Επιτρέπεται η χρήση της εικόνας ΜΟΝΟ με link στο blog μου

Γεια σας! Σήμερα θα σας προτείνω 10 βιβλία για να διαβάσετε το καλοκαίρι! Την ιδέα της πήρα από το Christina’s awesome world!

1.  Το καλοκαίρι με την φυσαρμόνικα

“Παιδιά ακούστε αυτόν το σκοπό, χτες βράδυ κατέβηκε στο μυαλό μου”… Κι αλήθεια, όλες οι μουσικές του λες και κατέβαιναν από τη στέγη του ουρανού. Δεν ξέρω αν ξεχείλιζαν απ’ τις τρομπέτες των αγγέλων ή περίσσευαν από την αρμονία του σύμπαντος. Δεν είμαι βέβαιη αν ξεπηδούσαν από τις συνθέσεις της μοναξιάς του ή αν ανάβλυζαν από τις δεκάδες αναπάντητες κλήσεις της ύπαρξής του. Για κείνο που ήμουν βέβαιη ήταν πως αυτό το παιδί γεννήθηκε με μια φυσαρμόνικα στα χέρια. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας του και της ψυχής του…
Η Έλσα τελειώνει πια το δημοτικό σχολείο. Μεγαλώνει, ωριμάζει, αλλάζει.  Τώρα την απασχολούν πιο σοβαρά θέματα. Όπως, ας πούμε, ο αγώνας που δίνει μαζί με το δάσκαλο και τους συμμαθητές της για να φύγει ο αμίαντος* από το σχολείο τους. Παράλληλα η γνωριμία της μ’ ένα αγόρι, τον Αριστοτέλη, θα αποτελέσει σταθμό στη ζωή της.*είναι ένα υλικό που το χρησιμοποιούσαν παλιά για να χτίσουν, αλλά η εισπνοή του προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

Review: Τέλειο βιβλίο, με καταπληκτικά μηνύματα και εξαιρετική εξέλιξη χαρακτήρων. Μαγευτικές περιγραφές και ένα συναίσθημα γαλήνης που σου δημιουργεί η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω). Του βάζω 9/10!

2. Δύο χρόνια διακοπές

Μια παρέα μαθητών επιβιβάζεται σε ένα ιστιοφόρο με το όνομα «Σλούγκι» για να κάνει τον γύρο της Νέας Ζηλανδίας. Κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το πλοίο παρασύρεται ακυβέρνητο στον Ειρηνικό Ωκεα­νό εν μέσω μιας μεγάλης καταιγίδας. Τα παιδιά ναυαγούν σε ένα άγνωστο ερημονήσι και έρχονται αντιμέτωπα με κινδύνους, ενώ θα πρέπει να δείξουν μεγάλο θάρρος και επινοητικότητα για να επιβιώσουν. Κυνηγούν, ψαρεύουν, στήνουν παγίδες, εξημερώνουν ζώα, καλλιεργούν τη γη. Οι δια­φωνίες και οι συγκρούσεις, όμως, δοκιμάζουν τη φιλία τους και τη ενότητα της ομάδας. Όταν επικίνδυνοι πειρατές ναυαγούν στο νησί, τα παιδιά πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές για να τους αντιμετωπίσουν.ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) / VERNE JULES

Review: Εκπληκτικό βιβλίο με χαρακτήρες που ωριμάζουν μέσα από τις καταστάσεις που βρίσκονται. Λάτρεψα όλη την υπόθεση• ειδικά τις μαγευτικές περιγραφές του νησιού και την οργάνωση/τις γνώσεις των παιδιών. Του βάζω 10/10.

3.  Ο χάρτης για Παντού

Για τον Αρχηγό των Κλεφτών Φιν, ένα ορφανό από τον σκοτεινό κόσμο των πειρατών, ο Χάρτης είναι το κλειδί για να βρει τη μητέρα του. Για τη μαθήτρια Μάριλ, είναι ο μόνος δρόμος για την επιστροφή της στο σπίτι αφότου βρέθηκε εγκαταλειμμένη κι αβοήθητη στο Ρεύμα των Πειρατών, το μαγικό μέσο του νερού που συνδέει κάθε κόσμο ο οποίος έχει δημιουργηθεί. Με τη βοήθεια ενός μάγου και του πληρώματός του, θα πρέπει να εξερευνήσουν τους πολλούς κόσμους του Ρεύματος των Πειρατών, για να συγκεντρώσουν τα κομμάτια του Χάρτη για Παντού, αλλά δεν είναι οι μόνοι που τον αναζητούν. Μια απαίσια μορφή τούς ακολουθεί και αν ο Φιν και η Μάριλ δεν μπορέσουν να νικήσουν το φάντασμα του πλοίου για να βρουν τον Χάρτη, αυτό θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή όλων όσων αγαπούν!

Στο πρώτο συναρπαστικό μέρος αυτής της νέας σειράς της από την Best Seller συγγραφέα των New York Times, Carrie Ryan και του John Parke Davis, η περιπέτεια, η μαγεία και το κωμικό στοιχείο συγκρούονται στους γεμάτους προδοσία ουρανούς και κινδύνους στα νερά του Ρεύματος των Πειρατών!

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Review: Ένα φανταστικό βιβλίο που συνδυάζει την περιπέτεια και την μαγεία με το χιούμορ και όλα αυτά συναρμολογούν την ευφάνταστη πλοκή! Του βάζω 9,5/10!

4.   Ένα παιδί από το πουθενά

«Με λένε Ίκαρο Λαμπρίδη και μένω στο Παγκράτι στην οδό Δικαιάρχου με την οικογένειά μου. Η οικογένειά μου είναι η θεία μου, η Ελένη-Ιοκάστη Καποδίστρια, το Αγόρι κι εγώ. Είμαι δέκα χρονών. Την ιστορία της οικογένειάς μου τη μαθαίνω κάθε Πέμπτη, όταν έρχονται οι φίλες της Ελένης-Ιοκάστης να παίξουν μπιρίμπα. Κάθονται στο καθιστικό γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και παίζουν μιλώντας ασταμάτητα. Ακούω τη θεία μου να λέει στις φίλες της: «Από πού βρέθηκαν αυτά τα ξανθά μαλλιά; Κανείς στο σόι μας δεν είχε. Θαρρείς κι αυτό το παιδί ήρθε από το πουθενά». Ώρες ώρες το πιστεύω κι εγώ πως ήρθα από το πουθενά».

Η Άλκη Ζέη γράφει με τη φωνή ενός παιδιού και αφηγείται την περιπέτεια του να μεγαλώνεις σήμερα. Μπορεί η λύση που αναζητά ο μικρός της ήρωας να κρύβεται από απλούστερα πράγματα; Μπορεί ο κόσμος να εξημερωθεί;

Ένα παιδί από το πουθενά

Review: Για να είμαι ειλικρινής αυτό το βιβλίο δεν το έχω τελειώσει ακόμα, αλλά μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ <3. Ο μικρός Ίκαρος μας δείχνει τον κόσμο από την δική του ματιά. Του βάζω 8,5/10, αλλά δεν έχω πλήρη εικόνα γιατί δεν το τελείωσα.

* Αν κάποιος το έχει διαβάσει να μου γράψει την γνώμη του στα σχόλια <3

5.   Η… λιάδα μιας έφηβης

Ουμέα. Τι θετικό μπορεί να έχει μια πόλη που το όνομά της ξεκινάει με το αρνητικό μόριο ου! Κάτι τέτοιο σκεφτόταν η Δάφνη τη στιγμή που το αεροπλάνο προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Σουηδίας. Η Δάφνη θα πρέπει να παλέψει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να αναθεωρήσει πολλά από όσα πίστευε μέχρι τότε. Αυτό θα την οδηγήσει σε μια σειρά από λάθη που θα φέρουν τους δικούς της πολλές φορές προ εκπλήξεων. Ταυτόχρονα όμως, θα τη βοηθήσουν να ωριμάσει και να ανακαλύψει τις ομορφιές της καινούριας της πόλης, αλλά και άγνωστες πτυχές του εαυτού της.. Όταν θα επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές της διακοπές με τους κολλητούς της και το αγόρι της, τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Ή μήπως θα είναι;Η...λιάδα μιας έφηβης - Ευαγγελία Θεοδωρίδου | Public βιβλία

Review: Εκπληκτικόφανταστικό (😅) βιβλίο! Η πλοκή; φανταστική και ξεκαρδιστική .Οι χαρακτήρες; εκπληκτικοί, αστείοι και ρεαλιστικοί και η πρωταγωνίστρια φανταστική. Παρόλο που το βιβλίο έχει ένα ανάλαφρο κλίμα, σε κάποια κεφάλαια θίγονται θέματα τα οποία θα έπρεπε να συζητηθούν περ/τερο, π.χ. το Bullying, η προσαρμογή σε μια ξένη χώρα, οι φόβοι για το μέλλον κ.τ.λ. Το βιβλίο το προτείνω σε άτομα 12+. Του βάζω 20/10!  😉

6.   Στο αρχιπέλαγος της μαύρης σημαίας

Μια ομάδα παιδιών που έχουν μείνει μόνα σε ένα απομονωμένο νησί της Καραϊβικής δέχεται την επίθεση του τρομερού κάπτεν Ντρατ, του πειρατή με τις δύο σκιές. Τα παιδιά θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τους πειρατές, να καταλάβουν το ένα πλοίο τους και να ανοιχτούν στο Αρχιπέλαγος της Μαύρης Σημαίας με σκοπό να βρουν τους χαμένους γονείς τους. Μια πειρατική περιπέτεια στα νερά της Καραϊβικής με καταιγιστική πλοκή, συνεχείς ανατροπές και μια πινακοθήκη υπέροχων ηρώων που θα σας μαγέψουν  με την αποφασιστικότητα, το θάρρος και την επινοητικότητά τους προκειμένου να ανακαλύψουν τους χαμένους γονείς τους.

Στο αρχιπέλαγος της μαύρης σημαίας - Μαργωμένος Δημήτρης | Εκδόσεις Πατάκη

Review: Φανταστικό βιβλίο! Λάτρεψα την πλοκή, τους χαρακτήρες, τα αστεία, την δράση και τα ειδύλλιο ανάμεσα στους πρωταγωνιστές (και όχι μόνο) 😍 (σε φάση ξαναδιάβαζα αυτά τα σημεία και τσίριζα μόνη μου 😅😂). Ένα εξαιρετικό βιβλίο must-read για όποιον θέλει ένα πειρατικό βιβλίο περιπέτειας με πολλές αστείες και ρομαντικές στιγμές. Το μόνο μείον είναι ότι δεν έχει εκδοθεί το 2ο βιβλίο της σειράς 😢, παρόλο που το 1ο εκδόθηκε το 2008(!!!), οπότε σταμάτησα να ελπίζω πια. Του βάζω 10/10! 

7. Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της

Η Κωνσταντίνα, όταν μετακόμισε με τους γονείς της στη Γερμανία, ήταν τόσο ευτυχισμένη με την καινούρια της ζωή, που ποτέ δεν της πέρασε από τον νου πως μια μέρα θα άλλαζαν όλα. Κι όμως οι γονείς της χωρίζουν και αυτή πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα, στη γιαγιά της, τη Φάρμουρ. Μα πώς γκρεμίστηκαν όλα; Πώς να αντέξει την γκρίνια της γιαγιάς της που της διηγείται ξανά και ξανά για την Κατοχή και την Αντίσταση; Εκείνη ποιος θα την καταλάβει; Ας είναι καλά ο Λουμίνης, ένα μεγαλύτερο αγόρι από το νέο της σχολείο, και το θαυματουργό γαλάζιο χαπάκι που την κάνει να τα ξεχνάει όλα και να μην τη νοιάζει τίποτα.
Και μετά όμως τι; Ακόμα ένα χαπάκι κι άλλο ένα κι άλλο ένα… και η Κωνσταντίνα μια στα ουράνια και μια στον γκρεμό, στο δικό της σύμπαν όπου κυριαρχεί το ψέμα, παγιδευμένη στις αράχνες της να παλεύει με χέρια και με πόδια να ξεμπλεχτεί και να μην μπορεί. Ή μήπως μπορεί;

Review: Σε αυτό το άκρως διδακτικό μυθιστόρημα η Άλκη Ζέη απομακρύνεται από την ανάγκη να ενισχύσει τα κείμενά της με τις παιδικές και νεανικές αναμνήσεις της. Το διαζύγιο γονέων, η μετακόμιση, τα ναρκωτικά και τα σύγχρονα αδιέξοδα είναι τα βασικά θέματα που διαπραγματεύεται το βιβλίο. Μπορούν να το διαβάσουν έφηβοι-νέοι ΚΑΙ ενήλικες· περνάει ένα εκπληκτικό μήνυμα για τις “αράχνες” στις οποίες παγιδεύονται οι νέοι. Σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε. Του βάζω 10/10!

8.  Ο μαγικός κήπος

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Συγγνώμη για την ποιότητα της εικόνας

Από την εποχή της Χιονάτης κανείς δεν είχε τόσα μπλεξίματα με τα μήλα όσα η Κλαιρ, που ζούσε μόνη, κλεισμένη στον εαυτό της, κέρδιζε τη ζωή της μαγειρεύοντας και νοστίμιζε τα φαγητά της με τα μυρωδικά του κήπου της. Όμως σ’ αυτό τον κήπο υπήρχε και μια μηλιά με την παράξενη συνήθεια να πετάει τα φρούτα της στους περαστικούς. Κι αν κανείς ξεγελιόταν κι έτρωγε… αλίμονό του! Η επιστροφή της άσωτης αδερφής της μετά από δέκα χρόνια, η γνωριμία της με τη μικρή ανιψιά της αλλά και η εμφάνιση ενός γοητευτικού γείτονα αναστατώνουν την ήσυχη, μοναχική ζωή της Κλαιρ, που καταλαβαίνει ότι είναι καιρός πια ν’ ανοίξει την καρδιά της και το μαγικό κήπο της στους άλλους.

Review: Είναι ένα φανταστικό βιβλίο που αν και χρησιμοποιεί στοιχεία φανταστικά δεν ξεφεύγει από τα όρια. Σε μαγεύει πραγματικά! Δεν ήθελα να τελειώσει! Του βάζω 9/10! 

9.   Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο

Ο Γουίλιαμ Καμκγουάμπα γεννήθηκε στο Μαλάουι, σε μια χώρα και σε μια εποχή στην οποία ακόμα βασίλευε η μαγεία, η επιστήμη αποτελούσε μυστήριο, η πείνα και η ξηρασία ήταν καθημερινή πραγματικότητα, η ελπίδα μάταιη και οι ευκαιρίες ανύπαρκτες.
Οπλισμένος αποκλειστικά με κάποια ξεχασμένα εγχειρίδια δανεισμένα από τη βιβλιοθήκη του χωριού του και με οδηγό την απίστευτη αποφασιστικότητά του, ο Γουίλιαμ κυνήγησε το πάθος του για την επιστήμη κι έβαλε σε εφαρμογή την πιο «τρελή» ιδέα, αλλάζοντας την κοινότητα και μεταμορφώνοντας τις ζωές των ανθρώπων γύρω του.

Όσα κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Γουίλιαμ Καμκγουάμπα χρησιμοποιώντας την αιολική ενέργεια θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως πρότυπο για το τι μπορεί να κάνει ένα άτομο με μια εμπνευσμένη ιδέα για να υπερβεί την κρίση που αντιμετωπίζουμε. Το βιβλίο του διηγείται μια συγκινητική και συναρπαστική ιστορία”Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο – Πράσινο σύννεφο

Review: Τέλειο βιβλίο, με πολύ ωραίο μήνυμα, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Γουίλιαμ Καμκγουάμπα. Θα σας δείξει την απίστευτη πορεία του Γουίλιαμ από το Μαλάουι στην σκηνή του TED και την μετέπειτα πορεία του, αποδεικνύοντας ότι αν έχεις θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Του βάζω 10/10!

10.    Ένα παιδί μετράει τα άστρα 

Πήχτωνε το βράδυ. Λιγόστεψε κι ο αχός απ’ τα κυπαρίσσια. Ανάψανε οι λαμπάδες τ’ ουρανού. Όλα ήταν γάλα… γάλα… λουλάκι… και σπίθες. Το ποτάμι μουρμούριζε μες στον ύπνο του κρυφά παραμιλητά. Το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε… ολόκληρο το βράδυ. Έγραψε το πιο πικρό, το πιο μεγάλο του παραμύθι…
Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν… παρηγορημένο. Είχε καταφέρει όλη τη νύχτα να μετρήσει τ’ άστρα… Να τα μετρήσει όλα… σιγά σιγά… ένα ένα… Όλα… Και τα βρήκε σωστά.Ένα παιδί μετράει τ' άστρα - Μενέλαος Λουντέμης | Skroutz.gr

Review: Ένα εκπληκτικό και συγκινητικό βιβλίο! Ο πρωταγωνιστής θα σε συγκινήσει με την δύναμη ψυχής που κρύβει, θα σε κάνει να κλάψεις και να γελάσεις, να στενοχωρηθείς και να συμπονήσεις, να χαρείς και να γεμίσεις ελπίδα. Τα μηνύματα που περνάει ο συγγραφέας μέσα από τους χαρακτήρες του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ! Του βάζω 15/10!!!


Αυτά από εμένα!  Γράψτε μου στα σχόλια ποιο σας άρεσε περισσότερο και αν έχετε διάβασε κάποιο από τα 1!  Θα αργήσω να ανεβάσω κανονικό άρθρο, γιατί είμαι σε διακοπές.  Αυτό το άρθρο είναι προγραμματισμένο. Bye bye! 😘  Καλές διακοπές! 🧡

18 thoughts on “10 βιβλία για να διαβάσετε το καλοκαίρι”
  1. Πολύ ωραίο άρθρο!!!!!!!!!
    Αν και διαβάζω πολλά βιβλία από αυτά ετυχε να διαβασω μόνο το 8

  2. Όλα τα βιβλία που μας πρότεινες είναι φανταστικά! Εγώ έχω διαβάσει το ένα παιδί από το πουθενά, το αγόρι που δάμασε τον άνεμο και το δυο χρόνια διακοπές. Το ένα παιδί από το πουθενα δεν μπορώ να πω πως με ξετρέλανε όμως τα άλλα δύο τα προτείνω ανεπιφύλακτα!!! Θα ήθελα πολύ να διαβάσω και το στο αρχιπέλαγος της μαύρης σημαίας. Γενικά μου αρέσουν πολύ τα βιβλία με δράση!

    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν! Ok. Ευχαριστώ που μου το είπες! Ναι, το λατρεύω αυτό το βιβλίο! <3

  3. Φαίνονται όλα υπέροχα!🥰 Μου έλειψε πάρα πολύ το blog σ και εσύυυυ❤️ Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σ και τα σχόλια σ στο blog μ όλο αυτό το καιρό! Ήσουν η πρώτη μ αναγνωστήρια!💜 Μάλλον δεν θα ξανά ανεβάσω…. Μπορεί όμως να μπαίνω για να σχολιάζω καμιά φορά στα blog σας😘!
    Byeee 💜

    1. Ευχαριστώ!! Και εσύ μου είχες λείψει! Κρίμα! Γιατί το κλείνεις; 🙁
      Bye! Να προσέχεις τον εαυτό σου! ❤️

  4. Εγώ έχω διαβάσει το Αγόρι που δάμασε τον άνεμο και πραγματικά αξίζει να το διαβάζετε είναι πολύ ωραίο! Είναι αληθεινή ιστορία και έχει βγει και ταινία στο Netflix!

  5. Επίσης συγνώμη που ενοχλώ αλλά ξέρεις πως εγκρίνονται αυτόματα τα σχόλια;;

    1. Δεν ενοχλείς καθόλου. 😊 Είναι πολύ απλό. Πας στις ρυθμίσεις, στην συζήτηση και τσεκαρεις στο: «Για να προβληθεί ένα σχόλιο:»
      Ο συντάκτης πρέπει να έχει ήδη εγκεκριμένο σχόλιο ✅ και “βγάζεις” το τικ ✔️ από την άλλη επιλογή. Έτσι, εγκρίνονται τα σχόλια ατόμων των οποίων τα σχόλια έχουν ΞΑΝΑεγκριθεί! Ελπίζω να βοήθησα! ❤️

  6. ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑ Τ’ΑΣΤΡΑ!!

  7. Ωραίο άρθρο ! Αν και δεν είμαι πολύ του διαβάσματος ! Ναι θα μπορούσε να τα διαβάσω.

  8. Τέλειο άρθροο!!Εγώ από αυτά έχω διαβάσει
    -Ένα παιδί από το πουθενά( το είχα διαβάσει αρκετό καιρό πριν αλλά θυμάμαι ότι μου άρεσε πολύ)
    -Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
    -Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο
    Θα ψάξω και τα υπόλοιπα όταν πάω στην βιβλιοθήκη και ιδιαίτερα την Η…λιαδα μιας έφηβης μιας και το παρουσίασες με τόσο ενθουσιασμό και μου φαίνεται πολύ ωραίο! Επίσης και το ” Στο αρχιπέλαγος της μαύρης σημαίας” θέλω πολύ να το διαβάσω από τότε που μου το είχες προτείνει στο blog μου αλλα όταν πήγα στην βιβλιοθήκη ήταν δανεισμένο οπότε θα το ψάξω ξανά σε λίγες εβδομάδες…
    Γενικά όλα τα βιβλία που πρότεινες μου φαίνονται υπέροχα οπότε θα τα προσθέσω στην *πολύ μεγάλη* λίστα μου με βιβλία που θέλω να διαβασω

  9. Τέλειο άρθρο … μερικά τα έχω διαβάσει όπως το 2,3,10 και αλλά απλώς τα έχω ακούσει …! Μπράβο σου ! Τώρα με έβαλες σε σκέψεις ( πιο να πάρω 😉 😂

Leave a Reply