Μιας και το προηγούμενο άρθρο ήταν για τα Anime αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο για ένα από τα αγαπημένα μου το Your Lie in April (Το ψέμα σου τον Απρίλιο).Το έχω δει κι το συστήνω!!!😍

Το Your lie in April είναι ένα anime δράματος, μουσικής κι ρομαντισμού που προβλήθηκε το 2014.


Ο 15χρονος Arima Kousei είναι ένας χαρισματικός πιανίστας που από πολύ μικρή ηλικία κέρδιζε σε όλους τους διαγωνισμούς. Όλο αυτό όμως ήταν αποτέλεσμα της εξουθενωτικής εξάσκησης στην οποία τον ωθούσε η μητέρα του, η οποία όντας άρρωστη και με λίγο χρόνο πλέον στη διάθεσή της ήθελε να μετατρέψει τον γιο της σε πιανίστα παγκοσμίου κλάσης. Όταν αργότερα η μητέρα του Kousei πεθαίνει εκείνος μένει μόνος και παθαίνοντας μία κρίση, σταματάει να μπορεί να ακούσει τον ήχο του πιάνου του. Αυτό είναι λίγο περίεργο για κάποιον που δεν ασχολείται με τη μουσική, αλλά πρακτικά σημαίνει πως ενώ η ακοή του είναι εξαιρετική, έχει χάσει το αισθητικό του κριτήριο και δεν καταλαβαίνει τι παίζει.

Shigatsu wa kimi no uso (TV Series 2014–2015) - IMDb

Ζει σε έναν κόσμο όπου όλα του φαίνονται γκρίζα και χωρίς νόημα,νιώθει πιο χαμένος από ποτέ. Η ζωή του Kousei όμως αλλάζει εντελώς ξαφνικά, όταν γνωρίζει την Kaori, μια νεαρή βιολιστή που της αρέσει να ζωντανεύει το κομμάτι και να μην ακολουθεί την παρτιτούρα τυφλά, την οποία ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Η Kaori αποφασίζει να βοηθήσει τον Arima να ξεπεράσει το πρόβλημά του και έτσι ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, αρκετό χιούμορ και μπόλικα δάκρυα. Τα συναισθήματα του Arima για την Kaori θα έρθουν σε σύγκρουση με την αγάπη του για τον κολλητό του φίλο, Watari, ο οποίος έχει κλέψει το ενδιαφέρον της.

Όταν σε γνώρισα,η ζωή μου έγινε πολύχρωμη…

 

Δες το: Αν σου αρέσει έστω και λίγο η κλασσική μουσική (τα κομμάτια ακούγονται αυτούσια, δεν κόβεται τίποτα!), ο παιδικός έρωτας, το δράμα και γενικά αν έχεις δάκρυα να δώσεις.

Μην το δεις: Αν θέλεις κάτι σεναριακά 100% original, αν θέλεις να γλιτώσεις το ψυχοπλάκωμα, αν θες κωμική σκηνή κάθε πέντε λεπτά και αν πραγματικά σε τσαντίζει το ζευγάρι στο τελευταίο επεισόδιο να μην περιλαμβάνει τα άτομα που φαντάζεσαι ότι ταιριάζουν.

Η γνώμη μου: Go for it. Είναι καλοδουλεμένο,οι χαρακτήρες είναι πολύ καλά σχεδιασμένοι, το soundtrack είναι εξαιρετικό και το anime είναι όλο και όλο 22 επεισόδια!


Το opening:

https://www.youtube.com/watch?v=5_iuNaULT5k

Δες ένα cover στα ελληνικά ΕΔΩ

11 thoughts on “Your lie in April”
  1. Γειά, θυμάσαι που σου είχα πει ότι θα την δω, ε βρήκα χρόνο αυτές τις μέρες και την είδα!! Ήταν τέλεια μου άρεσε πάρα πολύ ( είδα την μισή σειρά σε μία μέρα😅) και σχεδόν έκλαψα στο τέλος! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόταση!!

  2. Την είχα ακούσει την σειρά και γενικά μου αρέσουν πολύ τα anime, τώρα που διάβασα και το άρθρο σου είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει οπότε θα κάτσω να την ψάξω και να την δω αμέσως !!!! Δεν μπορώ, έχω ενθουσιαστεί γιατί τώρα τελευταία δεν ήξερα τί anime να δω , ευχαριστώ για την πρόταση, όταν την δω θα σου πω την γνώμη μου!

  3. Ενδιαφέρον φαίνεται η σειρά και τέλεια η παρουσίαση!!!!

Leave a Reply