Ο όρος anime στα λατινικά σημαίνει “ψυχή”  χρησιμοποιείται από το δυτικό κόσμο για να χαρακτηρίσει τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια. Η λέξη αποτελεί συντόμευση της αγγλικής λέξης animation. Στην Ιαπωνία, ως anime και animation χαρακτηρίζονται όλα τα κινούμενα σχέδια, ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσής τους. Ωστόσο, εκτός Ιαπωνίας έχει καθιερωθεί να χαρακτηρίζονται ως anime μόνο τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια.


Τα anime έχουν αρκετές διαφορές και κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν τα κινούμενα σχέδια της Δύσης. Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι τα anime αναφέρονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και όχι μόνο σε παιδιά μικρής ηλικίας. Οι ομάδες αυτές είναι: anime για παιδιά (kodomo), για νεαρά αγόρια και κορίτσια (shōnen και shōujo),και για ενήλικες (seinen και josei).Τα anime είναι σχεδιασμένα στο χέρι. Η παραγωγή των anime εστιάζει λιγότερο στο animation των κινήσεων και περισσότερο στον ρεαλισμό των υποβάθρων, όπως επίσης και στη χρήση των εφέ της κάμερας.CUTE!!!!😍😍😍😍


Οι χαρακτήρες συνήθως έχουν αρκετά μεγάλα μάτια, κάτι που βοηθά στην έκφραση των συναισθημάτων. Ωστόσο, οι εκφράσεις των ηρώων πολλές φορές δεν είναι ρεαλιστικές, αφού το πρόσωπο και άλλα χαρακτηριστικά του μεγεθύνονται υπερφυσικά, ανάλογα με την ένταση του συναισθήματος.Επίσης, οι τοποθεσίες που παρουσιάζονται συνήθως είναι πολύ λεπτομερείς σε σχεδιασμό, και συχνά είναι εμπνευσμένες από πραγματικά μέρη.
 Τα περισσότερα έχουν 12 με 24 επεισόδια και σε μερικές περιπτώσεις 26. Το αναφέρω αυτό επειδή μπορεί να είναι η πρώτη επαφή σου με τα anime κι να θεωρήσεις ότι όλα έχουν 300+ επεισόδια.Η αλήθεια,όμως, είναι ότι ελάχιστα έχουν πάνω από 100.

Πηγή: https://frapress.gr/2014/07/anime/

Anime – Βικιπαίδεια 

                          Πάτα τον αριθμό 2 για να δεις κάποια anime που προτείνω…

7 thoughts on “Anime”
  1. 569. Μου άρεσε το άρθρο παρόλο που τα anime δεν μου αρέσουν εσύ τα περιέγραψες πολύ ωραία!

    1. Χαίρομαι!
      Σχετικά με τα anime,εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ,απλά όχι όλα τα είδη!

  2. Να σε ρωτήσω κάτι?
    Πως έκανες τις 2 σελίδες?
    Εννοώ πως έκανες το άρθρο

Leave a Reply