Καλή εβδομάδα!!! Σήμερα θα σας μιλήσω για μια ταινία που είδα στη τηλεόραση κι μου άρεσε πολύ!


ΥΠΟΘΕΣΗ: Ορφανός, πάμφτωχος, αλλά φιλόδοξος και γεμάτος ιδέες, ο Φινέας Τέιλορ Μπάρναμ  θα δανειστεί και θα ρισκάρει τα πάντα για ένα εναλλακτικό σόου «ιδιαίτερων» ανθρώπων,. Φαντασμαγορική μουσική βιογραφία που, πάνω σε ένα προσχηματικό και απλοϊκό σενάριο, «απογειώνει» το θεαματικό στοιχείο.

Η ταινία αφηγείται με τραγουδιστό κι όχι βιογραφικό τρόπο την ζωή του Φινέα Μπάρνουμ (Χιου Τζάκμαν) , του οραματιστή που κυνήγησε τα όνειρα του, κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του και να γίνει ο πρώτος επίσημος «Showman».  Το περίφημο τσίρκο του ήταν γεμάτο από ανθρώπινα «περίεργα», ικανά να προκαλέσουν την περιέργεια του κοινού, γεννώντας στα μέσα του 19ου αιώνα τη σύγχρονη μορφή της showbiz.Kι όχι μόνο εκατοντάδες κομμένα εισιτήρια που οδήγησαν τον φτωχό άνεργο με το επιχειρηματικό μυαλό στα σαλόνια της αριστοκρατίας της Νέας Υόρκης και στο παλάτι της βασίλισσας της Αγγλίας.

The Greatest Showman (2017) - IMDb
Το εξώφυλλο της ταινίας
 
Η ταινία ξεκινάει από την παιδική ηλικία του Μπάρνουμ, χωρίς στον ήλιο μοίρα, αλλά με μεγάλο έρωτα για την κόρη μιας αριστοκρατικής οικογένειας στην οποία δούλευε σαν ράφτης. Παρόλα αυτά τα καταφέρνει,  την παντρεύεται κι παλεύουν με τις δύο τους κόρες να φτιάξουν τη ζωή τους.

Πριν η ταινία περάσει από όλα τα κλισέ- η επιτυχία, η θολούρα που φέρνει η δόξα, οι λάθος επιλογές, η αποτυχία και τελικά η λύτρωση.


Τρεις υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας (καλύτερης ταινίας και α΄ αντρικού ρόλου στην κατηγορία Κωμωδία – Μιούζικαλ, τραγουδιού).


Ίσως σας ενδιαφέρει=Στη ταινία παίζει ο Ζακ Έφρον κι η Zendaya.

3 thoughts on “The Greatest Showman”
  1. Καλή Εβδομάδα! Πολύ ωραίο το άρθρο σου! Τη ξέρω τη Zendaya. Όταν έχω χρόνο θα δω την ταινία σου.

Leave a Reply