Loading...
Εξελίξεις στην τεχνολογία

Τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο εκτίθενται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

 

«Πόλη των Ρομπότ», ονομάζεται η έκθεση των ρομπότ, η οποία εγκαινιάστηκες και άνοιξε τις πύλες της σήμερα, Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο της Αθήνας. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και την 15η Μαρτίου 2020.

 

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: «Το κοινό θα ανακαλύψει μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο, θα περιηγηθεί στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και θα ζήσει μια απόλυτη εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

 

Ακόμη, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν το ντροπαλό γαλλικό ανδροειδές ρομπότ Reety, τον Pepper, τον Pando, τον Aibo το μοναδικό ρομπότ-σκύλο από την Ιαπωνία, την αξιαγάπητη Kiki, τον τέταρτης γενιάς Promobot V4, αλλά και τον SociBot από την Βρετανία που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εκφράσεις.Οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν με τις απίστευτες ρομπότ-μέδουσες, να γνωρίσουν το πρώτο ρομπότ –ψάρι που δημιουργήθηκε ποτέ, να κάνουν μια βόλτα με το ηλεκτρικό σκούτερ, να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό Theater of Robots και το φαντασμαγορικό Tesla Show και να δοκιμάσουν τις απίθανες φιγούρες του απόλυτου dance game Just Dance με τον αισθητήρα kinect.

 

Ακόμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με το Bb8 droid και με Jedi φωτόσπαθα, να δοκιμάσουν τη κάσκα Μικτής Πραγματικότητας Hololens, να παίξουν με το Sony xperia projection game, το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη αφής, να δουν 3D εκτυπωτές, να γίνουν για λίγο αστροναύτες, να κάνουν μία βόλτα στον γαλαξία μας και να ζήσουν τη ζωή ενός αστεριού. Αυτά και άλλα πολλά περιμένουν το κοινό στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, την City of Robots.

 

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Πηγή:https://www.anamniseis.net/ta-pio-sigxrona-robot-ston-kosmo-ektithentai-sto-kentro-politismou-ellinikos-kosmos/

 

2 comments
Leave a Reply