Loading...
Εξελίξεις στην τεχνολογία

η εξέλιξη του τηλεφώνου

Η δημιουργία του πρώτου τηλεφώνου

Το 1876 ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ κατασκεύασε το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο. Το οποίο αποτελούνταν από μία ελαστική μεμβράνη η οποία βρισκόταν μπροστά από σιδηρομαγνητικό πυρήνα το οποίο ήταν περιτυλιγμένο με μονωμένο αγωγό.

Η εξέλιξη του τηλεφώνου

H κινητή τηλεφωνία ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο με τις πρώτες προσπάθειες Σουηδών , Φιλανδών και Αμερικανών. H απογείωση των κινητών τηλεφώνων άρχισε την δεκαετία του 90', οι συσκευές έγιναν μικρότερες και ελαφρύτερες, περάσαμε έτσι στα κινητά δεύτερης γενιάς (2G). Στις αρχές του 21ου αιώνα ήρθαν στην αγορά τα κινητά τρίτης γενιάς τα λεγόμενα 3G δηλαδή 3rd generation όπου είχαν απεριόριστες δυνατότητες και λειτουργίες!

         

Ο ρόλος του τηλεφώνου στη ζωή μας

Τα τελευταία χρόνια το τηλέφωνο παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε και οπουδήποτε και αν  βρισκόμαστε.

Τα πλεονεκτήματα και  μειονεκτήματα των κινητών

Τα κινητά έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά και πολλά μειονεκτήματα.  Ένα πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να επικοινωνείς με κάποιον ο οποίος βρίσκεται μακριά. Μπορείς να ακούς μουσική και  να παίζεις διάφορα παιχνίδια. Από την άλλη το κινητό εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία μπορεί να είναι βλαβερά για τον άνθρωπο αλλά και  η υπερβολική  χρήση του οδηγεί πολλές φορές σε εθισμό .

πηγή:weebly.com

2 comments
Leave a Reply