ΛΕΞΟΥΛΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα ελληνικά μας και συγκεκριμένα με λέξεις ολικής εκμάθησης. Λέξεις ολικής εκμάθησης εννοούμε τις λέξεις, που το παιδί τις μαθαίνει ολικά σαν μια εικόνα χωρίς να τις συλλαβίζει, καθώς λογίζονται ως μια ενότητα. Πρώτα, θα αφοσιωθούμε στην εμπέδωση των παρακάτω λέξεων : είναι, έχει, και , ναι ,όχι.
Στην αρχή θα κατεβάσετε το αρχείο με τις καρτέλες των παραπάνω λέξεων ώστε το παιδί να τις παρατηρήσει πολύ καλά. Θα τις διαβάσετε μαζί και μετά σαν παιχνίδι θα εναλλάσσετε τος καρτέλες για να  αναγνωρίζει και να διαβάζει τις λέξεις όσο πιο γρήγορα μπορεί! Τις καρτέλες μπορείτε να τις κατεβάσετε  από εδώ: καρτέλες με λέξεις-ολικής-ανάγνωσης

 Στη συνέχεια, ακολουθεί ένα φύλλο εργασίας, όπου το παιδί  θα επιλύσει τρεις  ασκήσεις: στην πρώτη θα κάνει ανάγνωση, στη δεύτερη θα απαντήσει στις ερωτήσεις με βάση την εικόνα και στην τρίτη θα συμπληρώσει τα κενά.

Φύλλο εργασίας με λέξεις ολικής ανάγνωσης 1

Τέλος, θα μπορούσατε με βάση αυτές τις λέξεις να προχωρήσετε στις παρακάτω δραστηριότητες, όπως να γράψετε δικές σας προτάσεις στο κίτρινο σαν ιστοριούλα, να γράψετε σε τουβλάκια κάθε γραμματάκι μιας λέξης και να τα βάλει ο Μανόλης στη σειρά. Ακόμα, να διακοσμήσετε, να"ντύσετε " ένα κουτί  ή αν έχετε έτοιμο τόσο το καλύτερο, το οποίο θα είναι το κουτί των λέξεων. Ο Μανόλης θα γράφει τις λέξεις,που ως τώρα μαθαίνει, σε πολύχρωμα χαρτονάκια κι όταν τις γράφει σωστά και με ωραία γράμματα θα μπαίνουν στο κουτί. Μπορείτε να ορίσετε μια μέρα, που θα το ανοίγετε και θα κάνετε ανάγνωση αυτών των λέξεων!
Στην επόμενη ανάρτηση, που θα ολοκληρώσουμε τις λέξεις ολικής ανάγνωσης, θα έχει εκπαιδευτικά παιχνίδια με όλες τες !

Leave a Reply