ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:Απονομή βραβείων του 4ου Διασχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων Α΄ Αθήνας “Δημήτρης Αρμάος” 2022-2023

Visits: 8

http://2lyk-peir-athin.att.sch.gr/?p=11823

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου η εκδήλωση της απονομής των βραβείων του 4ου Διασχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων Α΄ Αθήνας για το σχολικό έτος 2022-2023. Υπενθυμίζουμε ότι ο άλλοτε ενδοσχολικός διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το σχολικό έτος 2011-12, εδώ και τέσσερα χρόνια έχει μετατραπεί σε διασχολικό, περιλαμβάνοντας τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία της Α΄ Αθήνας, δηλαδή το 1ο Πρότυπο Λύκειο Αθήνας και το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φέτος, είχαμε και μία ακόμη -απρόσμενη- συμμετοχή από ένα σχολείο, το οποίο βρίσκεται πολλά μίλια μακριά μας, το ΓΕΛ Περάματος Μυλοποτάμου, από τον νομό Ρεθύμνου, το οποίο μάς έκανε αίτημα φιλίας και ζήτησε να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο διαγωνισμός διατήρησε τους στόχους τους, όπως είχαν εκφραστεί από την αρχή, αποβλέποντας στην αυτοέκφραση, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την καλλιέργεια της άμιλλας, την αγάπη γενικότερα για τη λογοτεχνία.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό, όπως και τις άλλες χρονιές, είχαν όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες των τεσσάρων σχολείων με έργο ατομικό ή ομαδικό (ή και τα δύο) χωρίς προκαθορισμένο θέμα και σε επτά ειδολογικές κατηγορίες: (1) Διήγημα, (2) Δοκίμιο, (3) Ποίημα, (4) Στίχοι τραγουδιού, (5) Σενάριο. (6) Θεατρικό έργο, (7) Graphic Novel.

Ο διαγωνισμός συντονίστηκε στο σχολείο μας από τους: Κλειώ Βακαλοπούλου, Δήμητρα Γεράση, Δήμητρα Καραδήμα, Σπύρο Καρύδη, Μαργαρίτα Στεφάνου. Οι συντονιστικές επιτροπές των άλλων σχολείων ήταν:
1ο ΠΓΕΛ: Αχιλλέας Ντελλής, Ευαγγελία Ντούπα, Ευφροσύνη Ζαχαράτου.
ΠΣΠΑ: Γιώργος Δουλφής, Ξένια Ξουργιά, Διονύσης Μαρούλης, Νίκος Ρουμπής.
ΓΕΛ Περάματος Μυλοποτάμου: Δημήτρης Πετράκης.

Οι συντονιστικές επιτροπές συνέλεξαν τα έργα των μαθητών και τα παρέδωσαν στην κρίση της Κριτικής Επιτροπής, με καλυμμένα τα στοιχεία ταυτότητας των διαγωνιζόμενων, ως εγγύηση για το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Οι κριτές-αξιολογητές της Επιτροπής ήταν με αλφαβητική σειρά:
Άντα Γάκη, συνάδελφος, φιλόλογος στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών.
Δημήτρης Γκιούλος, ποιητής και μεταφραστής.
Νικολέττα Δραζινάκη, απόφοιτη του σχολείου μας και βραβευμένη στον λογοτεχνικό διαγωνισμό, φοιτήτρια βιολογίας και λάτρης της καλής λογοτεχνίας.
Άγγελος Καλογερίας, ζωγράφος και εκπαιδευτικός στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο.
Δημήτρης Κοπανάς, καθηγητής οικονομικών στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ.
Αθηνά Κουμελά, απόφοιτη του σχολείου μας, βραβευμένη στον ίδιο διαγωνισμό, φοιτήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Αγάθη Μαρκάτη, Δρ. Φιλοσοφίας, Πανεπιστημιακός, παλαιά συνάδελφος στο σχολείο μας.
Δημήτρης Μαύρος, φιλόλογος και ποιητής, μεταφραστής, επιμελητής εκδόσεων, παλαιός απόφοιτος του σχολείου μας και επίσης βραβευθείς στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Ζωή Μπέλλα-Αρμάου φιλόλογος, ομότιμη Σχολική Σύμβουλος, μεταφράστρια και διευθύντρια της σειράς Aldina των εκδόσεων Gutenberg, η σύζυγος του αείμνηστου Δημήτρη Αρμάου.
Κανέλλος Μπίτσικας, βραβευμένος εικονογράφος και δημιουργός κόμικ.
Ασημίνα Ξηρογιάννη, συγγραφέας, θεατρολόγος και φιλόλογος
Φοίβος Σοφικίτης, εικαστικός, εκπαιδευτικός στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο.
Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Πάνος Τουρλής βιβλιοκριτικός και βιβλιοθηκονόμος.

About ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΙΝΑ

Leave a Reply