές από την σφοδρή κακοκαιρία στην Καρδίτσα τον φετινό Σεπτέμβρη δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη και οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Actionaid με τον Δήμο Καρδίτσας και το Κέντρο Γυναικών κατανοήθηκε πλήρως το μέγεθος του τεράστιου προβλήματος. Κόποι μιας ζωής χάθηκαν σε ένα βράδυ, 3.000 οικογένειες επλήγησαν, 12.500 ζώα πνίγηκαν, 22.000 κατεστραμμένες κυψέλες και πάνω από 350.000 στρέμματα όλων των καλλιεργειών πλημμυρισμένα.

Η δράση στην Καρδίτσα δεν έχει τελειώσει! Οι συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να χρειάζονται τη βοήθεια μας. 

Δες εδώ την ευχαριστήρια επιστολή από το δήμο Καρδίτσας. 

Με δωρεές θα στηριχθούν 3.000 οικογένειες που έχουν καταγραφεί ως πληγείσες σε όλο τον Νομό Καρδίτσας, θα αγοραστεί λάδι και η διανομή θα πραγματοποιηθεί μέσω του

Δήμου Καρδίτσας

(www.actionaid.gr)

Leave a Reply