Loading...
PCΒιντεοπαιχνίδια

Clash of Clans

Clash of Clans - Apps on Google PlayΤο Clash of Clans είναι ένα βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής για κινητά freemium που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από τον φινλανδικό προγραμματιστή παιχνιδιών Supercell. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πλατφόρμες iOS στις 2 Αυγούστου 2012 και στο Google Play για Android στις 7 Οκτωβρίου 2013.

Το παιχνίδι βρίσκεται σε έναν φανταστικό επίμονο κόσμο, όπου ο παίκτης είναι αρχηγός ενός χωριού. Το Clash of Clans αναθέτει στους παίκτες να χτίσουν το δικό τους χωριό χρησιμοποιώντας τους πόρους που αποκτήθηκαν από την επίθεση άλλων παικτών μέσω των χαρακτηριστικών μάχης του παιχνιδιού. Οι κύριοι πόροι είναι ο χρυσός, το ελιξίριο και το σκοτεινό ελιξίριο. Οι παίκτες μπορούν να συνδεθούν για να δημιουργήσουν ομάδες, ομάδες έως και πενήντα ατόμων που μπορούν στη συνέχεια να συμμετάσχουν στο Clan Wars μαζί, να δωρίσουν και να λάβουν στρατεύματα και να συνομιλήσουν μεταξύ τους.

Το Clash of Clans κυκλοφόρησε σε γενικά θετικές κριτικές από κριτικούς.

Το Clash of Clans είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι για πολλούς παίκτες στο οποίο οι παίκτες σχηματίζουν κοινότητες που ονομάζονται clans, εκπαιδεύουν στρατεύματα και επιτίθενται σε άλλους παίκτες για να κερδίσουν πόρους. Υπάρχουν τέσσερα νομίσματα ή πόροι στο παιχνίδι. Το χρυσό και το ελιξίριο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή και αναβάθμιση άμυνας και παγίδων που προστατεύουν τον παίκτη από επιθέσεις άλλων παικτών και για την κατασκευή και αναβάθμιση κτιρίων. Το ελιξίριο και το σκοτεινό ελιξίριο χρησιμοποιούνται επίσης για να εκπαιδεύσουν και να αναβαθμίσουν στρατεύματα και ξόρκια. Οι πολύτιμοι λίθοι είναι το premium νόμισμα. Οι επιθέσεις βαθμολογούνται σε κλίμακα τριών αστέρων και έχουν μέγιστο χρονικό διάστημα τριών λεπτών.

Το παιχνίδι διαθέτει επίσης μια ψευδο-εκστρατεία για έναν παίκτη στην οποία ο παίκτης μπορεί να επιτεθεί σε μια σειρά από οχυρωμένα χωριά goblin και να κερδίσει χρυσό, ελιξίριο και σκοτεινό ελιξίριο (μόνο επίπεδα 51-75). Το παιχνίδι ξεκινά με δύο κατασκευαστές, αλλά ο παίκτης μπορεί να έχει έως και πέντε κατασκευαστές αγοράζοντας τους με πολύτιμους λίθους και ακόμη και ένα έκτο, παίρνοντας και ξεκλειδώνοντας το OTTO Hut στο Builder Base 9.

Για να κερδίσουν και να αποθηκεύσουν χρυσό και ελιξίριο, οι παίκτες πρέπει να κατασκευάσουν ορυχεία χρυσού και αποθήκες χρυσού και συλλέκτες ελιξιρίου και αποθήκες ελιξιρίου, αντίστοιχα. Το ελιξίριο χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση νέων στρατευμάτων, τη διεξαγωγή έρευνας στο εργαστήριο για την αναβάθμιση των στρατευμάτων και για την κατασκευή και αναβάθμιση ορισμένων κτιρίων, που αφορούν κυρίως κτίρια που χρησιμοποιούνται στην επίθεση στη βάση ενός άλλου παίκτη. Ο χρυσός χρησιμοποιείται για την κατασκευή αμυντικών κτιρίων και για την αναβάθμιση του δημαρχείου, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερα κτίρια και υψηλότερα επίπεδα για υπάρχοντα κτίρια. Στο Δημαρχείο 7, διατίθεται σκούρο ελιξίριο. Αυτός ο τύπος ελιξίριο χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση και την αναβάθμιση των στρατευμάτων του σκοτεινού ελιξιρίου, ήρωες όπως ο Βασιλιάς Βασιλιάς και ξεκινώντας από το Δημαρχείο 8, δημιουργούν σκοτεινά ξόρκια. Για να κερδίσουν και να αποθηκεύσουν σκοτεινό ελιξίριο, οι παίκτες πρέπει να δημιουργήσουν σκοτεινά ελιξήρια και σκοτεινά ελιξίρια.

Το Eagle Artillery είναι ένα αμυντικό κτίριο που διατίθεται για πρώτη φορά στο Δημαρχείο 11. Το Δημαρχείο 11 παρέχει επίσης πρόσβαση σε έναν νέο ήρωα - τον Grand Warden, ο οποίος απαιτεί το ελιξίριο να γεννηθεί και να αναβαθμιστεί σε αντίθεση με τους άλλους ήρωες. Στο Δημαρχείο 12, μια άμυνα που ονομάζεται Giga Tesla είναι εγκατεστημένη στο Δημαρχείο, όταν αναβαθμιστεί σε Δημαρχείο 13, το Giga Inferno αντικαθιστά το Giga Tesla. Το Δημαρχείο 13 ξεκλειδώνει επίσης τα ακόλουθα: Scattershot και Royal Champion.

Υπάρχουν πολλά κτίρια στη διάθεση του παίκτη για να υπερασπιστεί το χωριό του, όπως κανόνια, κονιάματα, βόμβες, τέσλας, παγίδες, πύργους τοξότης, πύργους μάγων, πύργους κόλασης, πυροβολικά αετών και scattershots. Οι παίκτες μπορούν επίσης να χτίσουν τοίχους, οι οποίοι μπορούν να αναβαθμιστούν περαιτέρω καθώς αυξάνεται το επίπεδο του δημαρχείου του παίκτη.

Το παιχνίδι έχει δύο είδη στρατώνες (στρατώνες και σκοτεινούς στρατώνες) και δύο είδη εργοστασίων ξόρκι (εργοστάσιο ορθογραφίας και εργοστάσιο σκοτεινού ξόρκι). Οι στρατώνες δημιουργούν στρατεύματα χρησιμοποιώντας ελιξίριο, ενώ οι σκοτεινοί στρατώνες δημιουργούν στρατεύματα χρησιμοποιώντας σκοτεινό ελιξίριο.

Τα εργοστάσια ορθογραφίας ακολουθούν το ίδιο μοτίβο - το κανονικό εργοστάσιο ορθογραφίας δημιουργεί ξόρκια χρησιμοποιώντας ελιξίριο και το εργοστάσιο σκοτεινού ξόρκι που χρησιμοποιεί σκοτεινό ελιξίριο. Όλα τα στρατεύματα και τα ξόρκια έχουν διαφορετικές ιδιότητες. Επιπλέον, το εργοστάσιο σκοτεινού ξόρκι παράγει ξόρκια που απαιτούν λιγότερο χώρο, επιτρέποντας περισσότερα από αυτά τα ξόρκια να χρησιμοποιηθούν σε μια μάχη. Καθώς ο παίκτης προχωρά, αρκετά νέα στρατεύματα και ξόρκια μπορούν να ξεκλειδωθούν.

Στο Δημαρχείο 12, μπορεί να γίνει το εργαστήριο. Αυτό το κτίριο μπορεί να κατασκευάσει τέσσερις τύπους μηχανών πολιορκίας: το Wall Wrecker, το Battle Blimp, το Stone Slammer και το Siege Barracks.

Τα Clan είναι ομάδες παικτών που ενώνονται για να αλληλοϋποστηρίζονται, είτε υλικά (δωρίζοντας στρατεύματα) είτε προφορικά (δίνοντας συμβουλές). Οι παίκτες μπορούν να ενταχθούν σε φυλές μόλις ξαναχτίσουν το ειδικό κτίριο του Κάστρου Clan νωρίς. Ένα σημαντικό συστατικό του παιχνιδιού του Clash of Clans είναι οι φυλές που αντιμετωπίζουν το ένα το άλλο απέναντι στους "πολέμους των clan". Οι ηγέτες των συμμάχων και οι συν-ηγέτες μπορούν να ξεκινήσουν πολέμους ενάντια σε άλλες φυλές. Στη συνέχεια κάθε φυλή λαμβάνει μία «ημέρα προετοιμασίας» και μία «ημέρα πολέμου». Όταν ένας παίκτης επιτίθεται σε ένα μέλος της αντίπαλης φυλής, λαμβάνει αστέρια με βάση το ποσό της καταστροφής που προκαλεί στη βάση του αντιπάλου, 50% ζημιά ή περισσότερα δίνει 1 αστέρι, η καταστροφή του δήμου δίνει επίσης 1 αστέρι και η καταστροφή ολόκληρης της βάσης δίνει υπόλοιπο 3ο αστέρι. Κάθε παίκτης περιορίζεται σε δύο επιθέσεις ανά πόλεμο και η ομάδα με τα περισσότερα αστέρια στο τέλος της ημέρας του πολέμου κηρύσσεται νικηφόρα. Εάν ο αριθμός των αστεριών των δύο φυλών είναι ίσος, τότε ο νικητής είναι αυτός που έχει μεγαλύτερο ποσοστό καταστροφής. Οι παίκτες λαμβάνουν μπόνους πόλεμο, εάν χρησιμοποιούν τις επιθέσεις τους στον πόλεμο. Αυτή η λεηλασία μπορεί να είναι διαφορετική σε διαφορετικές βάσεις και αποφασίζεται από την Supercell. η κορυφαία βάση έχει το μεγαλύτερο πόλεμο μπόνους και η τελευταία βάση έχει το μικρότερο ποσό μπόνους μπόνους. Εάν η φυλή κερδίσει τον πόλεμο, το μπόνους κουπόνι παραδίδεται πλήρως στον παίκτη, αλλά κατά τη διάρκεια μιας απώλειας ή ισοπαλίας το ένα τρίτο του πλέγματος παραδίδεται στον παίκτη. Στην ενημέρωση του Μαρτίου 2016, καταργήθηκαν τα 35v35 και 45v45.  Τα διαθέσιμα μεγέθη πολέμου είναι 50v50, 40v40, 30v30, 25v25, 20v20, 15v15, 10v10 και 5v5. Στην ενημέρωση του Μαΐου 2016, οι φιλικές προκλήσεις εισήχθησαν για να επιτρέψουν στους συμπαίκτες να ανταγωνίζονται μεταξύ άλλων, αλλά αυτές οι προκλήσεις δεν παρέχουν λεηλασίες ή τρόπαια και δεν επηρεάζουν το στρατό ενός παίκτη. Στην ενημέρωση του Οκτωβρίου 2018, παρουσιάστηκαν τα Clan War Leagues. Οι Clans θα πολεμούσαν επτά άλλες φυλές για να προχωρήσουν στο επόμενο πρωτάθλημα και θα κερδίσουν μετάλλια πρωταθλήματος κερδίζοντας αστέρια στα Clan War Leagues. Οι φυλές στην ομάδα με τα περισσότερα αστέρια θα προωθηθούν σε υψηλότερο πρωτάθλημα, ενώ οι ομάδες στην ομάδα με τα λιγότερα αστέρια θα υποβιβαστούν σε χαμηλότερο πρωτάθλημα.

Μετά από μια ενημέρωση στις 22 Μαΐου 2017, η Supercell κυκλοφόρησε τη νέα λειτουργία παιχνιδιού "Builder Base" στο παιχνίδι. Επιτρέπει στους παίκτες να ταξιδεύουν σε ένα νέο νησί και να δημιουργούν ένα νέο χωριό με ένα διαφορετικό σύνολο κτιρίων.

Στη λειτουργία παιχνιδιού "Builder Base", οι παίκτες μπορούν να επιτεθούν στις βάσεις του άλλου ταυτόχρονα. Ο παίκτης που προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά ή παίρνει περισσότερα αστέρια μπορεί να πάρει ανταμοιβές όπως χρυσό, ελιξίριο και τρόπαια. Ωστόσο, το χρυσό και το ελιξίριο μπορούν να κερδηθούν μόνο για τις τρεις πρώτες νίκες που έκανε ο παίκτης μέσα σε ένα χρονικό διάστημα είκοσι τεσσάρων ωρών, αλλά μπορεί να συνεχίσει να επιτίθεται για τρόπαια μετά.

Οι παίκτες μπορούν να ξοδέψουν πολύτιμους λίθους για να επιταχύνουν τον χρόνο στο παιχνίδι. Η πρόοδος θα είναι πολύ ταχύτερη σε αυτή τη βάση με την εισαγωγή του Clock Tower (επιταχύνει προσωρινά τη διαδικασία σε ολόκληρη τη βάση Builder) και το Gem Mine. Ένας νέος ήρωας, το Battle Machine, παρουσιάστηκε επίσης μαζί με αυτήν την ενημέρωση. Είναι ο μόνος ήρωας στο παιχνίδι που έχει επαναχρησιμοποιήσιμη ικανότητα που ονομάζεται Electric Hammer. Τον Μάρτιο του 2018, το Builder Hall level 8 κυκλοφόρησε, ενώ η ενημέρωση του Ιουνίου 2019 έφερε το Builder Hall 9, το οποίο είναι σήμερα το υψηλότερο επίπεδο Builder Hall. Αυτή η ενημέρωση έφερε επίσης το OTTO Hut, ένα δευτερεύον οικοδόμο που μπορεί να ξεκλειδωθεί μόνο με την ολοκλήρωση ορισμένων προκλήσεων στο παιχνίδι. Όταν ξεκλειδωθεί το master builder μπορεί να μετακινηθεί μεταξύ του Builder Base και του Home Village.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Supercell παρουσίασε τα Clan Games όπου τα μέλη των clan θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να ολοκληρώσουν εργασίες, οι οποίες στη συνέχεια θα κέρδιζαν βαθμούς clan. Όταν συγκεντρώνονται αρκετοί πόντοι, ξεκλειδώνει ένα νέο επίπεδο επιβράβευσης και οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν μία επιβράβευση από κάθε ξεκλείδωτο επίπεδο. Αυτή η ενημέρωση εισήγαγε επίσης Magic Items, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε ως ανταμοιβές από την Clan Games και μέσω εκδηλώσεων. Αυτά τα είδη μπορούν να χρησιμοποιηθούν π.χ. για να αποκτήσετε πόρους, να ολοκληρώσετε αναβαθμίσεις ή να προσθέσετε σύντομα επίπεδα σε στρατεύματα ή ήρωες.

Το παιχνίδι προωθείται έντονα. Τον Φεβρουάριο του 2015, η Supercell κυκλοφόρησε το διαφημιστικό τους Clash of Clans Super Bowl XLIX, με τον Liam Neeson να παρωδοποιεί τον χαρακτήρα του από το Taken. Στις 2 Φεβρουαρίου, το Business Insider ανέφερε τη διαφήμιση ως την 5η πιο δημοφιλή διαφήμιση Super Bowl, αν και στις 6 Φεβρουαρίου, η VentureBeat ανέφερε ότι η διαφήμιση ήταν η πιο δημοφιλής από αυτές που εμφανίστηκαν στο Super Bowl. Οι χρήστες του YouTube ψήφισαν αργότερα τη διαφήμιση τη δεύτερη καλύτερη διαφήμιση Super Bowl, πίσω από τη διαφήμιση "With Dad" της Nissan.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, οι ταϊβανέζοι τραγουδιστές JJ Lin και Jimmy Lin κυκλοφόρησαν το θεματικό τραγούδι του παιχνιδιού "全面 开战" ("Fight on All Fronts" στα Αγγλικά), το οποίο τραγουδήθηκε στα Μανδαρινικά.

Το Clash of Clans έχει λάβει γενικά θετικές κριτικές. Η έκδοση iOS κατέχει συνολικό σκορ 74 στα 100 για το Metacritic και το 80% στο GameRankings.

Ο Leif Johnson του Gamezebo εντυπωσιάστηκε, σημείωσε το παιχνίδι 4,5 στα 5. Παρόλο που ένιωθε ότι το παιχνίδι ήταν πολύ λοξό για να ενθαρρύνει τον παίκτη να αγοράσει πολύτιμους λίθους, επαίνεσε την προσθήκη μιας καμπάνιας ενός παίκτη. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "Το Clash of Clans είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά αυτό είναι περισσότερο από μια δύναμη από μια αδυναμία. Είναι αρκετά απλό να παρέχει γρήγορους, ανώδυνους αγώνες σε ένα iPhone σε μια αδράνεια στιγμή, και υπάρχουν αρκετές διαφορετικές μονάδες για να διαλέξετε στο τρόπος μάχης για να κάνετε το παιχνίδι ενάντια σε άλλους παίκτες να ανταμείβει ατελείωτα. Το καλύτερο από όλα, η επιλογή να πολεμήσετε ενάντια στα NPC goblins δίνει στο Clash of Clans ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με παρόμοια παιχνίδια στρατηγικής που βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη μάχη μεταξύ παικτών έναντι παικτών. "

Ο Peter Willington του Pocket Gamer's εντυπωσιάστηκε εξίσου, σκόραρε το παιχνίδι 9 στα 10 και του έδωσε ένα "Χρυσό Βραβείο". Εξετάζοντας το παιχνίδι αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του για συσκευές iOS, ο Willington επαίνεσε το παιχνίδι για την ανάγκη πραγματικής στρατηγικής για να παίξει. Έγραψε ότι το παιχνίδι βασίστηκε στην εξέλιξη του "απαιτώντας όλο και πιο εξελιγμένες μονάδες, ζητώντας σας να σχεδιάσετε και να σκεφτείτε πραγματικά ποια στοιχεία πρέπει να εστιάσετε στην οικοδόμηση μέσα στο στρατόπεδο σας". Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "Το Clash of Clans είναι ένα θαυμάσιο παιχνίδι, freemium ή αλλιώς, με περισσότερη απόχρωση από ό, τι οι περισσότεροι το χαιρετίζουν. Γι 'αυτό πέρασε το τεστ του χρόνου από την κυκλοφορία του και εξακολουθεί να έχει μια ενεργή κοινότητα που κατασκευάζει αφοσιωμένα περίπλοκα φρούρια με την ελπίδα να γίνει ανίκητος. "

Ο Rob Rich του 148App σημείωσε το παιχνίδι 3,5 στα 5, γράφοντας "Είναι υπέροχο να παίζεις ένα online παιχνίδι freemium που δεν αποφεύγει την εμπειρία ενός παίκτη, αλλά προσφέρει επίσης κάποια άμεση αλληλεπίδραση με τίμια προς καλοσύνη, η οποία είναι πολύ σπάνιος συνδυασμός αυτές τις μέρες. Πιθανότατα δεν θα ζεστάνει τις καρδιές των απεχθέντων εκεί έξω, αλλά δίνει στους οπαδούς του είδους κάτι με λίγο περισσότερη δράση και στρατηγική από ό, τι θα μπορούσαν να συνηθίσουν. " Ο Tom's Guide απολάμβανε την αλληλεπίδραση του παίκτη.

Ο John Bedford του Modojo σημείωσε το παιχνίδι στα 3 στα 5. Ήταν επικριτικός για το freemium gaming γενικά, γράφοντας: «Η καινοτομία δεν έχει απλώς φθείρει αυτό το ιδιαίτερο στυλ άπληστου παιχνιδιού, συρρικνώθηκε και συμπυκνώθηκε σε μια απέραντα πυκνή μοναδικότητα του εαυτού -σιχαμάρα." Από το ίδιο το παιχνίδι, κατέληξε, "Αυτό είναι ένα παιχνίδι που ακολουθεί τα βήματα ενός μικρού αριθμού τίτλων που έχουν προκαλέσει πυρετώδεις απαιτήσεις στα πορτοφόλια μας σε αντάλλαγμα για ένα ελαφρώς παχύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Είναι πιθανό να έχετε ένα ατελείωτο όρεξη για αυτούς τους τίτλους μικροδιαχείρισης, οπότε συνιστούμε να κολλήσετε εγκάρδια στο τελευταίο παιχνίδι της Supercell. Ενώ το Clash of Clans φέρνει κάτι νέο για να συνοδεύσει το ικανό αλλά ασυνήθιστο gameplay αυτοκρατορίας του, για τους περισσότερους από εμάς θα είναι και πάρα πολύ μικρό. αργά."

Το Clash of Clans έγινε η κορυφαία λήψη του App Store από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Μάιο του 2013 και αυτή η επιτυχία έχει περιγραφεί ότι βοηθάει στην έναρξη μιας νέας εποχής στο παιχνίδι με έναν παίκτη σε κινητές συσκευές. Το 2013, το Clash of Clans ήταν το τρίτο υψηλότερο παιχνίδι στα έσοδα που δημιουργήθηκαν στο App Store και το νούμερο ένα στο Google Play.

Τον Φεβρουάριο του 2014 αναφέρθηκε ότι το παιχνίδι απέφερε 654.000 $ σε ημερήσια έσοδα για την Supercell. Το 2015, το παιχνίδι ήταν η κορυφαία κερδοφόρα εφαρμογή τόσο στο App Store όσο και στο Google Play, με εκτιμώμενα έσοδα 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα. Είναι η τέταρτη πιο εγκατεστημένη εφαρμογή στο App Store και η έβδομη πιο εγκατεστημένη εφαρμογή στο Play Store, όπου είχε συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια λήψεις έως το 2018. Από το 2018, το Clash of Clans έχει δημιουργήσει περισσότερα έσοδα από οποιαδήποτε εφαρμογή στο App Store , έχοντας αποφέρει έσοδα άνω των 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυκλοφορία του.

Leave a Reply