Το τέλειο πικ νικ!🌲

  Αγαπητοί μου αναγνώστες γεια σας και πάλι!!!!Σήμερα σας έχω μια ωραία ιδέα που μπορείτε να δοκιμάσετε με την οικογένειά σας!Τις τελευταίες μέρες που κάνει τόση ζέστη 🥵😳 οι περισσότεροι πάνε στις παραλίες, όμως πολλοί θέλουν ναι μεν να ''ξεφύγουν'' λίγο από τα σπίτια τους, αλλά δεν θέλουν να πέσουν και πάνω σε πολύ κόσμο!Μια σκέψη, είναι να μην πας πουθενά!Η άλλη (κι η καλύτερη) είναι να επισκεφτείς ένα μέρος που δεν το ξέρουν και πολλοί όπως ένα δάσος ή το βουνό!

   Αυτό κάναμε λοιπόν κι εμείς και σήμερα κάναμε μια ωραία εκδρομή στην Πάρνηθα, ένα βουνό σχετικά κοντά στην Αθήνα. Την ιδέα την έδωσα εγώ και όλοι συμφωνήσαμε!Κανονίσαμε λοιπόν το πικ νικ για σήμερα και ήταν καταπληκτικά.Φύγαμε από το σπίτι το πρωί και περάσαμε όλη την μέρα μας εκεί ήταν υπέροχα!!Θέλω να δείτε κάποιες φωτογραφίες που έβγαλα και μετά θα σας δώσω κάποιες συμβουλές για το τέλειο πικ νικ!

 

1.Συμβουλές για το τέλειο πικ νικ!

  • Για το τέλειο πικ νικ πρέπει πρώτα να διαλέξετε μια ηλιόλουστη μέρα χωρίς όμως πολλή ζέστη ή κρύο!
  • Αφού λοιπόν καθορίσετε την μέρα και ερευνήσετε τον καιρό, πρέπει να βρείτε που θα κάνετε το πικ νικ σας, μπορείτε να διαλέξετε ένα μέρος στην εξοχή ή στο βουνό που σας αρέσει και πάτε συχνά ή κάτι τελίως διαφορετικό, ένα μέρος που δεν έχετε ξαναεπισκεφτεί και θα θέλατε να πάτε!
  • Αυτά ήταν τα πρακτικά, πάμε τώρα για τα πιο ευχάριστα!Ώρα να φτιάξουμε το μενού!Στο δικό μας πικ νικ εγώ έφτιαξα το μενού!Μπορείτε να διαλέξετε κάποια φαγητά που μεταφέρονται εύκολα σε ταπεράκι και είναι στεγνά.Το μενού μπορεί να είναι ότι εσείς θέλετε αλλά θα σας δώσω κι εγώ το δικό μας μενού και τις συνταγές για να πάρετε ιδέες!

        1.Κεφτεδάκια με πατάτες: εδώ η εδώ

         2.Μικρά στρογγυλά ψωμάκια : εδώ

         3.Τυροπιτάκια: εδώ

         4.Σαλάτα με ντοματάκια μαρούλι...

         5.Ένα φρούτο π.χ. βερίκοκα φράουλες

         6.Και ένα μικρό γλυκάκι αν θέλετε εδώ ή εδώ

         7.Χυμούς και νερό (παγωμένα)

         8.Σαντουιτσάκια

          9.Κρακεράκια και τυρί

  • Προετοιμασίες για το  πικ νικ!Πρέπει να προετοιμαστείτε από το σπίτι σας και να πάρετε ένα καλάθι πικ νικ ή καλύτερα ισοθερμικές τσάντες για να διατηρηθούν τα φαγητά σας δροσερά.Βάλτε τώρα τα φαγητά σας μέσα στις τσάντες και πάρτε μαζί σας ένα σεντόνι ή τραπεζομάντηλο

  • Για να αρχίσει λοιπόν το πικ νικ!Φτάσατε στον προορισμό σας!Αφού φτάσετε καλό είναι να βρείτε ένα ωραίο και σκιερό μέρος για να στρώσετε το σεντόνι/τραπεζομάντηλό σας!Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας επιτραπέζια παιχνίδια μπάλες ρακέτες βιβλία και περιοδικά και ό,τι άλλο θεωρείτε εσείς απαραίτητο για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας!
  • Μετά το πικ νικ και κατά την διάρκειά του, φροντήστε να μην κάνετε σκουπίδια στο δάσος αλλά να α μαζέψετε όλα σε μια τσάντα και να τα πετάξετε σε άναν κάδο απορριμάτων όταν φτάσετε και πάλι στην πόλη επίσης καλό είναι να μην κάνετε πολύ φασαρία και γενικά να σεβόσαστε την φύση!
  • Τέλος, για να μην ξεχάσετε τίποτα, σας έφτιαξα μια checklist που  μπορείτε να εκτυπώσετε και να ξεκάρετε αν τα έχετε πάρει όλα!Καλή διασκέδαση και μην ξεχνάτε να περνάτε καλά!

          Η  checklist:εδώ

 

 

 

7 comments

Skip to comment form

  1. Υπέροχο άρθρο!

  2. Υπέροχο !

    1. Εσύ μπορείς να δεις τις φωτογραφίες;;;;;;;;

  3. Ωραίο!!!Πολύ πρωτότωπο…

  4. Ωραίο!!Αλλα που είναι οι φωτογραφίες???💛

    1. Δεν τις βλέπεις;Εγώ το ξέκαρα!!Τις έχω βάλει!

    2. Εγώ το δοκίμασα σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές, στον έναν φαίνονται και στον άλλον ΌΧΙ!Δεν ξέρω τι φταίει!Κρίμα που δεν μπορείς να τις δεις…😥😪😭😢😧😦☹🙁🙁😞😟

Leave a Reply