Η ποιο συγκινητική ιστορία φάρσας!

 TOP ten φάρσες που θα γελάσεις πολύ!   

                  Σήμερα θα σας πω για κάποιες φάρσες που μου στείλατε στο Insangram (m_papadopoyloyy - από το Ματίνα Παπαδοπούλου) σε προσωπικά μηνύματα που γέλασα πολύ! Σας ευχαριστώ που μου τις στείλατε! Με βοηθήσατε πολύ!

              Λοιπόν, για να μπω στο ψητό... Θα σας έχω το όνομα και τη φωτογραφία και από κάτω το μήνυμά του (δηλαδή η φάρσα του):

Κατερίνα Μακρύ:

1.Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

<<Λοιπόν εγώ Ματίνα μου έχω κάνει μια φάρσα αλλά το έχω μετανιώσει! Αυτή η φάρσα είναι πολύ διάσημη στο ίντερνετ , είχα πάει με έναν φίλο μου σε ένα εστιατόριο και είπα να του κάνω μια φάρσα. Όταν μου είπε ότι θέλει να πάει στην τουαλέτα του είπα ότι θα τον περιμένω στο τραπέζι μας. Όσο λοιπόν, αυτός ήταν στο μπάνιο (δεν είχε τελειώσει ακόμα), πήγα και έβαλα μια φούστα στο αγοράκι που έχει η πόρτα της εισόδου της τουαλέτας των αντρών. Ξέρεις , αυτό το μαύρο...Τέλος πάντων, μετά πήγα λίγο πιο πέρα σε σημείο που να μπορώ να ακούσω τι γίνεται! Για να μην νομίζουν οι άνθρωποι που περνούσαν ότι είμαι τρελή έκανα ότι κοιτούσα κάτι μηνύματα που μόλις μου έστειλαν και αυτό έπιασε! Πλησίασε λοιπόν μια κοπέλα νέα την οποία έβγαλα κρυφά φωτογραφία και όταν γυρίσαμε έκανα ζουμ στο κολιέ της, είδα το όνομά της (Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου)και τη βρήκα στο Facebook,  μετά άκουσα μια κραυγή του άντρα μου και την γυναίκα να φεύγει σοκαρισμένη! Μετά απ' αυτό πήγα στο τραπέζι και έκανα ότι χάζευα στο Inasagram...Και τότε ήταν που ήρθε ο Κωνσταντίνος (τον λένε Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο) και μου μίλησε με ένα πολύ ντροπαλό βλέμμα:

- Που είναι;   ρώτησε,

 

- Ποιος;  απάντησα εγώ,

- Ξεφτιλίστηκα!

- Τι λες αγάπη μου; Τι έγινε;

- Γαμώτο! Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που πήγα εκεί μέσα ρε γαμώτο!

- Μωρό μου, εξήγησε μου να καταλάβω! Τι συμβαίνει; Γιατί μιλάς έτσι; του είπα και ευτυχώς δεν κατάλαβε κάτι! Μετά μου εξήγησε τι έγινε και ο διάλογος συνεχίστηκε!

- Πώς; Δεν το πιστεύω! Δηλαδή σε είδε κανονικά, είδε και το...ξέρεις ποιο;! είπα και φάνηκα πειστική...

- Ναι, και αυτό! Τώρα τι κάνουμε εκείνη η κοπέλα τώρα όλο και κάτι θα πει σε κάποιον και αυτό που έγινε θα το χρησιμοποιήσει λέγοντας σε σχόλιό στα βίντεό μου ότι της έχω κάνει παρενόχληση!

        Αυτό είπε και μετά του είπα να πάμε σπίτι να το συζητήσουμε αλλά μετά από δύο μέρες έμαθε από την αδελφή μου που ήταν η μόνη που το ήξερε εκτός από μένα ότι εγώ έκανα τη φάρσα και χωρίσαμε! Είχα στεναχωρηθεί πολύ!Είχα καταλάβει το λάθος μου! Μια μέρα όμως πήγα στο νοσοκομείο από ατύχημα στο αυτοκίνητο και εκείνος έτρεξε να με δει και όταν συνήλθα μου είπε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό μου κι ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία! Από τότε είμαστε ξανά μαζί μέχρι και σήμερα! Ίσως τελικά να χάρηκα που πήγα στο νοσοκομείο! Άξιζε τον κόπο! Πέθανα ξέροντας ότι μ' αγαπάει ο άντρας μου γιατί τώρα δεν σου γράφω εγώ αλλά ο Κωνσταντίνος μου! Διότι όταν έμαθε αυτό που έκανα απ' την αδελφή μου του τα εξήγησα όλα με υπερβολική λεπτομέρεια! Αλλά τώρα ας μιλήσω εγώ ο Κωνσταντίνος, η Μαριάννα ήταν καλός άνθρωπος αλλά δύστυχος πέθανε! Τώρα εγώ σου είπα τα γεγονότα όπως μου είπε εκείνη να διηγούμαι στους άλλους λίγο πριν την χάσω! Κάναμε και οι δύο λάθη αλλά τα καταλάβαμε! Αυτό έχει σημασία!>>

Διάδοχοι του Βρετανικού θρόνου με τη σειρά – οι επόμενοι 20 διάδοχοι

Διάδοχοι του Βρετανικού θρόνου με τη σειρά - οι επόμενοι 28 διάδοχοι!

                    Πόσο μακριά είναι κάθε μέλος της οικογένειας από το στέμμα;

Καλησπέρα! Τι μου κάνετε; Είστε καλά; Εγώ ναι! Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τους επόμενους 18 διάδοχους του Βρετανικού θρόνου.  (που με βοηθάνε ψάχνοντας για τα επόμενα θέματα και παίρνοντας συνεντεύξεις για τα επίσης επόμενα θέματα, που είναι πολύ καυτές και ενδιαφέρον συνεντεύξεις)... Τέλος πάντων,  όταν μου πρότειναν οι συνεργάτες μου ενθουσιάστηκα κι άρχισα να το μελετάω και λοιπόν το έγραψα! Πιστεύω πως είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που αφορά όλη τη γη διότι αυτή η οικογένεια (εννοώ τη βασιλική) είναι γνωστή σε όλους μας και θέλουμε να ξέρουμε ποιον θα πρέπει να θαυμάζουμε όλοι βασιλιά/βασίλισσα. Πριν προχωρήσω θέλω να σας υπενθυμίσω ότι τώρα Βασίλισσα είναι η... 

        ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΆΒΕΤ Η Ά

            (όπως ξέρουμε όλοι)...

 

Πρίγκιπας Κάρολος

Πρίγκιπας Κάρολος

Ο Κάρολος θα είναι ο επόμενος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς θα διαδεχτεί τη μητέρα του Ελισάβετ.

Πρίγκιπας William

Πρίγκιπας William

Ο θρόνος μετά τον Κάρολο ανήκει στον William.

Πρίγκιπας George

Πρίγκιπας George

Ο George θα διαδεχτεί τον πατέρα του William στη θέση του βασιλιά.

Πριγκίπισσα Charlotte

Πριγκίπισσα Charlotte

Η πριγκίπισσα Charlotte είναι η τέταρτη στη σειρά για το βρετανικό θρόνο.

Πρίγκιπας Louis

Πρίγκιπας Louis

Ο μικρός Louis, που είναι το τρίτο παιδί των Kate και William, είναι πέμπτος στη σειρά για το θρόνο.

Πρίγκιπας Harry

Πρίγκιπας Harry

Αν κανένας από τους Cambridges δεν γίνει βασιλιάς, τότε ο Harry, o δούκας του Sussex θα είναι αυτός που θα κληρονομήσει το στέμμα.

Master Archie Mountbatten-Windsor

Master Archie Mountbatten-Windsor

O γιος των Harry και Meghan, Archie, είναι 7ος στη σειρά της διαδοχής του θρόνου.

Πρίγκιπας Andrew

Πρίγκιπας Andrew

Το τρίτο παιδί της Ελισάβετ και του Φίλιππου είναι 8ο στη διαδοχή του θρόνου.

Πριγκίπισσα Βεατρίκη

Πριγκίπισσα Βεατρίκη

Ως μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Andrew και της Sarah, δούκισσας του York, η Βεατρίκη είναι στη σειρά μετά τον πατέρα της.

Πριγκίπισσα Ευγενία

Πριγκίπισσα Ευγενία

Η πριγκίπισσα Ευγενία έρχεται μετά την αδερφή της Βεατρίκη στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου.

Πρίγκιπας Εδουάρδος

Πρίγκιπας Εδουάρδος

Σαν μικρότερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι 11ος στη σειρά για το θρόνο.

James, Viscount Severn

James, Viscount Severn

Ως μοναδικός γιος του Εδουάρδου και της Σοφίας, της κόμισσας του Wessex, ο James, Viscount Severn είναι ακριβώς μετά τον πατέρα του στη σειρά για το στέμμα.

Lady Louise Windsor

Lady Louise Windsor

Η Λαίδη Louise, το μεγαλύτερο παιδί του Εδουάρδου και της δούκισσας του Wesses, έρχεται μετά τον αδερφό της James.

Πριγκίπισσα Άννα

Πριγκίπισσα Άννα

Το δεύτερη παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ και του Φίλιππου, η άννα είναι 14η στη σειρά για το θρόνο.

Peter Phillips

Peter Phillips

O Peter Phillips είναι ο μεγαλύτερος εγγονός της βασίλισσας και μοναδικός γιος της πριγκίπισσας Άννας. Είναι 15ος στη διαδοχή του θρόνου.

Savannah Phillips

Savannah Phillips

H Savannah είναι το μεγαλύτερο παιδί των Peter και Autumn Phillips και είναι το μεγαλύτερο δισέγγονο της Ελισάβετ. Βρίσκεται 16η στη σειρά για το θρόνο.

Isla Phillips

Isla Phillips

H Isla είναι το δεύτερο παιδί των Peter και Autumn Phillips και είναι 17η στη σειρά για το θρόνο.

Zara Tindall

Zara Tindall

Σαν κόρη της πριγκίπισσας Άννας, η Tindall είναι 18η στη σειρά για το θρόνο.

Παιχνίδια βαρεμάρας!

    Παιχνίδια αντιβαρεμάρας!

         Καλησπέρα, σήμερα θα σας πω για ένα sait παιχνιδιών με υπερβολικά πολλά παιχνίδια (περίπου 20.000) που μπορείτε να παίζετε όταν βαριέστε! Πριν σας μιλήσω με περισσότερη λεπτομέρεια ορίστε η περιγραφή: 
Δωρεάν Παιχνίδια Online:
Το Poki είναι μια εξατομικευμένη πλατφόρμα , όπου μπορείς να ανακαλύψεις δωρεάν διαδικτυακά παιχνίδια. Διαλέγουμε εμείς οι ίδιοι νέα παιχνίδια για εσένα, καθημερινά, ώστε να σου εξασφαλίζουμε τους καλύτερους τίτλους και την καλύτερη δυνατή διασκέδαση! Δεν θα βαρεθείς ποτέ, μίας και προσφέρουμε εξατομικευμένες προτάσεις, βασιζόμενοι στα παιχνίδια που σου αρέσουν. Έξυπνοι αλγόριθμοι εξασφαλίζουν ότι ποτέ δεν πρόκειται να χάσεις τα πλέον πρόσφατα αθλητικά παιχνίδια, εφόσον σου αρέσουν τα αθλήματα και πως πάντοτε θα παρακολουθείς τα καλύτερα παιχνίδια αγώνων, εάν σε ψήνουν τα γρήγορα αμάξια. Τα παιχνίδια μας μπορούν να παιχτούν σε διασταυρούμενες συσκευές, ώστε να μπορείς να τα απολαμβάνεις οπουδήποτε! Είναι άλλωστε αποστολή μας να κάνουμε το διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος για τα παιχνίδια!

Εδώ, στην πύλη Poki, μπορείς να παίξεις πάνω από 20.000 παιχνίδια, δωρεάν! Σου προσφέρουμε τα καλύτερα παιχνίδια, με δυνατότητα να παιχτούν από κάθε είδους συσκευή. Κάθε μέρα, μπορείς να βρεις τα πλέον καινούργια παιχνίδια στο Poki για να παίξεις από τον υπολογιστή, το smartphone ή το τάμπλετ. Χρησιμοποίησε το πληκτρολόγιο, το ποντίκι ή την οθόνη αφής για να μπορείς να ελέγχεις τα παζλ, τους ήρωες και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα! Νιώσε την αδρεναλίνη, ενόσω παίζεις παιχνίδια δράσης, χρησιμοποίησε το μυαλό σου για να λύσεις έξυπνους γρίφους και βάλε το προσωπικό σου γούστο, για να ντύσεις τις κούκλες και τις κοπέλες! Φέρνουμε εκπληκτικά παιχνίδια για κάθε οθόνη -παιχνίδια που ανεβαίνουν στο Poki ή και αλλού.

Τα Poki Παιχνίδια, σου προσφέρουν το σύνολο των καλύτερων παιχνιδιών, από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες, όπως παιχνίδια μαγειρικής, ποδοσφαιρικά παιχνίδια και παιχνίδια ένδυσης, .io παιχνίδια, αλλά ακόμη και για δυο παίκτες. Στην τεράστια συλλογή μας με παιχνίδια, μπορείς επίσης να βρεις κλασικούς τίτλους, συμπεριλαμβανομάνων των Mahjong, Bubble Shooter και Bejeweled, όπως επίσης και νεότερων παιχνιδιών όπως τα Slither.io, Color Switch και Pixel Warfare 5. Μπορείς να παίξεις παιχνίδια σε 3D, εξαιρετικά διασκεδαστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια και οποιοδήποτε από τα πιο διάσημα παιχνίδια παζλ! Ανεξαρτήτως του γούστου σου στα παιχνίδια, εμείς έχουν τα καλύτερα εξ' αυτών για εσένα. Η πύλη του Poki είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια!

 

    Λοιπόν,, αφού τώρα διαβάσατε την περιγραφή,, ώρα να παίξουμε!! Σας αφήνω από κάτω  το λινγκ και καλή διασκέδαση!

https://poki.gr

 

Μια αληθινή αλλά και τρομακτική ιστορία!!!

  Μια αληθινή αλλά και τρομακτική ιστορία!!!

    Οι περισσότεροι λέτε ότι δεν πιστεύετε στα φαντάσματα ή γιατί όντως πιστεύετε πως είναι ιστορίες για παιδιά ή γιατί θέλετε να κάνετε τους μάγκες. Βέβαια έχετε δίκιο γιατί εφόσον δεν υπάρχουν "καλά" παραφυσικά πράματα όπως νεράιδες, πρίγκιπες κ.α.,  δεν υπάρχουν και "κακά" δηλαδή φαντάσματα, μάγισσες κ.α...Αυτό λέτε από μέσα σας όλοι... εκτός από μία 26χρονη κοπέλα ονόματι Γεωργία Παπαδημητρίου που της πήραμε μια συνέντευξη για το ποιο τρομακτικό βράδυ της ζωής της που την έκανε να φοβάται μέχρι και τη σκιά της:

Γεωργία Παπαδημητρίου :        

                    <<Πριν από 14 χρόνια, ένα βράδυ, στις δύο η ώρα, επειδή βαριόμουνα, είπα να βάλω να δω κανένα θρίλερ στο Netflix για να περάσει η ώρα. Είπα κιόλας να κλείσω τα φώτα και να μείνω με την λάμπα αναμμένη, για να είναι πιο τρομακτική η ατμόσφαιρα. Φυσικά έφερα και πατατάκια! Όλα ήταν έτοιμα και τρομακτικά αλλά ιδανικά για ταινία θρίλερ! Πήρα λοιπόν, το τηλεκοντρόλ και πάτησα "Netflix" και επίλεξα να δω ένα θρίλερ ονόματι "Samara ".Φαινόταν καλό, αφού είχε πιασάρικη περιγραφή και 12 εκατομμύρια προβολές πάτησα "προβολή" και άρχισα να το βλέπω... Μέχρι ώρας δεν είχα φοβηθεί καθόλου αλλά μετά ήταν που χέστηκα πάνω μου! Η ταινία είχε φτάσει στα 58 λεπτά και η πρωταγωνίστρια του θρίλερ "Samara " που είναι ένα κορίτσι με καστανά μακριά μαλλιά εμφανισιακά. Να επισημάνω ότι ήμουν 14 χρονών και μόνη μου στο σπίτι...Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ και σας αγωνιώ με τον πρόλογο, ώρα να μάθετε...: 

               Όσο έβλεπα την ταινία άκουσα έναν ήχο από την πόρτα και παράλληλα κόπηκε ο ήχος της ταινίας και η εικόνα πάγωσε! Η καρδιά μου χτυπούσε υπερβολικά δυνατά! Είχα τρομοκρατηθεί τόσο που δεν μπορούσα να κουνηθώ, αλλά δυστυχώς αυτή ήταν μόνο η αρχή του μαρτυρίου μου! Μετά από δέκα δευτερόλεπτα άκουσα την φωνή της Samara να μου λέει: <<Δεν θα γλιτώσεις άνθρωπε! Όσο με πολεμάς τόσο σε καταστρέφω! Μην αρνιέσαι τον θάνατο, δεν έχεις ελπίδα, αφήσου σε μένα... αν θέλεις το καλό σου>> .Τότε καταλαβαίνετε πως είχα παγώσει! Ήμουν έτοιμη να λιποθυμήσω μέχρι που νιώθω ένα χέρι να μου κρατάει το λαιμό από πίσω.. και όταν γύρισα είδα την Samara ! Αυτά μόνο θυμάμαι από εκείνη τη νύχτα! Μάλλον θα φταίει η τόσο τρομακτική ατμόσφαιρα. Από τον φόβο μου θα έβλεπα παραισθήσεις! Τελικά αυτή η ταινία ήταν ακατάλληλη για τόσο μικρά παιδιά! Το μόνο που ξέρω ότι ήταν αληθινό ήταν ότι λιποθύμησα! Όμως παραξενεύτηκα γιατί το πρωί όταν ξύπνησα βρέθηκα στον καναπέ και το netflix ήταν ανοιχτό και σταματημένο στο σημείο που είχε κολλήσει όταν ήρθε η Samara! Αχ! Μακάρι να ήξερα τι μου έγινε χθες βράδυ! Πάντως εγώ απρόκλητε να ξαναδώ θρίλερ!>> 

Μεταλλάξεις και DNA – Wikipedia

                 Μεταλλάξεις και DNA

                              Wikipedia

               Τι είναι η μετάλλαξη και πώς συνδέεται με το DNA;

Στη Βιολογία με τον όρο μετάλλαξη ή μεταλλαγή (mutation), χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε μεταβολή που μπορεί να συμβεί στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού.

Στους πολυκύτταρους ευκαρυωτικούς οργανισμούς, αν η μεταβολή προσβάλλει κύτταρα γαμετών, χαρακτηρίζεται γενετική μεταλλαγή και μπορεί να κληρονομηθεί. Αντίθετα, αν προσβληθούν σωματικά κύτταρα (μη φυλετικά), η μεταλλαγή αυτή ονομάζεται σωματική μεταλλαγή η οποία δεν κληρονομείται. Οι μεταλλάξεις που έχουν ως αποτέλεσμα αλλαγές γονιδίων (γονιδιακές μεταλλάξεις), είναι αλλαγές στην αλληλουχία βάσεων μόνο σε ένα γονίδιο παράγοντας ένα διαφορετικό αλληλόμορφο.

Η μετάλλαξη μπορεί επίσης να προσβάλλει τον αριθμό των χρωμοσωμάτων, οπότε και παρατηρείται η χρωμοσωμική μετάλλαξη. Αλλαγές στο μονοπάτι από το DNA του γονιδίου μέχρι τα αμινοξέα ή τα πολυπεπτίδια του φαινοτύπου περιλαμβάνονται επίσης στις μεταλλάξεις.

                    Ατύχημα στο Τσερνομπίλ και άλλα στοιχεία για την μετάλλαξη

Οι μεταλλάξεις συμβαίνουν με τυχαίο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπόκεινται και στην επίδραση του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, είναι τυχαίες με την έννοια ότι η πιθανότητα να εμφανιστεί μια μεταλλαγή δε σχετίζεται με το βαθμό χρησιμότητάς της. Ανάλογα με τη σημασία τους στην εξέλιξη, διακρίνονται σε ευνοϊκές, επιβλαβείς ή ουδέτερες. Οι ευνοϊκές μεταλλάξεις στο γονότυπο ενός οργανισμού είναι σπανιότερες και ευνοούνται από τη φυσική επιλογή. Συχνότερες είναι οι ουδέτερες, οι οποίες δεν επηρεάζουν τον φαινότυπο. Οι επιβλαβείς μεταλλάξεις εξαλείφονται με το πέρασμα του χρόνου, μπορούν όμως να επιζήσουν αν είναι υπολειπόμενες.

Πειράστηκε με τον αντιδραστήρα για να μάθει εάν θα μπορούσε να παραχθεί αρκετός ηλεκτρισμός με τους στρόβιλους, έτσι ώστε σε περίπτωση βλάβης, οι αντλίες ψύξης θα λειτουργούσαν μέχρι να ξεκινήσουν οι δευτερεύουσες γεννήτριες..

Η ποσότητα της τοξικής που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα ήταν περίπου 500 φορές μεγαλύτερη από αυτή που απελευθερώνεται από την ατομική βόμβα έπεσε στη Χιροσίμα το 1945. Αυτό προκάλεσε μια διεθνή συναγερμό, επειδή τα επίπεδα ακτινοβολίας εντοπίστηκαν σε περισσότερες από 13 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Διαδικασία απολύμανσης του ατυχήματος του Τσερνομπίλ

Μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στον αντιδραστήρα 4 του Τσερνομπίλ, ξεκίνησε η μαζική διαδικασία απολύμανσης, περιορισμού και μετριασμού της περιοχής και του περιβάλλοντος χώρου..

Περίπου 600.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδικασία απολύμανσης. Μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων δημιουργήθηκε γύρω από τον πυρηνικό σταθμό για την απομόνωσή του, που ισχύει σήμερα. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή ως περιοχή αλλοτρίωσης.

Η ζώνη αλλοτρίωσης έγινε για να δημιουργήσει μια ακτίνα εκκένωσης του πληθυσμού και να δημιουργήσει μια περίμετρο έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην εισέρχονται στην μολυσμένη περιοχή.

Το έδαφος αυτό είναι πολύ μολυσμένο όχι μόνο από τη ραδιενεργό σκόνη που προέκυψε κατά τη στιγμή του ατυχήματος, αλλά και από την ταφή μολυσμένων υλικών από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό της περιοχής. Πολλές από αυτές τις ταφές δεν βρίσκονται ακόμα.

Το εργοστάσιο του Τσερνομπίλ τελείωσε οριστικά το Δεκέμβριο του 2000. Για το κλείσιμο του εργοστασίου και για την προστασία των αποβλήτων που εξακολουθούν να υπάρχουν, δημιουργήθηκε μια σαρκοφάγος. Αυτή είναι μια χαλύβδινη κατασκευή που προστατεύει το περίβλημα και περιέχει ραδιενεργό μόλυνση.

Το 2016, όταν ήταν 30 χρόνια μετά την καταστροφή, δημιουργήθηκε μια νέα σαρκοφάγος, η οποία ονομαζόταν Νέα Safe Sarcophagus. Είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευές που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Είναι χτισμένο με γερανούς που ελέγχονται εξ αποστάσεως, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να αποσυναρμολογηθεί η παλιά δομή. Εκτιμάται ότι η δομή αυτή θα έχει διάρκεια ζωής άνω των εκατό ετών.

Μεταλλάξεις στον άνθρωπο

Αρχικά, περισσότεροι από 200 άνθρωποι νοσηλεύονταν κατά τη στιγμή του ατυχήματος, εκ των οποίων περισσότεροι από 30 έχασαν τη ζωή τους λόγω υπερβολικής έκθεσης σε ραδιενεργά υλικά.

Οι πρώτοι θάνατοι που καταγράφηκαν από το ατύχημα στο Τσερνομπίλ ήταν κυρίως προσωπικό των κεντρικών και των πυροσβεστών που προσπάθησαν να σταματήσουν την καταστροφή. Από την περιοχή εκκενώθηκαν περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι.

Με την χαλαρή μόλυνση από ατύχημα, εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα 70 χρόνια, η αύξηση ποσοστό καρκίνου κατά 2% για τον πληθυσμό εκτέθηκε να καπνίζουν με ραδιενεργά συστατικά από την έκρηξη και την καύση.

Τα παιδιά που βρίσκονταν στη ζώνη αλλοτρίωσης, εκτέθηκαν σε υψηλές δόσεις ακτινοβολίας με την πρόσληψη γάλακτος που παράχθηκε τοπικά. Και αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι περιπτώσεις παιδικού καρκίνου του θυρεοειδούς έχουν αυξηθεί στις χώρες που περιβάλλουν την περιοχή της καταστροφής.

Μετά το ατύχημα, αυξήθηκαν επίσης οι περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν με σύνδρομο Down και πολλά έμβρυα υπέφεραν από ελαττώματα νευρικού σωλήνα. Η επίπτωση των ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα αύξησε τις περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν με σπονδυλική στήλη, εγκεφαλοκήλη και, σε ακραίες περιπτώσεις, εγκεφαλία..

Το 1988 δημοσιεύθηκαν τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία που συνδέουν τις δυσπλασίες με τα ραδιενεργά ιζήματα. Άρχισαν να ανιχνεύουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες, δηλαδή μεταλλάξεις και αλλοιώσεις στον αριθμό των γονιδίων ή με τη σειρά των ίδιων εντός των χρωμοσωμάτων.

Μέσα από τις επόμενες εκθέσεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες που βρέθηκαν στις γειτονικές χώρες ήταν λόγω του βαθμού έκθεσης που είχε το τοξικό νέφος και ότι η συχνότητα εμφάνισης των εκτροπών βασίζεται σε μια απλή σχέση δόσης-απόκρισης.

Μεταλλάξεις στα ζώα
Το ατύχημα όχι μόνο προκάλεσε προβλήματα για τον άνθρωπο, αλλά επηρεάστηκαν όλα τα ζώα και τα φυτά της περιοχής. Όταν οι άνθρωποι εκκενώθηκαν, η κυβέρνηση εκκενώθηκε επίσης τα βοοειδή που βρίσκονταν στην πληγείσα περιοχή.

Αυτή η εκκένωση των κατοικίδιων ζώων, με την πάροδο των ετών έχει προκαλέσει αύξηση της άγριας πανίδας. Η ζώνη αλλοτρίωσης είναι πλέον ένας φυσικός παράδεισος ραδιενεργών ζώων που έχει διπλασιάσει τον πληθυσμό άγριων αλόγων, λύκων και ελάτων, μεταξύ άλλων. Τα ζώα μολύνονται από ακτινοβολία και παρόλο που η ποικιλομορφία είναι μικρότερη, ο αριθμός των δειγμάτων αυξήθηκε προοδευτικά.

Δεν είναι όλες οι εξωφρενικές μεταλλάξεις των υφιστάμενων φυλών, αλλά είναι μικρές αποχρώσεις που δείχνουν το βαθμό μόλυνσης αυτών των ζώων. Τα φυτοφάγα ζώα, τα οποία τρέφονται με φυτά και μύκητες που βρίσκονται στο έδαφος, είναι τα πιο επηρεαζόμενα, καθώς τα επίπεδα μόλυνσης αυτών είναι υψηλότερα.

Αναπτύσσουν όγκους και μικρές μεταλλάξεις και στην περίπτωση ορισμένων ειδών αναπτύσσουν μη φυσιολογικές συμπεριφορές. Στην περίπτωση των αράχνων, για παράδειγμα, υφαίνουν ασταθή υφάσματα και έχουν περισσότερες και διαφορετικές κηλίδες από άλλες από το δικό τους φύλο σε άλλη τοποθεσία.

Παρόλο που απαγορεύεται η ανθρώπινη κατοικία στην περιοχή, πολλά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση έχουν συμπεριληφθεί στην περιοχή για να αναπτυχθούν καθώς δεν υπάρχει ανθρώπινη επίδραση. Και παρά την ακτινοβολία στην περιοχή, η πανίδα φαίνεται να αναπτύσσεται και να παραμένει σταθερή στο Τσερνομπίλ.

Δείτε επίσης στην Wikipedia:

Αυτόματη μετάλλαξη
ιν βίτρο μετάλλαξη
Μεταλλαξογένεση
Μεταλλαξιοσύνθεση
Τεστ μεταλλαγής

30 Hot ιδέες αντιβαρεμάρας!

                                Βαριέσαι;

Τώρα με την καραντίνα, όλοι έχουμε πέσει κάτω για τα καλά! Είμαι 100% σίγουρη πως είστε εδώ και μία ώρα στο laptop και  παίζεται άθλια παιχνίδια που παίζατε όταν ήσασταν 10 ενώ είστε ολόκληροι μαντράχαλοι και μαζί  με σας η γυναίκες θα βάφονται και θα ξαναβάφονται μέχρι να κολλήσει η μάσκαρα στη βλεφαρίδα και να μην ξεκολλάει!

Σας καταλαβαίνω! Αυτά μόνο μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος κλεισμένος σε  τέσσερις τοίχους, όμως για αυτό είμαι εγώ εδώ:

30 hot ιδέες αντιβαρεμάρας - Από Σταματίνα Παπαδοπούλου:

 • Φτιάξε μια νέα ιστοσελίδα!
 • (Αν έχεις σύζυγο) Κάνε σεξ! 
 • Πάρε μια βιντεοκλήση τον/την φίλο/φίλη!
 • Χόρεψε!
 • Βρες ένα ωραίο χόμπι!  π.χ. μαγειρική!
 • Γύρισε ένα ντοκιμαντέρ π.χ για τη ζωή στην καραντίνα!
 • Ανέβασε ένα βίντεο στο youtube!
 • Βρες νέα δουλειά!
 • Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής ή χορού ή μαγειρικής ή γυμναστικής κ.α.!
 • Ετοίμασε ένα ωραίο, ρομαντικό δείπνο!
 • Κάνε μια τρέλα!
 • Άνοιξε μαγαζί!
 • Γράψε ένα βιβλίο!
 • Γράψε ένα ποίημα!
 • Οργάνωσε ένα προσκοπικό πάρτι! (Δηλαδή κάνε ένα πάρτι μόνος/μόνη σου! Θα περάσεις τέλεια!)
 • Άκου τα τραγούδια της εβδομάδας και με όποια σου αρέσουν φτιάξε μια πλέιλιστ!
 • Κάνε γύρους με το αυτοκίνητο!
 • Οργάνωσε μια μεγάλη φάρσα
 • Φτιάξε κατασκευές!
 • Ζωγράφισε το σπίτι σου (από μέσα) με τεράστια ακρίβεια!
 • Γράψε σε ημερολόγιο!
 • Μαστόρεψε!
 • Κάνε ανακαίνιση!
 •  Παίξε επιτραπέζια που είναι και για μεγάλους!
 • Λύσε ένα παν δύσκολο σταυρόλεξο!
 • Λύσε μια αληθινή υπόθεση 
 • Κάνε tik tok!
 • Ασχολήσου με τα φυτά!
 • Δοκίμασε τα όριά σου!
 • Κάνε νέους φίλους!
                        Eλπίζω να σου άρεσαν οι ιδέες μου!