English

Animation ευχετήριες κάρτες

Δημιουργήσαμε τις δικές μας animation κάρτες με ευχές για το Πάσχα! Κάντε κλικ πάνω στους συνδέσμους αλλά και στην κάθε εικόνα ξεχωριστά για να τις απολαύσετε...

Της μαθήτριας Μάρας Τ.

http://iwishyouto.com/view/4924cf51ce9e196e

Της μαθήτριας Μαρίας Π.

https://iwishyouto.com/view/267375a03c5b8db2

Του μαθητή Άκη Γκ.

http://iwishyouto.com/view/57c0f94867ea127d

 

Συνταγή για Λαζαράκια

Η μαθήτρια Ντένια Π. βρήκε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμα Λαζαράκια. Μια συνταγή που κρύβει τη δική της ιστορία... Οι νοικοκυρές τα ζυμώνουν και τα ψήνουν το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι μικρά, αφράτα, ημίγλυκα ψωμάκια τα οποία έχουν το σχήμα ενός σπαργανωμένου ανθρώπου (όπως αναπαριστάνεται και ο Λάζαρος στις εικόνες) και συμβολίζουν την Ανάσταση του Λαζάρου.

Υλικά

  • 400 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 40 γαρίφαλα

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθεί και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο σε σκόνη, το κάρδαμο, το αλάτι και το αλεύρι.
  • Χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 8-10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει το ζυμάρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια των 60 γρ. το καθένα.
  • Από το κάθε μπαλάκι ζυγίζουμε 50 γρ. για το σώμα και 10 γρ. για τα χεράκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα καρύδια ώστε να φτιάξουμε το μείγμα της γέμισης.
  • Πλάθουμε το σώμα από τα Λαζαράκια σε μακρόστενο σχήμα, γεμίζουμε με 1 κ.γ. από τη γέμιση, κλείνουμε καλά και με την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνουμε 2 χεράκια τα οποία περνάμε χιαστί από την πίσω μεριά για να καταλήξουν σε σχήμα Χ μπροστά.
  • Τοποθετούμε γαρίφαλα για τα μάτια.
  • Μεταφέρουμε τα Λαζαράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε.

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης - https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/lazarakia

Η Προσευχή μετά το Πάσχα έως την ημέρα της Αναλήψεως

Από τους μαθητές Μάνο Κ. και Χρυσούλα Β. 

1. Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας
και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος.

2. Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι,
Προσκυνήσωμεν Άγιον, Κύριον, Ιησούν
τον μόνο αναμάρτητον.

Τον Σταυρόν Σου, Χριστέ, προσκυνούμεν
και την Αγίαν σου Ανάστασιν
υμνούμεν και δοξάζομεν.

Συ γαρ ει ο Θεός ημών,
εκτός Σου, άλλον ούκ οίδαμεν,
το όνομά Σου ονoμάζομεν.

Δεύτε, πάντες οι πιστοί, προσκυνήσωμεν
την του Χριστού Αγίαν Ανάστασιν.

Ιδού γαρ ήλθεν δια του Σταυρού
χαρά εν όλω τω κόσμω.

Δια παντός ευλογούντες τον Κύριον,
υμνούμεν την Ανάστασιν Αυτού.

Σταυρόν γαρ υπομείνας δι’ ημάς,
θανάτω, θάνατον ώλεσεν.

3. Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου,
καθώς προείπεν,
έδωκεν ημίν
την αιώνιον ζωήν
και το μέγα έλεος.