Λόγω περιορισμένου χρόνου αυτό θα είναι το μόνο μου άρθρο αυτήν την εβδομάδα κι τα άρθρα που θα ανέβουν θα είναι προγραμματισμένα! Ξεκινάμε…


Το αριστούργημα του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Shinkai Makoto με τίτλο «Your Name» (Kimi no Na wa – Το όνομα σου), κατόρθωσε να αποτελέσει μία από τις πιο σαγηνευτικές και must-see παραγωγές anime. Η ταινία παρουσιάζει άψογα ένα ισχυρό ανθρώπινο συναίσθημα που υπερβαίνει τα όρια του χώρου και του χρόνου.


To «Your Name» ακολουθεί την ιστορία της Mitsuha Miyamizu και του Taki Tachibana. H Mitsuha είναι μαθήτρια λυκείου που ζει σε μια μικρή βαρετή πόλη στην εξοχή, από την οποία θέλει να δραπετεύσει. Ο Taki μένει στο Τόκιο και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολείου και της δουλειάς του σε ένα ιταλικό εστιατόριο, με επιθυμία να γίνει αρχιτέκτονας. Σαν να βρίσκονται σε όνειρο και για ανεξήγητους λόγους, ορισμένες φορές την εβδομάδα ο ένας καταλαμβάνει το σώμα του άλλου. Ενώ προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα αυτή κατάσταση, αναπτύσσουν έναν δυνατό δεσμό και την επιθυμία να συναντηθούν…

Το εξώφυλλο της ταινίας

Το animation είναι φανταστικό με έμφαση στη λεπτομέρεια και το ρεαλισμό, την ίδια στιγμή που σου εξάπτει τη φαντασία και μοιάζει με ένα όνειρο, από αυτά που ξυπνάς και δεν τα θυμάσαι πολύ καλά, αλλά τα βίωσες τόσο έντονα που θαρρείς πως βρέθηκες σε κάποιον άλλο κόσμο και έζησες μία άλλη ζωή. Με άλλα λόγια το animation δεν είναι απλά το φόντο της ιστορίας, αλλά συμβαδίζει με αυτή και εγείρει πολλά διαφορετικά συναισθήματα.


Οι ιδιαιτερότητες όμως του έργου δεν τελειώνουν εκεί. Καθώς η πλοκή εξελίσσεται, η ιστορία αποκτάει όλο και μεγαλύτερο βάθος και η ατμόσφαιρα μυστηρίου φουντώνει με τους δύο πρωταγωνιστές να έρχονται αντιμέτωποι με την μοίρα και με μεγάλες ανατροπές. Η ταινία κατορθώνει να προκαλέσει στον θεατή έντονα συναισθήματα συγκίνησης και αγωνίας. Τα ζωντανά χρώματα μαζί με την ακρίβεια και την περιπλοκότητα του σχεδίου, επιτρέπουν στο μάτι να ταξιδεύει στα μαγευτικά ρεαλιστικά τοπία. Η χρήση της κίνησης και τα φανταστικά time lapses συνθέτουν ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Δείτε το backround,πόση λεπτομέρεια έχει!!!

Το Your Name δεν είναι τυχαία η δημοφιλέστερη ταινία anime όλων των εποχών, με τα έσοδα της να ανέρχονται στα 331 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αποτελεί μια ξεχωριστή και μαγευτική αφήγηση που ακόμα και κάποιος που είναι άγνωστος στον κόσμο των anime μπορεί να αγαπήσει και να εκτιμήσει βαθύτατα.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γιατί δεν μπορούσα να την βρω ολόκληρη αλλά έψαξα και την βρήκα σε καλή ποιότητα ΚΑΙ με αγγλικούς υπότιτλους! 🥳 Πατήστε ΕΔΩ.

Αν θέλετε να εξασκήσετε τα αγγλικά σας μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ χωρίς υπότιτλους.

 

10 thoughts on “Your name (movie)”
  1. Τέλειο άρθρο και τέλειος ο τρόπος που παρουσίασες την ταινία ! Έβλεπα διάφορα άρθρα στο blog σου και με το που είδα αυτό και το Weathering with you ενθουσιάστηκα , χαίρομαι που επιτέλους βρήκα κάποιον που την έχει δει γιατί από τους φίλους μου κανένας δεν την ξέρει. Είναι η καλύτερη ταινία που έχω δει στην ζωή μου πραγματικά και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου, είναι κυριολεκτικά έργο τέχνης και γενικά η ιστορία πολύ συγκινητική και πρωτότυπη την έχω δει πάνω από 5 φορές και γενικά όποτε θέλω να χαλαρώσω κάθομαι και την βλέπω 😅

    1. Ευχαριστώ πολύ! Ούτε εμένα την ξέρει κάποιος! 😂😅 Συμφωνώ απόλυτα! Είναι αριστούργημα! 🥰

  2. Ουαου! Ακούγετε πολύ ωραία η ταινία! Μου κέντρισες πραγματικά το ενδιαφέρον! Αν βρω χρόνο θα κάτσω να την δω!

    1. Ευχαριστώ!
      Χαίρομαι! Εγώ που την είδα την προτείνω ανεπιφύλακτα !🥰

Leave a Reply