Η σειρά “Casi Ángeles” είναι μια δραματική και, ταυτόχρονα, κωμική telenovela από την Cris Morena που προβλήθηκε από την Telefe και απευθύνεται σε εφηβικό και νεανικό κοινό. Δυστυχώς η σειρά δεν υπάρχει στα ελληνικά, αλλά μόνο κάποιες σκηνές με ελληνικούς subtitles αλλά αν καταλαβαίνεις αγγλικά μπορείς να την δεις με αγγλικούς υπότιτλους.

Η σειρά  διηγείται τις καθημερινές ιστορίες μιας ομάδας εφήβων. Αυτοί έχουν επιλεγεί από το Eudamón, ένα σχέδιο φανταστικών διαστάσεων, με σκοπό να “σώσουν την ειρήνη”, γι’ αυτό και πρέπει να αποφύγουν την εκπλήρωση της προφητείας που θα φέρει τον κόσμο σε χάος.

Το εξώφυλλο της 1ης season του Casi Ángeles
  • Ο πρώτος κύκλος της σειράς ξεκινά με το θέμα της παιδικής εκμετάλλευσης και της αναζήτησης προσωπικής ταυτότητας. Οι ατομικές και ομαδικές ιστορίες τους έχουν να κάνουν με τα μυστικά που προστατεύονται από την κρυφή πύλη στο ρολόι μέσα στο αρχοντικό και την ιδιαίτερη σύνδεση που έχει ο καθένας με αυτήν και ο ένας τον άλλο. Ως μαγικό αντικείμενο, αυτή η πύλη έχει επιλέξει κάθε ένα από τα Casi Ángeles και έτσι όλοι έχουν μια αποστολή. Η ανακάλυψη αυτής της αποστολής θα είναι το νόημα αυτής της γεμάτης δράσης περιπέτειας.

  • Ο δεύτερος κύκλος αφορά στη ζωή αυτών των παιδιών, αφότου απελευθερώθηκαν από αυτή την πίεση. Ωστόσο, νέα παιδιά έρχονται στο σπίτι / ίδρυμα, και το Corporación Cruz  εμφανίζεται, με επικεφαλής τον Juan Cruz ,τον κύριο κακοποιό αυτής της σεζόν. Ο JC είναι ένας έκπτωτος άγγελος, μια σκιά, παθιασμένος με την επιστροφή στο Eudamón, και με την Cielo, η οποία κατάφερε, όπως και αυτός, να φτάσει σε αυτό το “άλλο επίπεδο”. Ο Juan Cruz θα προσπαθήσει να σπάσει συναισθηματικά όλους όσους ζουν στην έπαυλη και για να επιτύχει τον στόχο του, θα προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να αποτρέψει την Cielo από το να έχει την κόρη της και του Nico: Paz.

  • Η τρίτη σεζόν ενσωματώνει θέματα όπως η πλευρική σκέψη και η οικολογία, τα οποία ενίσχυσαν ιδέες που εφαρμόστηκαν σε προηγούμενες σεζόν, όπως η ελευθερία της έκφρασης και η κοινωνική ευαισθητοποίηση. Αυτή τη σεζόν, τα παιδιά  επανεμφανίζονται σε διαφορετικά μέρη, 22 χρόνια στο μέλλον, μετά το άνοιγμα του βιβλίου των 7 λουκέτων στο Αρχοντικό . Από εκεί, με τη βοήθεια των «μελλοντικών ανιψιών» τους: Παζ  και Χόουπ και τη βοήθεια του Καμίλο Εστρέλα θα ανακαλύψουν την αποστολή τους, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι “Σώστε την Παζ” (που σημαίνει : “Σώστε την ειρήνη στον κόσμο “) για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο Juan Cruz, θα προσπαθήσει να την σκοτώσει 22 χρόνια αργότερα, προκειμένου να επιστρέψει στο Eudamón. Σε όλα αυτά προστίθεται επίσης η αντιπαράθεση κατά της δικτατορικής κυβέρνησης υπό τη διοίκηση της Αρχηγού Υπουργών και καθενός προσωπικά προβλήματα και εξελίξεις.Casi angeles png by ToSchoolforschool on DeviantArt

  • Ο τέταρτος κύκλος εκτυλίσσεται στο μέλλον, όπου η αποστολή έχει εκπληρωθεί κι έτσι το μέλλον είναι τελείως αλλαγμένο. Αυτό, όμως, έχει τα δικά του μειονεκτήματα, μιας και η παγκόσμια κυβέρνηση μπόρεσε να δημιουργήσει ένα παράλληλο κόσμο, όπου οι πρωταγωνιστές παραμένουν παγιδευμένοι και αναγκασμένοι να πολεμήσουν ενάντια σε μια νέα μορφή καταπίεσης. Στην αρχή, αρκετοί αιχμαλωτίστηκαν από την Κυβερνητική Εταιρεία, και τους δόθηκε μια αμνησία (πλύση εγκεφάλου).  Ταυτόχρονα, υπάρχει μια ομάδα που ονομάζεται Αντίσταση και προσπαθεί να σώσει αυτούς που είναι μέσα στο Ινστιτούτο. Από εκεί και πέρα, κρυμμένοι σε μια φωλιά, προστατευμένοι από μια διαστατική πύλη, θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρώσουν τη νέα τους αποστολή: να κάνουν τους φίλους τους να θυμηθούν το παρελθόν τους, να σώσουν το μέλλον από αυτή τη νέα πραγματικότητα και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

4 thoughts on “Casi Ángeles”

Leave a Reply