Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σύνθεση
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αραβικές πίτες
- 50 γρ. τζατζίκι
- 200 γρ. πατάτες τηγανητές
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1 εκ., την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά να ψηθεί καλά.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, βάζουμε αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε το ¼ από τις πίτες (μια ακτίνα) και μοιράζουμε στο ¼ το κοτόπουλο, στο ¼ το τζατζίκι, στο ¼ το μείγμα με τη ντομάτα και τέλος τις πατάτες. Κλείνουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
1 comment
Ωραίο το άρθρο σου!