Σουβλάκι με αραβική πίτα

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1 εκ., την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά να ψηθεί καλά.
  • Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, βάζουμε αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε το ¼ από τις πίτες (μια ακτίνα) και μοιράζουμε στο ¼ το κοτόπουλο, στο ¼ το τζατζίκι, στο ¼ το μείγμα με τη ντομάτα και τέλος τις πατάτες. Κλείνουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

1 comment

  1. Ωραίο το άρθρο σου!

Leave a Reply