Ατμόσφαιρα και Φαινόμενο του Θερμοκηπίου

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Η Γη προστατεύεται από μία αέρια ασπίδα που ονομάζεται ατμόσφαιρα. Η ατμόσφαιρα αποτελείται από πολλά στρώματα και περιέχει πολλά αέρια. Το πλησιέστερο αέριο της ατμόσφαιρας προς τη Γη είναι η τροπόσφαιρα, έπειτα είναι η στρατόσφαιρα, στη συνέχεια ακολουθεί η μεσόσφαιρα, μετά η θερμόσφαιρα  και τέλος η εξώσφαιρα.     

Στην τροπόσφαιρα δημιουργούνται όλα τα μετεωρολογικά φαινόμενα, δηλαδή η βροχή, το χιόνι, το χαλάζι, οι άνεμοι, η υγρασία, οι κυκλώνες κ.ά.

Στη στρατόσφαιρα υπάρχει το όζον, το οποίο είναι ένα πολύ σπουδαίο αέριο και εξίσου σημαντικό για τη διατήρηση της ζωής του πλανήτη μας. Πιο συγκεκριμένα, το όζον απορροφάει τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου, οι οποίες προκαλούν ζημιές στον άνθρωπο, στα ζώα και στα φυτά.             

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε περισσότερα πράγματα σχετικά με την ατμόσφαιρα και τα αέριά της:

                                                                           ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Εδώ και πολλά χρόνια ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους ανθρώπους είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου.  Ανακαλύφθηκε το 1822, οφείλεται σε μερικές ανθρώπινες ενέργειες (αυτοκίνητα, καυσαέρια από τα εργοστάσια κ.ά) και δεν αφήνει τη θερμοκρασία της Γης να διαφύγει. Για παράδειγμα, η μέση θερμοκρασία της Γης είναι 15 οC, ενώ χωρίς το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα ήταν κατά  30 βαθμούς χαμηλότερη! Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα  σχετικά με αυτό το φαινόμενο  εδώ      , ενώ  μπορείτε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω σύντομο βίντεο.

1 comment

  1. Τέλειο, Σεραφείμ! Στις κατηγορίες ξετσεκάρισα το ¨χωρίς κατηγορία¨

Leave a Reply