Loading...
Χωρίς κατηγορία

Κροκόδειλος vs αλιγάτορας

Αλιγάτορας «συνέλαβε» φυγά | Διακόνημα                                            VS               Εσύ μπορείς να ξεχωρίσεις έναν κροκόδειλο από έναν αλιγάτορα ...

Ξέρουμε ότι ο κροκόδειλος και ο αλιγάτορας, είναι δύο όμοια ζώα. Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους?

Ο γρηγορότερος τρόπος για να ξεχωρίσεις τα δύο ερπετά είναι το στόμα τους: Στα χαμηλότερα σαγόνια των ζώων, έχουν ένα μακρύ δόντι και στις δύο πλευρές. Όταν οι κροκόδειλοι κλείνουν το στόμα τους, μπορείς να δεις ότι αυτά τα μακριά δόντια της κάτω γνάθου προεξέχουν από τα πρόσωπά τους. Όταν ο Αλιγάτορας κλείσει το στόμα του δεν μπορείς να δεις τα δόντια του.

Άλλοι τρόποι για να τους ξεχωρίσεις είναι το σχήμα του κεφαλιού και το χρώμα του δέρματος. Οι κροκόδειλοι τείνουν να έχουν πρόσωπα σχήματος V και συνήθως το χρώμα του δέρματος τους είναι σκούρο πράσινο, ενώ οι αλιγάτορες έχουν κεφάλι σχήματος U και το δέρμα τους είναι σε αποχρώσεις του καφέ.

Όσον αφορά την γεωγραφία, οι κροκόδειλοι συνήθως  κατοικούν στο ανατολικό ημισφαίριο της Κεντρικής Αμερικής. Οι αλιγάτορες είναι λιγότεροι σε πληθυσμό και ζουν κυρίως στη Νότια Αμερική και στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες , ενώ υπάρχουν και κάποιες μικρές αποικίες στην Κίνα.

Υπάρχουν 23 είδη κροκόδειλων, οπότε υπάρχουν πολλές παραλλαγές που πρέπει να εξεταστούν. Όταν προσπαθείς να εντοπίσεις το γιγάντιο αυτό ερπετό, ο κανόνας των δοντιών είναι ο πιο σίγουρος. Όπως και οι καρχαρίες, έτσι και οι κροκόδειλοι και οι αλιγάτορες μπορούν να ξανά-δημιουργήσουν τα δόντια που τους λείπουν, άρα πάντα θα μπορείς να τους ξεχωρίσεις.

Πηγή: upnow.gr/perepet/poia-h-diafora-metaksy-krokodeilou-kai-aligatora/

Leave a Reply